#Paraszerda: Sötét sztorik I.


Sziasztok! 
Elérkezett a szerda, itt az idő egy kis paranoid félelemre. 
Ám, ez alkalommal inkább meg akarom mutatni Nektek azt, hogy lehet egy történet akármilyen egyértelmű, van, hogy a megoldás jóval meghökkentőbb, mint azt az ember várná.

Egy fiatal nőt holtan találnak az irodában, kezében pisztoly, mellette pedig egy diktafon.
A rendőrök gyorsan munkához látnak, kivizsgálják a helyszínt, s amikor elindítják a felvételt a hang csak annyit mondd alig érthetően "Elegem van. Ennyi volt, itt a vég.".
Az ügy akármennyire mutathat minden részletével öngyilkosságra, az egyik rendőr szerint, ezt a fiatal nőt bizony meggyilkolták.
És, hogy mi is történt pontosan?
A bejegyzés végén minden kiderül :)
Egy férfi a munkából hazafelé igyekezve épp az utolsó lépcsőfokokat lépte, amikor az egész városban áramszünet lett. Abban a pillanatban eluralkodott rajta a pánik, ugyanis tudta, a felesége hamarosan meg fog halni. 
Honnan tudja?

Gyilkosság történik, azonban ez senkit sem lep meg.
Vajon miért? 
Meglátja a fényt. Mozdulatlanná dermed. Az adrenalin a vérében pezseg. Nagyot nyel.
Nem sokkal ezután pedig, meghal.
Na, de ki is pontosan ez a személy, s mi történt Vele? 

Egy nő azt tervezi, hogy megöli a férjét, aki nagyon rosszul bánik vele. 
A terv mindössze annyi, hogy a vacsora alatt néhány szem pirulát csempész az ételébe, aztán lesz, ami lesz.
Csakhogy a dolgok másképp alakulnak.
A nő főzés közben öngyilkos lesz.
De vajon mi történt közben?

Liza a szabadnapján kitekintett az ablakán, mikor meglátott egy férfit az utcán, késsel a kezében. Azonban nem volt elég ideje arra, hogy felhívja a rendőrséget mielőtt megölték Őt.
Vajon mi történt pontosan?
Egy férfi szívrohamot kap a munkahelyén. A kollégái mind ott voltak, amikor ez megtörtént. Ám ők nem hívtak segítséget. Így meghalt. 
Kíváncsiak vagytok már, ugye?

Anita hirtelen felindulásból, vásárol egy piros cipőt, majd másnap úgy megy dolgozni.
Ő sem gondolta volna, hogy ez az utolsó napja élve.
No, akkor lássuk a megoldásokat!




Egy gyilkosság a felvételen, nem meglepő fordulattal zárul, ugyanis:
A fiatal nő, bizony nem öngyilkos lett, hanem meggyilkolták. S, hogy ezt a rendőr honnan tudja biztosan? A felvétel a diktafonon, vissza volt tekerve. Erre önmagában, pedig csak a gyilkos képes. 

A piros cipellő esete, elég megdöbbentő az olvasó számára, ugyanis:
A nő a cirkuszban dolgozott. A késdobáló partnere, aki a kést dobta rá, megszokta, hogy milyen magasságba dobjon. Így ugyanabba is dobott, csakhogy ez a cipő, magasabb volt, mint azt megszokta, s így halálos kimenetelű lett a műsor.

A nő nem igazán tudott sokáig gyönyörködni a csodálatos kilátásban, mert:
Amit Liza valójában látott, nem volt más, mint egy tükörkép, annak a férfinak, aki akkor már a házában volt. Pontosan mögötte. 

Az a bizonyos haláli vacsora, na lássuk csak, hogyan történt valójában:
A nő azt tervezte, hogy megmérgezi az ételt azokat a bizonyos pirulákkal, amiket a táskájában tartogatott a megfelelő alkalomra várva. Csakhogy azzal nem számolt, hogy fia hamarabb megtalálja őket, s mivel azt gondolta cukorkák, be is falta őket. A nő képtelen volt elviselni a tényt, hogy megölte a fiát, így öngyilkos lett. 

Honnan tudta a férj, hogy az áramszünet következtében elveszítheti a számára legfontosabb embert?:
A férfi villanyszerelőként dolgozott. Amikor az áramszünet történt, egyből tudta, hogy felesége aki tavaly nyáron autóbalesetet szenvedett, gépekre kötve fekszik a kórházban, egyedül pedig képtelen lélegezni. Tudta azonban azt is, hogy a generátorok, amik a kis várost üzemeltetik, nem kapcsolnak be, mivel karbantartás alatt voltak. 

Csak egy kis pánik, avagy hirtelen beütő szívroham, amiről senki sem tudott?
A férfi egy színház megbecsült dolgozója volt, s a szívroham pont előadás közben érte őt.
A többiek nem gondolták, hogy komoly a dolog, mivel az adott szerepében pontosan azt kellett eljátszania. Mindenki azt hitte, hogy tökéletesen játssza a karakterét.

Fény az éjszakában, az ami ad és néha el is vesz.
A kis áldozat, egy nyuszi volt, aki megszökött a házból, ahol élt.
Éppen átrohant az úttesten, amikor egy autó fényszórója teljesen elvakította, mivel képtelen volt a hirtelen fellépő sokktól mozogni, és a sofőr sem látta, meghalt.

Nem lep meg senkit egy gyilkosság, de vajon miért nem?:
Néhány régi barát leült Cluedo-t játszani. Azt a bizonyos társasjátékot, ahol mind arra vártak, hogy végre fény derüljön arra ki a gyilkos. 


Ugye, hogy néha egy teljessé vált történetet megismerve már nem tűnik annyira biztosnak az a néhány információ ami a birtokunkban van? 
Van, hogy egy sztori teljesen másképp történik, mint gondolnánk. 
Ez voltam mára. 
Hamarosan folytatom...













1 megjegyzés:

Bookhunters írta...

Nagyon jó cikk lett! :D Volt egy-kettő, aminél másra következtettem és úgy is stimmelt. :)

Egy gyilkosság a felvételen - Az üzenet így hangzik: "Elegem van. Ennyi volt, itt a vég." Ebben egyetlen szó sem szól arról, hogy magát gyilkolná meg, adott körülmények között például maga a gyilkos is mondhatta volna.

Csodálatos kilátás - Mi van, ha szegény Liza valóban az utcán látta a férfit, csak az is meglátta őt, gyorsan berohant a házba és megölte?

Csak egy kis pánik - Vagy akár a kollégái is adhattak neki egy olyan mérget, ami szívrohamszerű tüneteket produkált.

A piros cipellő - Az addig oké, hogy Anita megvette a piros cipellőt, ami a magyarázat alapján valószínűleg magassarkú volt, különben nem okozhatott volna olyan nagy különbséget, ami a cirkuszban balesetet okozna. Ha pedig magassarkú, kötve hiszem, hogy abban lépett volna fel. Egyébiránt lehet, hogy a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz, csak vett egy cipőt magának, majd másnap meggyilkolták.

Szóval zseniális cikk lett, tetszik az ötleted, nagyon beindítja a kerekeket. :) Kíváncsi lennék egy újabb fordulóra!

Sol

Üzemeltető: Blogger.