Recenzió: kérni vagy nem kérni? Kossuth kiadó válaszol

Jó reggelt!
Egy ideje érlelődik bennem az ötlet, hogy elkészítsem ezt a bejegyzés sorozatot, most pedig végre úgy lett időm és energiám, hogy meg is valósítsam.
Négy kiadót kerestem fel – mindegyikükkel kapcsolatban vagyok én magam is -, így négy kiadó válaszait olvashatjátok.

Vágjunk is bele.


Lássuk, hogy látja a recenziókkal kapcsolatos kérdéseimet a






Mi kell ahhoz, hogy egy blogger recenziós példányt kapjon a kiadótól?

Mindig nagyon örülünk, ha egy blogger felkeres minket. Egyedi vélemények születnek ezeken az oldalakon, amelyek fontosak egyrészt a többi olvasó számára, másrészt pedig visszajelzést ad a kiadónak is. Amit tenned kell első körben, az egy rövid bemutatkozás: ki vagy, mi az érdeklődési köröd, milyen témában olvasol szívesen és mióta blogolsz. Ez azért fontos, mert így személyre szabottan tudunk könyveket ajánlani Neked és elkerülhetjük, hogy olyan kerüljön a kezedbe, ami valószínűleg nem fog tetszeni. Csak annyit szoktunk kérni, hogy tüntesd fel a könyv borítóját és a kiadónkat a bejegyzés alatt, és ha készen van a cikk, küldd el nekünk a linket. J

Szoktatok időlimitet mondani, ameddig a posztnak meg kell születnie?

Sosem kérjük, hogy egy bizonyos időpontra olvasd el a könyvet és készítsd el a bejegyzést. Tisztában vagyunk vele, hogy a blogolás mindenkinek „másodállás”. Persze örülünk, ha hamar megkapjuk, de az azért legyen, mert tetszett a történet és nem tudtad letenni. Inkább szánj rá időt, és élvezd az olvasást. Az eredményből pontosan látszik, hogy mennyit foglalkoztál a könyvvel. :P

Szerinted milyen egy jó recenzió?

Szerintem egy recenzió attól lesz jó, hogy a véleményedet tükrözi. Hogy meg tudod fogalmazni mi tetszett, mi nem tetszett, hogy milyen volt olvasni, milyen hatással volt rád… stb., tehát a saját tartalomtól. Annak nem annyira örülünk, amikor egy blogon CSAK a hátsó borító szövegével találjuk szembe magunkat. Szerencsére ebből van kevesebb! Egyre igényesebb írásokat kapunk, amiket nem csak olvasni jó, de rájuk nézni is élmény: saját grafikákkal vagy fotókkal illusztrált ajánlók, kiemelésekkel és kedvenc részletekkel tarkított írások futnak be hozzánk.

Ha mondjuk a blogger recenziós példányt kér a kiadótól, de valamilyen okból nem tetszik neki a könyv, mit javasolnál, ennek ellenére is írjon róla nyilvánosan, vagy inkább csak privát üzenetben?

Nincs olyan könyv, ami egyformán mindenkinek tetszik, vagy nem tetszik. Sosem kértük, hogy ha nem tetszik akkor ne írj róla, vagy töröld a bejegyzést. Ha a véleményed negatív, akkor írd meg hogy miért. Legközelebb olyat ajánlunk, ami tetszeni fog.


Nagyon szépen köszönöm a kiadónak az együttműködést!
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.