Filmkritika: Deadpool


Volt szerencsém ahhoz, hogy szemtanúja legyek ennek a filmnek, szóval nem is tudom hol kezdjem, vagy hol ne?!
Nem akarom nagyon fényezni, mert mindenki tudja mennyire jó, és milyen vicces (?) ez a kultúrsokk amit Ryan Reynolds az orrunk alá tol, elbaromkodik, oltja magát ezerrel, mindezt a Fox milliárdokkal támogatja.
Nézzük az elejéről, ígérem nem fogok spoilerezni csak úgy általánosságba véve akarok kicsit beszélni a Deadpoolról. 

Wade Wilsonnal indul a sztori aki egy nagyon kemény legény, mindenre van beszólása de olyan, hogy nagyot csattan az arcunkon. Ryan szinte ficánkol ebbe a szerepbe, totál olyan, mintha pontosan rá szabták volna.
Lényeg a lényeg megismerkedik egy leányzóval, akibe az első negyvenperces randi után gyors szex-hadjáratra invitál, még több szerelmi légyott után pedig el is veszi, ekkor ugrik a majom a vízbe, ugyanis Wade-ről kiderül, hogy a lehető legtöbb rákos megbetegedést sikerült összekaparnia valahonnan. 

Útközben kap egy ajánlatot, hogy segíthetnek rajta, viszont olyan mutáns géneket nyomkodnak belé, amit nem biztos, hogy túlél a szervezete.
Wade jobbnak látja otthagyni újdonsült menyasszonyát, és ezzel talán meg is akarja védeni, hogy aztán teli reményekkel elfogadja a fickó ajánlatát, itt találkozik a szintén mutáns Francis-sal(aki átkeresztelte magát Ajax-ra, hogy még inkább cikisebb legyen), én esküszöm a macskámnak se adnék ilyen nevet ha lenne, és a megrögzött gyufafogyasztó erőbajnokkal Angel-el, és megkezdődik a szópárbaj a két férfi között, 

Mindez olyan utálatba fajul, hogy Wade megkapja a szert és irány a mustra, minél inkább ki kínozni belőle azokat a géneket amik jól jöhetnek. Szegénykém totál el-Kruegeresedik, szóval simán lehetne beugró a Rémálom az Elm-utcában is.
Megtörténik a csodával határos hernyóból-lárva átalakulás és Wade új életet kezdhet, a sok rosszalló tekintet kinézetére arra sarkallja, hogy antihősként szimulálva megkeresse Ajax-ot és totálisan kicsinálja amiért az ennyire átverte, meg hát persze ott van benne a remény, hogy kiscicánk majd jóhiszeműen átrendezi az arcát aztán megint a régi lehet. Nagy pofára esés lesz ebből a későbbiekben, úgyhogy hősünk megindul felkutatni a súrolószert, átverekedve magán több ezer holttesten.
Amit félreértés ne essék, ő kreál oda. 

Lényeg a lényeg, nagy pofája az van, megmaradt a humorérzéke is imád gyilkolászni. A filmben ezerrel pörög az akciókerék, aztán persze kapunk két hőst útközbe az orosz Piotr Rasputyint, és az Alien sorozatból megszökött Ripley-re hasonlító Mega-sonic Tinilányt.
Ha nem eléggé lenne jó a sztori kapunk egy elrablást ahol a didibárban dolgozó egykori menyasszony Vanessa is előkerül, aztán jön a finálé és minden jó ha a vége jó.
Oké, humor pipa.
Túlzott perverzitás, pipa.
Romantika,pipa.
Akció, pipa.
Imádom Deadpoolt, pipa.
Számomra mégse volt akkora durranás, nem tudom elmagyarázni az okát, a jó beszólásokon és a Deadpool iránti szeretetemen kívül azt éreztem, hogy hiányzik valami belőle.
Ryan Reynoldsnak azért megy a pacsi, hogy mind producer, mind pedig színész nagyon odavágta magát.
Tom Millernek szintén, amiért ilyen jó filmet sikerült összehoznia. 

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.