Axie Oh: A lány, aki a tenger alá esett


A szeretetem irántad végtelen. Mély és feneketlen, mint a tenger.


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 312
Fülszöveg:
Mina otthonát 100 éve viharok pusztítják. A Tengeristen dühös, és haragját csak igazi menyasszonya csillapíthatja.
A falu minden évben feláldoz egy lányt, hátha pont ő a vágyott menyasszony. Amikor Mina bátyjának szerelme, Sim Cshong kerül sorra, Mina feláldozza magát, és beugrik a vízbe a lány helyett. A Szellemek birodalmába kerül, ahol elképesztő kalandok várnak rá egy titokzatos lord és cimborái, démonok, istenek és istennők, szellemek és misztikus lények között.
A szerelem is megtalálja, ám nem a Tengeristen mellett. Vagy mégis? Vagy mégsem? A sors ahhoz köti, akihez tartozik.



Azóta szeretném ezt a kötetet a polcomon látni, amióta láttam, hogy milyen gyönyörűséges borítója lesz a magyar kiadásnak. Határozottan ez nálam az év legjobban várt könyve, és amint megszereztem, azonnal bele is kezdtem.


Hősnőnk falujában a békéért minden évben feláldoznak egy fiatal lányt a Tengeristennek. Az egyik évben azonban olyasvalaki lesz a menyasszony, akit nem szántak erre a pozícióra, hanem ő maga döntött így. Mina önként vállalja, hogy belép a Tengeristen birodalmába, azonban sokkal több minden várja ebben a másik világban, mint először gondolja. 

Felelős lehetsz-e a saját sorsodért? Képes vagy-e elfogadni a szíved döntését? Mi marad számomra akkor, ha meginog a hited?


Igyekeztem egyáltalán nem utánaolvasni a történetnek - pedig volt a kísértés pedig, hogy a blogturnés bejegyzésekre rákattintsak -, mert nem szerettem volna, ha van bármiféle előzetes befolyásoltságom/elvárások. Tiszta lapra vágytam, arra, hogy Axie Oh magától varázsoljon el, ha megvan hozzá a hatalma.

És atyaég, de még mennyire, hogy megvan!

Belekezdtem este, és valamikor hajnali egy után csak azt vettem észre, hogy elolvastam a könyv majdnem felét, és nem is igazán akarom abbahagyni. Csak azért tettem le nagy nehezen, mert tudtam, hogy reggel munka, és elég korán csörög az ébresztőm... Ha nem így lett volna, tuti addig ne alszom, amíg a végére nem érek.

A lehető legjobb értelemben lepett meg: teljesen mást kaptam, mint amire számítottam.

Volt benne sok érdekes mítosz, elgondolkodtató tanmese, figyelemre méltó istenek/istennők, és természetesen szívet melengető romantika is. 

Kép forrása

Nagyon szerettem Mina karakterét: bátor, kedves csupa szív lány, akinek az elméje tele van történetekkel, a lelke pedig hittel. Rengeteg akadállyal kell megküzdenie, mégsem veszíti szem elől soha a célját,  Nem lesz megalkuvó, nem fut el gyáván. Hogy elvárja-e tőle bárkit, hogy olyan terhet cipeljen, amire nem készítették fel? Egyáltalán nem, ugyanakkor Mina pont attól Mina, hogy nem vár se viszonzást, se köszönetet. Csak azt teszi, amit a szíve helyesnek vél.

Mondhatnám, hogy Sint az első perctől megkedveltem, de nem így volt. Kellett idő, amíg megismertem ezt a különösen-különleges karaktert, és nem csupán a szúrós személyiségét mutatta. Utána viszont egy igazán lojális, segítőkész, és figyelmes harcost ismerhettem meg benne. Imádtam a Minával közös jeleneteit is, simán olvastam volna még többet belőlük. Ó, és ha már közös jelenetek... Kedves Axie Oh, nincs esetleg valahol elrejtve a Tengeristen birodalmában néhány oldalnyi epilógus?

Aztán ott vannak a mellékszereplők is, akikben ugyanúgy talál az olvasó kedvelhető jellemvonást: Kirin ugyan elsőre majdhogynem bunkón ridegnek tűnik , de az egyik leglojálisabb szereplő az egész történetben. Namgi jóval közvetlenebb, mégis a harcosok bölcsessége van a szívében.

Dai-ban, Maszkban és Mikiben pedig olyan barátokat és szövetségeseket kapunk, akik még inkább szerethetővé teszik az egész regényt. 

Annak pedig nagyon örülök, hogy végül Mina családja is kapott egy nagyobb szerepet, jó volt megismerni, hogy a lány ki(k)től örökölte a kedvességét, optimizmusát, és a történeteit.

Kép forrása

Hosszú ideje nem találok olyan könyvet, amit igazán imádnék, erre jön Mina és a Tengeristen birodalmában átélt kalandjaival beírja magát az újraolvasós kedvenceim közé.

Ez egy szeretettel, reménnyel és bátorsággal teli csodálatos fantasy történet, amely egy igazán emlékezetes utazásra visz. 

Ismerd meg Te is ezt a különleges világot, nem fogod megbánni!


*Hikari

2 megjegyzés:

Virginia (Virág) írta...

Amióta olvastam Axie Oh-tól a XOXO-t azonnal utánanéztem milyen sztorikat írt még. Ez az egyik könyv, ami felkerült azonnal a várólistámra. Köszönöm a véleményedet, s a megerősítést, hogy érdemes elolvasni az írónőtől az összes eddig megjelent regényeit. :)

Virginia (Virág) írta...

Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet! Nagoyn sokat segítettél vele! :) Én eddig csak az XOXO-t olvastam tőle, de az nagyon tetszett!

Üzemeltető: Blogger.