Filmsarok: High-Rise (2015)


Sziasztok!
A 112 perces, angol extra futurisztikusan mégis teljesen retro környezetben játszódó ámde lenyűgöző és egyben letaglózó, érthetetlen film csodát hoztam ma nektek. Tom Hiddlestonnal a főszerepben. 
Ez a: High-Rise.






Nem lehet könnyű egy olyan házban illetve toronyban élni, ahol több száz másik emberrel élsz együtt. Mind különböző fajta és féle, ám egy közös bennük. Bele vannak fásulva mindabba a mindennaposnak szánt rutinba, amit szabályszerűen követnek.
Ez vezet ahhoz, hogy elrepülünk a retro-futurisztikus világba, ahol együtt élhetsz a szép lassan már az őrület határán táncoló Tom Hiddlestonnal.


A High-Rise maga egy nagyon művészfilmnek szánt alkotás, de annyira erőltetetté válik ahogyan a problémák a tetőfokára hágnak.A néző akárhogyan kapkodja a fejét mindazért,mert meg akarja érteni mi történik, hogy teljesen belegabalyodik önmagába.
Egy negyven emeletes toronyépületről van szó, ahol rengeteg ember él együtt. Többek között ide költözik be a huszonötödik emeletre a mi drága Robert Laingunk is, aki új életet szeretne kezdeni. Mit sem tud a toronyban létrejött emeletenként változó rasszokról, unalmassá váló partikról és a folyamatos szexről, mindenkivel, mindenhol, és ismét mindenkivel. Isznak, dohányoznak míg odafönt a "gazdagabb" emberek tervezgetik a partikat, és külön eseményeket,bálokat hoznak létre.
S P O L I E R 
Itt történik egy lázadás, ismét buli,pia, cigi és szex.
Iszonyat szórakoztató. Aztán képszakadás.
MI???? Mindenki megőrült. Az emberek egymást gyilkolják, mindenki utálja a gazdagabb rasszt, mindenki meghal. Majd megint szex.
ÉDES ISTENEM, MI EZ A KÖRHINTA???
KI AKAROK SZÁLLNI!
MI TÖRTÉNIK VELED LAING? MIÉRT BOLONDULSZ MEG?

Igen, én sem értettem.
Csomó mindenre gondoltam, hogy talán a rutin és a folytonos egyhangú buli meg a rasszok közti ellentét tette ezt vele.
Komolyan.
Olyan érthetetlenül kapkodtam a fejem, hogy csak na.


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.