Démonok között 2 [kritika]


Sziasztok! 
No, a tegnapi nap folyamán volt szerencsém megnézni ezt a részt is a moziban. 
Számomra nem haladta meg az elsőt, mert ott szabályosan napokig fostam a szekrényemtől, nehogy valami tapsikolni kezdjen az éjszaka közepén. 


Na de, miért is vártátok ennyire a második részt?! 
Ígérem, próbálom nem elspoilerkedni, de ahol esetleg az lenne, odarakom a jelet. HÁH.





Ugye tudjuk, hogy az első részben és némi kis segédlettel, hogy megnézzük a 2014-ben készült Annabellet már jó úton járunk a végső kiforrott témához.
Ed és Lorraine Warren történetéhez, amit nagyon hangoztattak mindkét részben, hogy igaz.
Erről írok majd egy külön bejegyzést úgy érzem, itt az ideje.
Szóval, ezt a részt vallatták a legdurvább kettejük "élményének", ami számomra nem volt akkora kaland.

Ismét adott egy család, ismételt problémákkal, küszködnek a mindennapokért négy gyerek is van, közülük na persze, hogy a fiatalabb lány kapja azt a megtiszteltetést, hogy megszállja egy démon.
Azonban a változatosság kedvéért, itt nem csak egyről beszélünk. KETTŐRŐL. 
Teljesen mindegy, hogy mennyire jó szándékúak vagy akármi.
Adott a család, adott a rozoga ház, egy széthánytorgatott múlt, fájó szívek.
Naná, hogy ide kell valami gonosz entitás.
Mindennaposak a "vicceskedő" terrorizálások és persze, miért ne lennének naiv és buta gyerekek akik annak ellenére, hogy tudják mi van a házban, még ha csak sejtik is a legsötétebb helyekre mennek,kutakodnak.
Úgyhogy ide egyértelműen a Warren páros kell. (Akik útközben visszavonulva élik nyugis kis életük, de hát nem sokáig)
*SPOILER ON*Azért lássuk be, hogy csavarként is annyit kapunk, hogy Lor nem érez semmi entitást, és felmerül a csalás is. De hát hamar fordul a kocka.
Másrészről Lorrainek volt egy víziója ugye, hogy Ed meg fog halni és látta a gonosz entitást, aki tényleg démon és a pokolból szökött fel. Ed még le is festette. Lor' még a nevét is leírta a bibliába.
Na már most, SENKI SEM HAL MEG. MINDEN KINDERHAPPYHYPPO. Én vártam, de komolyan vártam, hogy nem csak öt másodperc alatt megoldódik az egész végkifejlet aztán ahogy kimondja a démon nevét az csak úgy PUKK eltűnik, és minden a legnagyobb rendben lesz mindenkivel, hanem történik valami érdemleges is ebbe a filmbe.
*SPOILER OFF*

Tudjátok mi volt a lényege?
Szinte semmi!
De komolyan, ugyanaz a séma,klisé mint eddig, némi kis kiugró változásokkal.
Tudom, hogy sokaknak biztosan tetszett és ugrottatok párat, mert a hangeffektek és a jumpscare pillanatok tutira hatásosak voltam.
Én egyedül az OST-t tudom értékelni, ugyanis a film 90%-ában a zenét figyeltem, mert az tényleg ért valamit. És talán még Vera Farmiga...a Bates Motel után nem bírtam kiheverni azt a barna hajat ami itt díszítette a fejét.
Maga a film, egyáltalán nem durva. Arra mentek, hogy az előugró dolgokkal meg a hirtelen megjelenő dolgokkal meg egy kis zenei túlnyomással hassanak az agyatokra.
Hát, akármennyire fura nekem ez se ijesztő se jó nem volt. A vége pedig külön szívfájdalom volt.
Ezek után híresztelik  a harmadik részt, fogalmam sincs mit várhatunk.  Bár, nagyjából annyira kelti fel a figyelmem, mint a nemsokára megjelenő Rings(azaz a Kör 3. része) annyi benne a pozitívum, hogy Johnny Galecki (Big Bang Theory) játszik benne.

Úgyhogy nálam ez a film nem talált,sajnálom.


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.