Sarina Bowen: Keserédes ((True North 1.)

 „…valahol útközben lettek álmaim, márpedig az álmok veszélyesek.


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 360
Fülszöveg:
Griffin Shipley cseppet sem számított arra, hogy egy vermonti földút szélén, egy árokban fog összefutni egykori egy (vagy a pontosság kedvéért két-)éjszakás kalandjával. Öt évvel ezelőtt azonban mintha egy másik élete lett volna...
Griff huszonhét évesen, nem igazán önszántából került a családi farm élére. Még hatalmas válla is nehezen bírja a terhet: neki kell támogatnia anyját, három testvérét és hangyás nagyapját is. Nincs ideje a lányszövetség egykori tagjára, aki fél áron akarja felvásárolni a termésüket.
Vermont sosem szerepelt Audrey Kidder utazási tervei között. Ahogy Griff Shipley sem. De muszáj kapnia egy második esélyt az őt foglalkoztató étteremlánctól. Na, jó, egy ötödik esélyt. És egyetlen beképzelt, szexi, szakállas farmer sem állhat az útjába.
Ellenfelei egymásnak. Egészen más dolgokat várnak az élettől. Nagy kár, hogy a kettejük közt levő érzéki feszültség olyan pikáns, mint Audrey szupertitkos barbecue szósz receptje, sőt...



Sarina Bowen neve a HIM - Ez a srác kapcsán már ismerős volt már, így fogtam magam és lecsaptam tavaly angolul a Bitterweet című regénye Amazonon.
Aztán így, hogy kiadta a Könyvmolyképző kiadó, mégis csak angolul kezdtem el olvasni.
Jókor került a kezembe, ez biztos.

Audrey egy nagy beszerzőkörútra indul munkaügy miatt Vermontba: farmerekkel kell a cége nevében üzletet lebonyolítania. Arra azonban egyáltalán nem számít, hogy az egyik farmer Griff, akit még egyetemről ismer.
Kettőjük találkozása igazi kémia reakciót indít el, és egyikük sem tudja, mi lesz az eredménye.

Igazából elkezdtem olvasni eredeti nyelven, de rájöttem, hogy ennyi beadandó és mi egyéb mellett az utolsó dolog, amit az agyam szeretne, a fordítás. Úgyhogy áttértem a magyar kiadásra.
Nem volt túl sok elvárásom a könyvet illetően, igazából semennyi sem, csak vágytam némi kikapcsolódásra, aminek semmi köze se a hírekhez, se az itthonléthez, se a tanulj-otthon helyzethez.
És ettől a könyvtől ezt maradéktalanul megkaptam: könnyed, romantikus történet, rengeteg étellel, borral, szimpatikus szereplőkkel és némi erotikával.
Ez utóbbi egyébként nincs sokszor, amikor viszont mégis, akkor nos...elég részletekbe menő volt.
Az első ilyen jelenetnél majdnem le is raktam a könyvet, mert egyszerűen nem hittem el, hogy egy önmagában is jó sztorit miért kell elrontani szexel?! Igen, kimondom: ebbe a történetbe átkozottul felesleges volt erotikát belevinni. Nem adott a könyvhöz, a cselekményhez, igazából ha nagyon kötekedhetnékem lenne, azt mondanám, hogy a szereplők jelleméhez sem semmit az ég egy adta világon. Csak kellett bele mert... így eladhatóbb.


Most, hogy kipuffogtam magamat jöjjenek a pozitív részek: először is Sarina Bowen egyedül is megállja a helyét. A HIMhez hasonlóan jártam egyébként: az utolsó harmadát egy ültő helyemben olvastam el, még úgy is, hogy tudtam, reggel nehéz lesz felkelnem. A történet kikapcsol és szórakoztat ráadásul végig olyan érzésem volt, mintha magam is Vermontban lettem volna, Griff almafái közt sétálgatva, megízlelve az almabor édes zamatát. A semmihez sem hasonlítható nyugalmat még olvasás közben is éreztem, és hiába fikció a történet, azért kicsit irigylem azokat, akik ennyire közel, ennyire harmóniában élnek a természettel.

Egy jó tanács: semmiképp ne éhesen kezd el olvasni. Bár, ha végiggondolom ez igazából teljesen mindegy, annyi finomabbnál finomabb fogásról esik szó, hogy úgyis éhes lesz az ember. Plusz megkívánja az alma cidert. Eléggé.

A szereplőkre kitérve: kicsit tartottam attól, hogy Audrey tipikus nagyvárosi királynő lesz, Griffin meg a szokásos tesztoszteron túltengéses pasas. 
Valamennyire ez így lett, de szerencsére ennél árnyaltabbra sikerültek. Voltak terveik, egymás testétől független vágyaik, és nem ment minden úgy számukra, mint a karikacsapás. Sőt, mintha az összes létező pechhelyzetet meg kellett volna oldják külön-külön és együtt is. Audrey szép lassan rájött, hogy küzdeni és erősnek maradni fontos, de van, hogy az álmok nem abban a formában érkeznek, ahogy várjuk őket. Griffin-nek pedig nagy lecke volt megtanulni, hogy rossz döntéseket hozni nem szégyen, és utána újrakezdeni, más utat keresni lehetséges.

Griff családját egyébként imádtam, az anyjától kezdve a testvérein át egészen a nagypapáig. Bármikor lennék magam is egy ilyen család része.
Zach, Jude és Zara karaktere is nagyon felkeltette az érdeklődésem, és szerencsére ahogy utánaolvastam mindannyian kapnak önálló könyvet.

Élveztem ezt a könyvet, kár is lenne tagadnom. Tetszett a vidéki helyszín, a gasztronómia, úgy összességében jót tett a lelkemnek ez néhány nap, amíg képzeletben Vermontban járhattam. Kellemes kiruccanás volt, az biztos. Romantika rajongóknak és vidéki életérzést keresőknek kifejezetten jó választás lehet.
Azt hiszem, megyek szerzek valahonnan almás pitét. Egész olvasási idő alatt azt akartam enni.

*Hikari
Üzemeltető: Blogger.