S.J. Kincaid: A kárhozott



Sziasztok! 
Megint kicsit megcsúszva,(még nem vészesen,) de elhoztam Nektek egy szuper regényt, mindenféle önkritikai alappal, és kérdéssel a jövő felé menet. A kárhozott, nem csak stílusban tűnik ki a többi versenytársa között, hanem rengeteg olyan pontban is remekül teljesített, amit eddig még nem pipálgathattam ki sok másik hasonló műfajú regénynél. 




Írta: S.J. Kincaid
Cím: A kárhozott
Angol: The Diabolic
Kiadó: Twister Media
Év: 2017
Fordító: Bodóné Hofecker Zsuzsanna
Oldalszám:  480
Tartalom: [ITT ELÉRHETŐ]







Uhh, szóval elég nehézkesen megy szavakba önteni azt, amit érzek.
Egyrészről azért, mert korábban olvastam, és micsoda meglepetés, hogy megint elcsúsztam vele, másrészről pedig, mert még mindig ha eszembe jut, csak ez a fura érzés marad.
Nem, nem rossz.
Határozottan jó, sőt szuper.
És, hogy miért is?
Kincaidban hatalmas az elszántság, az erő, és nem utolsó sorban a fantázia, amiért ilyen remekül kidolgozott és keményen tartott futurisztikus világba kalauzol el minket, egyszerű olvasókat.
Nem csak a jelen világi helyzetből visz át elemeket a regényébe, hanem olyan kérdéseket is boncolgat, amik elgondolkodtató jelleggel bírnak.
De, milyen is ez a világ?
Központi elemként emeli ki a politikát, és azt, hogy visszatér a köztudatba a jól elfeledett, "A Pénz minden, aszerint élsz mennyi van a birtokodban."  szabályszerű normát.
Egyetlen császár uralkodik, ő a krémek krémje, ezen felül kettő rétegre bomlik a "megmaradt" társadalom.
Ők a gazdagabb,azaz a fennköltek, és a szegényebb, túlnép osztályaiba tömörülnek.
Természetesen, ha már futurisztika, kellenek nem épp emberi lények, mert milyen unalmas is lenne, így hát a képbe kerülnek a humanoidok és, a rabszolgák mellett megjelennek az olyanok, mint Nemezis is. Ő a kárhozottunk, akibe mindössze annyit neveltek bele, hogy minden parancsot teljesítenie kell, gyilkolni, ha úgy kívánják tőle. Ezen felül, szinte semmit sem tud magáról, pedig emberi DNS-ből van alkotva. Gépként, már-már állatként kezelik, karámba zárva, várva a sorsát, hogy mikor lendülhet végre akcióba.


Nem kell kiemeljem, hogy a világban a politikai észérvényességen kívül a tudomány és a technika viszi a prémet, így a pénz csak egy másodlagos dolog, ami ugyan fontos, de mikronnyi méretű, a gyorsuló fejlődéshez mérten.
Nemezis sorsa ott dől el igazán, mikor az Impyrean családhoz kerül, mint védelmező, ugyanis, mint kárhozott ez az egyetlen igazi feladata, a betanított dolgok mellett. Élete végéig a szenátor lányát Sidoniát kell védelmezze, akitől borzasztó sok mindent tanul, talán kissé öntudatra is ébred a lány mellett. Aztán, beüt a mennykő.

A császár rendeletet, hogy miszerint el kell pusztítani az összes elkészült és betanított kárhozottat, mert veszélyesek az emberekre nézve, kiszámíthatatlanok és egyéb.
No,de hogyan is lehet az, hogy Nemezis még életben van?
Egyetlen helycsere dönt erről.
Képes egy kárhozott emberi érzelmekre?
Vajon helyt tud állni Nemezis egy teljes más szerepben?
Rengeteg inger éri őt, majd rádöbben, hogy talán képes arra, amit eddig hihetetlennek hitt, hogy ő nem csak egy vadállat. Ez valóban öntudat volna?

Mindezeket a kalandokat, a menekülést a végzet elől, ingereket, érzéseket, félelmet, kételkedést majd a kezdődő szerelmet Nemezis szemszögéből olvashatunk, ami csak még inkább izgalmassá teszi a regényt.
Elég hamar végeztem vele, vitt magával, és elengedi sem akart. Nálam, telitalálat volt.
Bátran ajánlom mindenkinek, mert ezúttal a gyönyörű borító egy csodálatos történetet hordoz magában!







Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.