2020. november 14.

Kedvenc idézeteim On Sai írónőtől

 


Sziasztok!

Ma van On Sai írónő születésnapja, ezen apróból pedig úgy döntöttem írok egy bejegyzést, aminek a könyveihez van köze.

A rendezettség és átláthatóság miatt 3-3 idézetet választottam könyvenként, és mivel a bejegyzés így is brutál hosszú, az írástechnikai-, a mesekönyv illetve a kisregények és a novelláskötetek most kimaradtak. 


Calderon, avagy hullajelölt kerestetik

„Az élet sokkal értékesebb a tetteknél, egyedi, lenyűgöző és megismételhetetlen.”


– (…) A vezérlőben tilos a bőgés és a parfümhasználat…
– Utóbbit nem korlátozhatja, uram – szúrta közbe nyugodtan Taina.
– Ó, ebben téved! A fejfájás csökkenti a munkavégző-képességemet.
– Ez nem bizonyított. Valószínűleg a koncentrációtól függ.
– Hozzak orvosi igazolást?
– Inkább kérek a parancsnokságtól statisztikát az ideális parfüm per légköbméter arányról. Az kevésbé szubjektív – felelte szemrebbenés nélkül a lány.
– Helyes – felelte hidegen Calderon. – Még ma küldje el!


– Kapitány, önnek pszichológusa van? – vonta kérdőre a köpcös Hegamon.
– Rosszabb: sógorom – legyintett Calderon, de nem torpant meg.


Rapid ajánló, ha az idézetek nem győznének meg: Igazából meglepetés volt számomra ez a könyv, nem igazán tudtam, mégis mit várok tőle.Annyit tudtam, hogy az író magyar, és hogy az űrben játszódik. Na már most, aki legalább egy kicsit ismer, az tudja, hogy nem bírom az (z)űrös, jövőben játszódó könyveket, nem kötnek le..ahogy azt is, hogy a magyar írókkal is elég hadilábon állok, egy idő után - szidom érte a sok amerikai bestsellert - zavarnak a magyar nevek. Úgyhogy igen, minden megvolt benne, amire azt mondom, normál esetben, hogy NEM. Ám ebben a történetben volt valami, amiért rávágtam egy hatalmas IGENT. (Forrás)




Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

„A sólyom repül, akkor is, ha a veréb a bokor alatt gubbaszt. Mi hát a különbség, ha a szél ugyanaz?”


„– Úgy érti, hogy meg akarták ölni őket?
– A közrendű esküvőkön nincs méreg vagy fegyver? – kérdezte érdeklődve Matteo gróf.
– Hát nem igazán.
– Unalmas lehet.
– Mi algapálinkával mulatunk, olcsóbb és kevésbé halálos.”


„Kényelmes dolog, ha az embernek van egy saját szamurája, de sajnos nem lehet a fiókba tenni, ha nincs rá szükség.”


Rapid ajánló, ha az idézetek nem győznének meg: Hogy kik olvassák el mindenképpen? Nos, aki már túl van az első részen, és kíváncsi arra, hogy alakul hőseink további élete. Annyit azért elárulhatok, hogy váratlan fordulatokban, humorban, lopott, mégis beszédes pillantásokban ebben a kötetben se szenvedünk hiányt. A vége pedig ugyan kiált azért a folytatásért, ám ha nem bírjuk kivárni, hagyatkozzunk a képzeletünkre, és szőjünk tovább magunknak. Most pedig emberek, irány a fedélzet, Calderon és Taina már vár Rátok, hogy elkísérhessétek őket egy Galaktikus utazásra. (Forrás)




Scar

„Sosem leszel olyan, mint a többiek. Ne szégyelld! Merd inkább megmutatni azt, aki vagy.”


„– Lehet, hogy nem a hitedet vesztetted el, hanem a bigottságot. Aki nem kérdőjelezi meg a gyerekkorában kapott világnézetet, az megreked. Most kezdődik az igazi út, Isten kihúzta a lábad alól a talajt, kiderül, van-e szárnyad.”


„Az emberek mániákusan címkéznek, azt hiszik, ha nevet adnak valaminek, akkor már értik is.”


Rapid ajánló, ha az idézetek nem győznének meg: On Sai gondolkodóba ejt, választási lehetőséget ad, miközben van egy megszokott stílus és kissé fanyar humor is.

Szabad akarat: a végtelenben keressük rá azt a választ, amit csak önmagunkban találhatunk meg. (Forrás)




Lucy

„Most csak boldog akart lenni, egyetlen percre, még akkor is, ha csupán hazugság, még akkor is, ha a remény csupán illúzió, mint a páracseppeken megtörő fénysugarakból a szivárvány.”


„A tegnap elmúlt, minek foglalkozni vele, a holnap csak jön, ráér akkor aggódni rajta, ha itt lesz.”


„Az igazi jók sosem tudják magukról, hogy jók, hiányzik belőlük ez a gőg. Úgy formálják át a világot, hogy nem is sejtik, vagy ha látják is, nem önmaguknak, hanem Isten kegyelmének tulajdonítják. Az igazi jók olyanok, mint az ablaküveg, melyen át beárad a fény.”


Rapid ajánló, ha az idézetek nem győznének meg: Nem való mindenkinek, nem is ajánlom bárkinek. Elég nyitottnak és befogadónak kell lenni hozzá, az sem árt, ha van időd olvasni.
 Nem lehet, nem is szabad átszaladni rajta. Meg kell rágni ezt a könyvet, aztán minimum másfél napig hagyni az agynak, hogy megeméssze.
Olyan szívesen leülnék a karakterekkel egy kerekasztal beszélgetést folytatni. (Forrás)


Artúr

„– Vigyázok rád – mondta Don. Semmije nem volt, csak ez a hangsor, ez, ami valami jót jelent, valami mindörökkét és szeretetet.”


„Én a jelenben hiszek. Nincs eleve vesztett helyzet, mindig van új út, új lehetőség.”


„Scar aggódva felkelt, és hátulról átölelte Artúr nyakát.
– Biztosan van egy jó út, mindig van. Majd a szívünkre hallgatunk.
Artúr szárazan nyelt egyet.
– És ha nem tudom, mit mond a szívem?
– Akkor majd kölcsönadom az enyémet.


Rapid ajánló, ha az idézetek nem győznének meg: Hozzászoktam, hogy a Szivárgó sötétség sorozat kötetei féltéglák, ez ahhoz képest elég kis vékonyka lett, de annál több minden van a sorok között.

Nem lehet már senkiben és senkinek sem hinni, mindennek van egy másodjelentése, és semmit nem lehet előre megjósolni. Amint belerázódsz, beszippant a világ és önkéntelenül is a hátad mögé nézegetsz, olyan ellenségtől tartva, aki úgy van jelen, hogy valójában nincs.

Jó leckét ad ez a könyv ahhoz, hogy néha le kell nyelni a gyanakvást és az egyén elé helyezni a közösséget. Mert együtt, közösen erősebbek vagyunk. (Forrás)


Apa, randizhatok egy lovaggal?

„– Ha nem bírod a szüleidet, jusson eszedbe, ők még az előző évezredben születtek. Türelmesnek kell lenni az ilyen régészeti leletekkel.”


„– Találd meg a külső egyensúlyt, és megtalálod a belsőt is.”


„– Az előbb megvédtelek a társaimtól, vagyis visszafizettem, hogy megmentetted az életemet. Mostantól nem vagyok az adósod. A helyedben vigyáznék a nyelvemre!
– Miért, mi lesz, ha nem vigyázok? – kérdezte Mia Anne, és próbálta visszanyerni a magbiztosságát, ami a váratlan testközelségtől hopp, semmivé vált. – Büntetésül megcsókolsz, ahogy a nyálas regényekben? Nagyon elcsépelt!
Kósza szeme éleset villant, a fiú még közelebb hajolt, arcuk szinte összeért. Mia érezte a bőrén a fiú forró leheletét.
– Álmodozz csak! Soha nem foglak megcsókolni!
Mia Anne dühös lett, maga sem tudta, miért. Ez mégis csak az ő álma! Mi az, hogy még az álmának sem tetszik? Előre lendült, és szájon puszilta a fiút.
– Kit érdekel, mit akarsz? – nevetett, amikor meglátta a lovag mélységesen megrökönyödött arcát.


Rapid ajánló, ha az idézetek nem győznének meg: Én képtelen vagyok visszaadni a véleményemben azt az izgalmat és varázst ami ott rejtőzik a lapokban. Mondhatom, hogy a végén a körmömet rágtam és fohászkodtam, hogy csak még egy, csak még egy fejezetetet, mert nem lehet így vége, de ezt csak az tudja átérezni, aki már olvasta a regényt.

Köszönöm az élményt On Sai, neked hála újabb kedvencet avattam. Köszönöm, hogy randizhattam egy lovaggal. Lesz második, harmadik és sokadik randi, ebben biztos vagyok. (Forrás)



Vágymágusok

„Az vagy, aki vagy, itt és most légy boldog.”


„Kimcse néném jutott eszembe, és a mondata, hogy a rossz fiúk akkor is rossz fiúk, ha vonzóak.”


„– Fél aranyért annyi könyvet lopok neked, amennyit szeretnél – suttogta fülembe Lidérc nesztelenül mögém kerülve.

Ennél szebbet még sosem hallottam férfitól. Jólesett, hogy a maga módján kedvel.”


Rapid ajánló, ha az idézetek nem győznének meg: Izgalmas YA fantasy könyv lett, amiben szinte minden oldalon történik valami, nem hagyja unatkozni az embert. Annak is tetszeni fog, aki a mágiát keresi benne, meg annak is, aki a romantikát, bár ez utóbbi talán inkább már lightos erotika, a kettő pedig tökéletesen kiegészíti egymást. Az egész történetre jellemző volt ez a leheletfinom egyensúly egyébként. (Forrás)


Ti már olvastatok On Saiól?
Melyik a kedvencetek?
Melyik van tervben?
*Hikari

1 megjegyzés:

  1. Kedves Pali! Örülök, hogy "pasi létedre" találtál te is kedvedre való On Sai történetet. Bátran ajánlom az írónő többi könyvét is olvasásra, szerintem nem fognál mellé például egy Calderon se :D
    *Hikari

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.