Könyvmustra: E.L James- Grey


Eljött a várva várt pillanat, amikor a Szürke-rajongók végre a titokzatos és izgató Christian gondolatai közé férkőzhetnek. Christian Grey szavain, gondolatain és álmain keresztül végre megtudjuk a titkot, mit gondolt a férfi az Anastasiával folytatott szenvedélyes kapcsolatáról. 
Bővebb leírás: 
A férfi gyönyörű, okos és a hatalom megszállottja. Világa rendezett, szigorú szabályok szerint működik, de fájdalmasan üres, mindaddig, amíg Anastasia Steele be nem lép az életébe. Miért nem képes ellenállni Ana csendes szépségének? Miért nem tud elszakadni tőle? Mi űzi ebbe a vakmerő és szenvedélyes viszonyba, ami mindkettőjüket felőrli? Ana átlát az álcának használt ridegségen, amivel Christian gyermekkori traumáit és szeretetlenségét palástolja. Vajon képes a lány csillapítani a fájdalmat, vagy a férfi lelkét emésztő sötét vágyak és öngyűlölet végül elűzik mellőle azt, aki az utolsó reménysugár lehetne az életében?

,,Christian rendkívül összetett személyiség - nyilatkozta James -, az olvasóimat mindig is izgatták a vágyai, a gondolatai, és persze múltjának sötét árnyai is. Nagy öröm volt számomra ismét visszatérni Ana és Christian világába, és újraélni a történetet."

Az Ötven árnyalat-trilógia világszerte 125 millió példányban kelt el, ez a könyvkiadás történetének eddigi legsikeresebb sorozata. E. L. James GREY című regénye június 18-án, Christian születésnapján jelenik meg az USA-ban.


Nem fogok hazudni. 
A könyvet akkor kaptam amikor megjelent Magyarországon is.
ÉS MOSTANRA VETTEM RÁ MAGAM, HOGY VÉGRE elolvassam.
Sokat kínlódtam vele, sokszor tettem félre, még a Dán lány eredeti sztorija is jobban lekötött, mint ez a szennykupac. 
Oké, mindenki sajnálhatja Greyt, mert mennyire szar neki, hogy ótvar gyerekkora volt, bla bla.
Oké, mindenki csodálhatja őt, hogy még mindig képes egyben maradni. Azok után is.
Oké, valaki szerint cuki az a nyálömleny amit letol oldalakon keresztül, és bizonyára az is piszkosul humoros egyeseknek, hogy szinte már külön fejezetek vannak annak  amikor Christian a farkával gondolkodik.
Édes szennyeskupac, de most komolyan!
Lassan indulnak be az események, és nekem már a Szürke Ötven után nem jelentett meglepetést semmi, inkább a vége volt érdekes amikor kiderült minden.
Ezen felül Christian 360 fokot fordul, mert a nagy BDSM manusból hirtelen egy érző nyáltengert kapunk, aki szinte minden második gondolatában idegőrlően magáévá akarja tenni Ana-t.
Ott van az említett szűzlány egyed, aki a trilógiában is idegesítő volt, itt aztán még jobban az agyamra ment.
Minden szereplőt megismerhetünk valamennyivel közelebbről, bár valakit jobb ha nem.
Nem értettem azt sem, hogy Greyből, hogy lett alárendeltből főlémellérendelt.
Nem is nagyon érdekelt, az volt a célom, hogy minél hamarabb a végére jussak azért a bizonyos "csattanóért".
És hát mit is kaptam....
Elcseszett teszetosza múltat, ahol szinte érzem, hogy E.L James már erőlködik, ahogy azt a könyv elején is tette. 

No sebaj, ki vagyok én, hogy kritizáljak, egy nagyon népszerű írót.
Lényegében szólva, hogy valami értelmet is adjak eme bejegyzésnek, szenvedve de sikeresen elolvastam, azt amit másnak se ajánlanék. Pedig naponta több idősebb nőt is látok ilyen könyvvel a kezében.

Nem kell komolyan venni amúgy, ez egy vélemény. Amit le is lehet szarni meg nem, de biztos vannak olyanok még akik nem azt olvasták,mint amit nagynehezen kivártak. 
Hozzátenném még így utolsó szö gyanánt,hogy ezzel nem kifikázni akartam csak egyszerűen nem nyerte el a tetszésem, de izlések és pofonok  ugyebár.

8 megjegyzés:

Ancsi írta...

Szerintem kicsit más szemszögből is meg kène vizsgálnod a dolgot. Ez egyáltalán nem egy "nyálömlengés" olvass el egy kifejezetten romantikus könyvet. Ha ezt nyálasnak találtad akkor azoknál mi lesz?! Úszni fogsz a nyál tengerben?? Persze gondolom nem érzed át milyen ha valakinek nem épp fenékig tejfel a gyerekkora valószínű neked mindent a valagad alá tettek. Ez is egy vélemény.

K. A. Hikari írta...

Tisztelt Unkown!
Ujabb pelda vagy arra, hogy az internet mennyire kepes batorsagot adni arctalan senkiknek.
Azt javaslom, hogy mielott kinyitnad a szadat gondolkodj el megeri-e. Ameddig csak a masik embert vagy kepes pocskondiazni vagy azt, amit csinal nem erzrk mast csak szanalmat. Eros a gyanum hogy igazan szegenyes lehet az eleted. Egyebkent pedig ez egy kib. fikcio, jo lenne ha nem kezdened el sajnalni, mikozben van a VALO eletben sokkal nehezebb emberi elet.
Javasolnam, hogy ponyvaporno helyett egy illemtankonyvet olvasgasa. Foleg a hogyan mindjuk el kulturaltan bantas nelkul a velemenyunk fejezetet.
Udv:
A.

Ashie írta...

Drága névtelen!
Köszönöm a véleményed, becsülöm.
Rengeteg romantikus könyvet olvastam, mert ugyebár mindenki kezdi valahol. Nos, elárulnám neked,hogy 'nem raktak mindent a seggem alá', de honnan is tudhatnád mikor nem ismersz :) Elárulom,hogy az én életem pont nem az a tündérmese, sőt...ha ennyire ítélkezel egyetlen apró vélemény miatt inkább kérdezz,lehet többre megyünk vele :) Grey-el semmi bajom, nem szánom semmi, a nyál mindössze onnan alakult ki,hogy egy jó ideje nem bírom ha túl sok romantika van egy könyvbe, ezek személyes tapasztalatok amiket nem szívesen osztok meg. További szép estét neked, ha lesz észrevételed szívesen várom.
Ashley

Mayerné Répási Adrienn írta...

Akkor mit kapnék én, aki 30 oldal után félredobtam a Grayt, mert igenis szar volt!:)
Azért van a blogod, hogy elmond a véleményed. ha ez valakinek nem tetszik, akkor ne olvassa. Ennyi!

Ashie írta...

Szia Judy !
Köszönöm,hogy leírtad a véleményed, és azt is, hogy valamilyen szinten "kiállsz" mellettem :) Hálás vagyok :)

Mayerné Répási Adrienn írta...

Lesz még az is, hogy "Írj jobbat, ha tudsz" és hasonlók...:)
Én már kezdem megszokni.
Ne hagyd magad.

Vii írta...

Szia! Szerintem ez a bejegyzés tök okés! :) Nem baj ha van véleményed és az pláne nem baj ha ragaszkodsz is hozzá, hisz annyi a birka manapság!
Én is csalódtam ebben a könyvben, de erről nem Gray tehet, hanem az, aki megírta! Egész máshogy képzeltem el a pasit. A gondolatait. Az 50 árnyalatban bírtam. De itt...
A múltját átéreztem. Talán még a torkom is összeszorult kicsit a visszaemlékezések olvasásakor. Az emailezés is rendben volt. És a vége, ahol történtis valami. De ennyi. A magam részéről én sajnálom a legjobban, hogy ez nem jött át nekem! :D :D Remélem ez így érthető...

És ha már itt vagyok megragadom az alkalmat, hogy megdicsérjem a blogot. Nagyon szórakoztató! :) Jövök máskor is. ;)

Ashie írta...

Szia!
Köszönöm szépen, Hikarival nagyon örülünk, hogy szórakoztatónak tartod a blogot :) Főleg a bejegyzéseket :)

Üzemeltető: Blogger.