Hikari ajánlásával: borzongatóan jó könyvek Halloweenre, amiket szívesen olvasnék

Sziasztok!
Egy ideje már gondolkodok egy ilyen rovaton, most lett elég időm és kitartásom, hogy nekiálljak és elkészítsem.
A „Hikari ajánlásával” terveim szerint állandó rovat lesz, amit igyekszem rendszeresen hozni.
Különböző szempontok szerint válogatok majd össze három-öt könyv.

Ez most nem T5W bejegyzés lesz (bevallom, a havi témák annyira nem fogtak meg), csupán csak magamnak - no, meg Nektek - írok össze néhány regényt.
Igyekeztem a horror/thriller műfajú könyveket összeválogatni.
Elmondom engem mi fogott meg az adott könyvben + extra kedvcsinálónak még hozzácsapok majd 1-2 molyos véleményt is.
Na, akkor borzongjunk!

Daniel Cole: Rongybaba

Nálam a cím és a borító befutó lett szinte rögtön, ahogy megláttam. Nemrég szerezte be a könyvtár, szóval tervben van az elolvasása, mégha nem is Hallowenkor/Halloween előtt, de a közeljövőben.
Főleg akkor érzem, hogy nem bánnám meg az elolvasását, amikor az egyik figyeltem az alábbit írja molyon a regényről:"A hihetetlenül jó kevés erre a könyvre, mert annál jobb. Komolyan, ha iskolaidőben 2 nap alatt kiolvasok egy 490 oldalas könyvet, akkor az több mint hihetetlenül jó azt hiszem. Szóval ja, nincsenek szavak…  
A történet egyedi, a karakterek pont a történetbe illenek, gond egy szál se." (Real_Aaron_Martin)


John Marrs: A tökéletes pár

A NIOK miatt ismertem meg a könyvet. A NIOK FB csoportjának az egyik tagja készítette a fordítását. Érdekesnek tűnik, nem nagyon olvastam még ilyen témájú könyvet, és hiába Maxim kiadós, komolyabb hangvételűnek érzem, nem olyan lightos, romantikus ifjúsági könyvnek.
Amikor pedig ilyen lényegretörő véleményt olvasok, akkor érzem előre, hogy sürgősen be fogom szerezni és elolvasni: "Letehetetlen, gyakorlatilag egy szuszra elolvasós! Egyszerre tud szerelmes, érzelmes, izgalmas, fordulatos, elgondolkodtató lenni.  
Nagyon szerettem!" (szabadosági)


Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos

Ash miatt ismerem a kötetet, illetve a teljes trilógiát, de jobban csak tavaly óta szemezek a könyvvel, amikor az író Magyarországon volt és készült vele egy jó hosszú beszélgetés. Nem azt mondom, hogy szaladnék a kötetért könyvtárba/antikváriumba/molyhoz, de eldöntöttem, hogy az évben még adok egy esélyt a könyvnek, hadd tudjam én is, miért szeretik ennyien és ennyire. Mint az egyik ízlésőröm is véleményezte: "Ez óriási volt! Pár óra alatt befaltam, szinte fájt letennem a könyvet, annyira magával ragadott ennek a szociopata kissrácnak a története!" (AniTiger)

Takami Kósun: Battle Royale

Szintén Ashley-nek köszönhetően ismertem meg, de ez egy olyan regény, aminek eddig a hosszúsága durván elriasztott, ám mostanában szemezgetek vele. Olyan helyzetbe kerültem, hogy több időm lett, így talán bátrabban állok neki 700+ oldalas könyvnek is. Ezután pedig végérvényesen eldöntöttem, hogy a könyv felkerül az idei olvasmánylistámra: "...nem egy könnyű olvasmány. Nem az a típusú könyv, amit évente többször a kezembe vennék, hogy újraolvassam, de örülök, hogy megismerhettem ezt a történetet. Izgalmas, engem az utolsó betűig lekötött, de egyben nagyon megrázó. Miután befejeztem, egy jó fél napig még a hatása alatt voltam." (Greylupus)

Vic Parker: Klasszikus rémtörténetek

Ez a regény most itt van a polcomon, a Halloween maratonhoz kikölcsönöztem legalább egy, a témához illő könyvet. Elég vaskos példány, kissé nehéz tartani, ha valaki ágyban olvasná, nem árt ha van hozzá bicepsze.
Ahogy az egyik figyeltem is írta: "Csodás kivitelezésű könyv, csodás illusztrációk, (...) A történetek hátborzongatóan jók, lett is pár kedvencem, sőt meghozta a kedvem a hosszabb változatuk elolvasásához is." (Szimirza)


Ti melyik könyvet ajánlanátok így Halloween környékén olvasásra?
Jöhetnek a kommentek.
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.