✽Keddi-ajánló✽ Boku Dake ga Inai Machi



Sztori:
Az önmegvalósítással küszködő mangaka, Fujinuma Satoru egy olyan különleges képesség (Revival) birtokában van, ami akaratán kívül rendszeresen visszaküldi őt az időben, hogy katasztrófákat és haláleseteket akadályozzon meg. 
Egy nap egy olyan bűnténybe keveredik, amiben ő lesz az első számú gyanúsított. Hogy megmentse az áldozatot, Satorunak egészen az általános iskolai éveihez kell visszamenni az időben, még azt megelőzően, hogy a Hinazuki Kayo nevű osztálytársának nyoma veszett volna.






Nem mondok nagyot azt hiszem, hogy eddig számomra(és még néhány animés társamnak), ez a szezon legjobbja, messzemenőleg lekörözi, mind a Norn9-t, mind pedig a Nijiiro Dayst, és skacok nem tudok mást mondani csak, hogy HŰ, AZTA.
Az első résztől fogva annyi infót és történést kapunk, Satoru első Revival-jától az ötödik rész csattanó Revijéig valami fantasztikus.Hát jesszus,mindazt az elszántságot amivel a srác minden erejével azon van, hogy megmentse Kayo-t(és az anyját is mellékesen), hogy ne hagyja cserben, mint tizennyolc évvel ezelőtt, amikor tudott volna rajta segíteni. Aztán olyan pofán csapást kapunk, amitől még a szánk is nyitva marad, olyan családi titokra derül fény, hogy az felfoghatatlan, annyi mindent rejteget ez az anime önmagába, hogy miután minden infót kegyetlenül az arcunkba tol még érezhetően ki is nevet minket, brutális. 

Az eddig kijött öt rész alatt, hol szurkoltam Satorunak, hol pedig felháborodtam, hogy mennyi szörnyűséget kell átélnie nap, mint nap Kayonak és, hogy miért nem tesz valaki valamit már végre, aztán mikor már három résznyi körömrágáson vagyunk túl, a negyedik részben olyan gyomron rúgást kapunk, hogy a könny is kicsordul a szemünk sarkából.
Mindezt úgy tálalva, hogy a néző köpni-nyelni nem tud.
Mindezt úgy, hogy mindvégig hisz abban, a sikerben.
Mindvégig koncentrál, hogy semmiről se maradjon le.
Emberek, hirdetem az igét: Mindenki nézzen Boku Dake ga Inai Machi-t, mert egyszerűen gyönyörű, felfoghatatlan és mindvégig sakkban tartja a nézőt, elvarázsol és megbotránkoztat egybe. 

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.