Summer days BOOK TAG

Szép reggelt!
Tudom, tudom, mostanában kicsit megszaporodtak a BOOK TAGek, de A) élvezem kitöltögetni, B) ezt a kérdéssort a Könyvvadászok blogon találtam, és Levandra megengedte, hogy lenyúljam.
Még szép, hogy éltem a lehetőséggel.



1. Nyáron mindenkinek kicsivel több szabad ideje van, ezért az új könyvek mellett előkerülnek már a régen olvasott regények is, egy kis nosztalgia erejéig. Te melyik könyvet olvastad a legtöbbször?

Agyalok, hogy ide mi lenne a helyes válasz. Hm, a legtöbb kedvenc könyvet kétszer szoktam elolvasni. Azt hiszem Szabó Magda: Abigél, Paula Zannoner: Célvonal és Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek című könyvei azok, amiket már 3-4 alkalommal is elolvastam. Mellesleg olvasásról olvasásra jobban szeretem mindhárom könyvet.


2. Ha nyár, akkor kötelező olvasmány, vagy tipikus nyári olvasmányok? Ha már nem jársz iskolában, akkor értelmezd úgy a választ, amikor még iskolába jártál!

Én egy olyan moly vagyok, aki jobban szereti a gimis, mint az általános kötelezőket. Még utóbbiból csupán a Kincskereső kisködmönt és a Pál utcai fiúkat voltam képes becsülettel végigolvasni, a mostani 12. osztályos listából már most elolvastam hármat.
De ez csak úgy megy, ha a kötelezők közé beiktatok egy-két nemkötelező, szórakoztató irodalmat.

3. Szerinted tipikusan nyári olvasmány:

Ide három regényt  is mondanék. Leiner Laura Bábeljét, amit tavaly olvastam először, és annak ellenére, hogy a tökéletestől messze áll, nekem meghozta a nyári(fesztivál) hangulatot.
Valamint Jennifer E. Smith: Milyen is a boldogság? regényét, amit elő is fogok venni az elkövetkezendő hetekben. Hiányzik a tengerparti helyszín meg az írónő olvasmányos stílusa.
És Huntley Fitzpatrik: Életem a szomszédban könyve is simán jó ide. Komolyan, mindenkinek olyan jó nyara legyen legalább egyszer az életben, mint a szereplőknek

4. Ha nyár, akkor szerelem! Kedvenc könyves párosod?

Ez egy rettentő gonosz kérdés kedves Levandra és Sol. Ilyen párosból ugyanis hosszú listám van. Nem baj, próbálkozni szabad.
- Mia Anne & Kósza – On Sai: Apa randizhatok egy lovaggal?
- Eleanor & Park – Rainbow Rowel: Eleanor és Park
- Anne Rollins & Malcolm Ericson – Kylie Scott: Futam
- Rachel & Isaih Walker – Katie McGarry: Szívkarambol

5. Olvasmányaid alapján, te hova utaznál el legszívesebben nyaralni?

Legszívesebben Párizst mondanám, Stephenie Perkins: Anna és a francia csókban olyan jól bemutatta, hogy az eddiginél is nagyobb lett a szerelem.
De mivel ilyenkor tuti főszezon van és tömegnyomor…
Így vagy Amsterdam vagy Róma

6. Ez lehűt! Mondj egy borzongató könyvet, amit szerettél:

Josh Malermann: Madarak a dobozban. Oké, elmentem utána aludni, de ettől függetlenül a mai napig jár rajta az agyam, ha eszembe jut.

7. Ez felpezsdít! Mondj egy érzelmektől túlfűtött, forró szerelmi történetet, amit olvastál.

Elle Kennedy: Az üzlet. Tudom, azóta már kiadták a folytatást is, de nekem ez mégis jobban tetszett, még ha csak egy hangyányival is.

8. Idén nyáron melyik könyvet viszed magaddal a nyaralásodra?

Jövőhét hétfőn Pestre megyek egy hétre, és mivel író-olvasó találkozó is lesz akkor, így Baráth Viktória új könyve, a Főnök utazik velem a fővárosba.



Nagyon élveztem a kitöltést, köszönöm a lehetőséget.
Ashley, AniTiger, NagyDorka, MFKata és Niitaa ha gondoljátok, töltsétek ki. Engem nagyon érdekelne, mit alkottok.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.