Jessica Sorensen: Callie&Kayden és a véletlen (Véletlen 1.)


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 322

Fülszöveg:
"Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre…"
Mostanában elég sok olyan könyv akad a kezembe, ami olyan hatással van rám, mint egy hullámvasút. Egyszer nevetek a vicceken, a csipkelődéseken, aztán elszorul a torkom és le kell tegyem a könyvet, hogy ne sírjam el magam. Na a Callie & Kayden is ebbe a csoportba tartozik.
Pedig a borító és a cím alapján is valami rózsaszín love-storyt vártam, ám nem azt kaptam. Nagyon nem.


Mindkét főszereplőnk rejteget sötét titkokat, amiről senkinek soha nem beszélnek.
Callie

A lány egyik napról a másikra furcsán kezd viselkedni, bő ruhák, erős smink, és rövid fiús haj mögé rejti magát.
A srác tele van hegekkel, ám ezekről nem csak a kőkemény sport tehet.
Maga a véletlen sodorja őket egymáshoz, aminek a végén vagy valami fantasztikus vagy valami totális katasztrófa lesz.
KaydenBevallom, hogy akinek van egy minimális sütnivalója, az hamar kitalálja, hogy mi az a "nagy, sötét titok" a középpontban lévő karakterek múltjában, ám számomra ez semmit nem vont le a könyv értékéből.


Mivel E/1 sz. van írva, ráadásul mindkettőjük szemszögéből, így az életükbe, a gondolataikba, és az érzéseikbe is bepillantást kaphatunk. A lelkisebb, múltidézős részek nagyon szépen voltak megírva, igazán együtt tudtam érezni mindkettőjükkel. Noha hál' Istennek nekem nem volt részem abban, amit a karakterek átéltek, viszont a közeli baráti körömben volt rá példa, szóval azt hiszem engem ezért is érintett kifejezetten mélyen.


Egy kicsit a karakterekről és a köztünk lévő kapcsolatokról: nem csak Callie és Kayden szálát dolgozta ki szépen az írónő, hanem a két főszereplő mellé tett őrangyalokat, a barátaikat is. Seth a meleg srác a lány mellé szegődik az egyetemen, rögtön közös hangra is kerülnek, megosztják egymással titkaikat és félelmeiket egyaránt, aztán pedig egy listát kezdenek írni, minden napra egy-egy céllal, aminek köszönhetően Callie szép lassan előbújik a csigaházából.

Kayden is kap maga mellé egy segítőt, a legjobb barátját, Luke-ot, az egyetlent a fiú ismeretségi/baráti köréből, aki tudja milyen sötét és nehéz dolgot rejteget is.

Callie és Kayden közt is szépen ki van dolgozva a szerelmi szál. A múltból adódóan nem történik meg a mostanában olyan gyakori elsőlátásszerelem, hiszen félnek egymástól, maguktól, és attól amit egymás mellett átélhetnek. Ám mint tudjuk, akiknek együtt kell lenni, azok együtt is lesznek, és ez az ő esetükben se fog másképp történni, megnyugtatok mindenkit.


Ha össze kellene foglalnom röviden ezt a könyvet, azt mondanám, hogy gyönyörű, szívbemarkoló, fájdalmas, felemelő, mosolyt és könnyet fakasztó. Minden egyes betűjét, szavát, lélegzetvételét és gondolatát imádtam. Nagyon ajánlom És ez nem véletlen.

Megjegyzés küldése

My Instagram

(c) 2018 - Írásaim Tárháza | OddThemes