Hello 2024, mit tartogatsz? Készen állok!


Ezennel átléptünk a következő évbe. Szó szerint, egyik percről a másikra, de nekem ilyenkor mindig kell legalább egy-két hét, mire megszokom, hogy új évszámot kell írni. Fogadalmakat nem szoktam tenni, de terveim mindig vannak. Idén is. 

Lássunk neki az Évnyitásnak. 


Hihetetlen belegondolni abba, hogy az Írásaim tárháza idén már 10. évfordulóját fogja ünnepelni. Van, amikor nem annyira rendszeresen, talán nem is akkora lelkesedéssel, de a blog még mindig él, és ha összességében nézem, erre igazán büszke vagyok.
Idén főleg a nyelvtanulásra és az írásra szeretném a hangsúlyt fektetni, és kíváncsian várom, hogy majd amikor decemberben visszanézek, mit fogok látni. De pozitív érzéseim vannak, szerintem szuper év vár rám!

Az olvasással kapcsolatos terveimet pedig jól segít rendszerezni ez a book tag.


 

Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle:

Jón Kalman Stefánsson neve időről-időre szembejön velem, úgyhogy úgy döntöttem, idén felírom a nevét a tervezett írók közé. Aztán majd meglátjuk, hogy alakul.



Egy könyv, amit mindenképpen szeretnél elolvasni:

Szabó Krisztina: Ezüsterdő című regényét biztosan el fogok olvasni az év első felében. Az ellopott kívánság nagyon tetszett tavaly, így alig várom, hogy sort keríthessek erre a Piroska és a farkas retellingre is.


Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni:

Kertész Imre: Sorstalanság című regényét írtam fel az éves tervembe, meglátjuk... Az biztos, hogy ezzel a könyvvel jó néhány éve adós vagyok a magam számára.


Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni:

Néhány évvel a blog kezdete előtt olvastam Rebeca Donovan: Elakadó lélegzetét. A trilógiát akkor nem folytattam, de eszembe jutott, hogy talán újraolvashatnám, és írhatnék róla bejegyzést is.


Egy könyv, ami ezer éve várólistás és idén el akarod olvasni végre:

Karen Dionne: A lápkirály lánya. Most, amikor láttam, hogy lett film belőle, újra eszembe jutott, úgyhogy a januári TBR listán gyorsan helyett is csináltam neki.


Egy jó vastag könyv, amit beterveztél:

Két kaptam szülinapomra Carlos Ruiz Zafón: A ​szél árnyéka című könyvet, de egyelőre csak feltettem a polcra.Azóta már költöztöttem is, szóval tényleg ideje lenne esélyt adnom, és nem folyamatosan elriadnom attól, hogy egy féltégla.


Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél:

Christina Lauren és Kasie West ilyen szerzők, ha külföld. Ha magyar, akkor egyértelműen On Sai és Róbert Katalin.


Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén:


Nem kaptam könyvet karácsonyra.


Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezni is 2024-ben fogsz:

Talán a fentebb említett Rebeca Donovan trilógiát tudnám ide írni.



Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?

82 könyvet tervezek, de igazából csak random belőttem egy számot. Nem fog számítani az sem, ha nem lesz ennyi.



*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.