Hello 2019, mit tartogatsz? Készen állok!

Sziasztok!
Ezennel átléptünk a következő évbe. Szó szerint, egyik percről a másikra, de nekem ilyenkor mindig kell legalább egy-két hét, mire megszokom, hogy új évszámot kell írni, egyébként pedig a hűtőm tele van tavalyi kajákkal. (Ezt muszáj voltam ellőni, elnézést mindenkitől.)
Fogadalmakat nem szoktam tenni, de terveim mindig vannak.
Idén is.
Lássunk neki az Évnyitásnak.




Igazából én már vártam, hogy végre átlépjünk ebbe az évbe, valahogy már besokkoltam 2018-tól, elég volt belőle. Az évvégém enyhén szólva nem úgy alakult, ahogy szerettem volna.
Úgyhogy igen, vártam, hogy végre fátylat dobjak az ó, és lerántsam a leplet az újévről.

Ismerősöm kitett a napokban egy képet, amin az volt, hogy az első 3 szó, amit kiszúrsz először, fogja jellemezni a következő éved. Nekem a szeretet, boldogság, egészség szavakon akadt meg először a szemem, és hiszem, hogy okkal. Ha ez egy jó ómen azt illetően, milyen lesz számomra 2019, nos akkor állok elébe.
Még annak ellenére is, hogy újra visszatértem a startvonalra, újratervezés, átgondolás van ismételten, már ami a jövőmet illeti.
Tavaly szeptemberben elindultam egy úton, hogy aztán a sors kiröhögjön, és vetessen velem egy 180 fokos fordulatot. Egy ideig pipa voltam: magamra, és az életre egyaránt. Nem így terveztem, nem ezt akartam, és nehéz volt lenyelnem, hogy nem úgy alakult, ahogy én akartam.
Azóta eltelt lassan három hónap, és kezdem máshogy látni: talán annak is oka volt, hogy így alakult. Talán valami olyan tapasztalattal gazdagodtam, amit ugyan most még nem ismerek fel, de később képes leszek kamatoztatni. Ez még a jövő zenéje.


Az írás továbbra is az életem, a mindennapjaim része. Legalább két kézirat formálódik a gépemen, illetve az elmémben, az egyiket pedig nem tudom elengedni, sorra írom hozzá a kiegészítéseket (ez van :)). Ismét eldöntöm, hogy többet novellázok, írásról-írásra fejlődök, mert fejlődni egyszerűen MUSZÁJ. A lelki békém érdekében is.

Valamint a sportra is sokkal több hangsúlyt szeretnék fektetni. Legalább heti 2x (de jobb lenne a 3x) handbike-oznom kellene, valamint tudom jól, hogy vissza kellene térnem az úszáshoz és a lovagláshoz is, de az egyelőre még tervezés alatt, hogy miképp tudnám megvalósítani. Bár, van egy évem kitalálni.

Tavaly februárban csatlakoztam a Szabados Ágnes megálmodott Nincs időm olvasni kihíváshoz, (nem részletezem, az ALÁBBI interjúm választ ad arra mi is ez.) amit azóta is csinálok.
Ugyanakkor mivel a 2017 hetes témák nekem teljesen kiestek, ezért úgy döntöttem, hogy idén utólag teljesítem őket.
Ide bemásoltam a témákat, illetve azt is, hogy mely pontokhoz mit tervezek olvasni.



1. egy könyv a kedvenc íródtól, amit még nem olvastál - Szaszkó Gabriella: Vigyázz rám
2. egy könyv, amit valaki ajánlott - Tabitha Suzuma - Kimondhatatlan
3. egy könyv, amit megfilmesítettek - Chuck Palahniuk: Harcosok klubja
4. egy magyar kortárs szerzőnk könyve - Zavodni Gréta Virág - A szívem ezerkétszázat ver egy perc alatt
5. egy klasszikus, ami kimaradt - Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
6. egy könyv, ami a borítója alapján tetszett meg - Jay Kristoff: Vihartáncos
7. egy könyv, ami utazással kapcsolatos - Jennifer Salvato Doktorski - Lángra lobbant nyár
8. egy könyv, amiben a gasztronómia kulcsszerepet játszik - Peter Mayle: Bor, mámor, Provence
9. egy Nobel-díjas szerző műve - José Saramago: Halálszünet
10. egy könyv, ami ősszel játszódik, vagy köze van az őszhöz - Szerb Antal: Utas és holdvilág
11. egy könyv, ami az első mondatával fogott meg -  Kiss Judit Ágnes: A halál milongát táncol
12. egy könyv, ami a szeretettel kapcsolatos - Gregory Hughes - A holdat az égről...

Ha van kedvetek, csatlakozzatok Ti is az utólagos NIOK teljesítéshez, molyon van is hozzá kihívás (még elbírás alatt!)


Hello Január! Mit tartogatsz?

Most, hogy az egész éves terveimet felvázoltam, lássuk, mit tervezek az első hónapra.
Megyek Pestre január közepén, ez már egy fix terv, más még nincs. Elsején ért véget a Béke futam, de azt már lefutottam, így nincs vele több teendőm.

Az évet Sarina Bowen&Elle Kennedy: Ez a srác című regényével nyitom, ugyanis éjfél után pár perccel belekezdtem, aztán kiderült, hogy a 2019-es januári NIOK témához is jó, úgyhogy folytatom is az olvasását.
Aztán valószínűleg Szaszkó Gabrielle: Vigyázz rám könyvével fogom folytatni a sort, ha már beírtam a 2017-es NIOK ehavi pontjához is.
A következő esélyes Tavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl című kötete, amit decemberben már elkezdtem, de végül nem jutottam el a végére. Kap még egy esélyt.
Aztán mivel vissza kell vinnem Ashley-nek, így gyanítom, hogy Ryan Gattis: Közel a tűzhöz című regényét se hagyom ki januárban.

Értékelések is a fentebb felsorolt könyvekről fognak érkezni, megéri figyelni a blogot.

Szuper évkezdést kívánok Nektek.
Tartsatok velem idén is, oké?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.