Örömujjongás! Harry Potter és az elatkozott gyermek megérkezett

Szép délután!
Hivatalosan tegnap jelent meg, (illetve éjfélkor) de a szerencsésebbek már ma kézbe vehették a Harry Potter és az elátkozott gyermek című könyvet.



A megjelenés apropóján tegnap Budapesten egy egész estés HP találkozót tartottak.
Durva, hogy maga az összejövetel este 8 órakkor kezdődött, de méteres sor állt a bolt előtt bejutásra várva, hogy éjfélkor megláthassak a saját szemükkel a könyvet.
Dejavu érzésem van....

A könyvbemutatón ott volt Balázs István, a könyvet magyarul közreadó Animus Kiadó vezetője, és Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter-könyvek és a filmváltozatok fordítója is, akik beszéltek a rajongóknak az új kötetről, illetve a könyvsorozatról.

Balázs István véleménye szerint "habár teljesen más élmény egy drámát olvasni, mint egy regényt, ha ráhangolódik az ember, ez a forma is élvezetes, ráadásul az apa-fiú konfliktus, amelyet a történet középpontjába állítottak a szerzők, a varázsvilágon kívül is mindennapos. Balázs István szerint éppen ezért nem csak gyerekeknek ajánlott a Harry Potter és az elátkozott gyermek, hanem a szüleiknek is."

Amikor megjelent a kötet Nagy-Britanniában 680 ezer példányt adtak el belőle három nap alatt. A Little, Brown szerint ezzel a kötet minden idők leggyorsabban fogyó szövegkönyve lett, és az évtized leggyorsabban fogyó kötete.

Vajon a magyar olvasók is rekordokat döntenek majd?
Szeretni fogják annyira, mint az eddigi Rowling könyveket?
Az idő majd eldönti.

Annak ellenére, hogy szerintem már túl sok bőrt húznak le az egész sorozatról, azt el kell ismerni, hogy ritka az töretlen rajongás ennyi éven át egy könyvsorozat iránt.
De az irónő megcsinálta!

"A szeretet vakká tesz. Mindketten úgy jártunk, hogy nem azt adtuk a fiunknak, amire szüksége volt, hanem azt, amire nekünk volt szükségünk." (Idézet a könyvből)

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.