Féléves számvetés BOOK TAG


Szeretek BOOK TAGeket kitölteni, kicsit megtörik a monotonitást, ráadásul tök jó elgondolkodni azon is, hogy milyen ponthoz milyen könyvek raknék. 
Erre a BOOK TAGre DarknessAngel hívott ki molyon, az ő válaszai ITT elérhetőek.
Mutatom a sajátjaimat.



Az idei éved eddigi legjobb könyve
Sokat agyaltam, hogy mit írjak ehhez a ponthoz, hiszen fél év után mindig nehéz legjobbat kiválasztani, és nagy eséllyel változni is fog ez még év végéig, de egyelőre azt érzem, hogy On Sai: Álruhában című könyve nagyon megérdemli, hogy "legjobbnak" tituláljam.

A legjobb folytatás, amit eddig idén olvastál
Ezen viszont nem nagyon kellett gondolkodnom, egyértelműen Papp Dóra Szabadesés című története. Imádtam olvasni, még annak ellenére is, hogy eléggé döcögősen indult a kapcsolatunk.

Egy új megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél
Ide két könyvet tudnék írni, egyrészt On Sai: Artúr című regényét, valamint Mártonffy Zsusa: Akinek két anyja van című könyvét. Mindkét kötet itt van a polcomon, és rövid időn belül sort szeretnék keríteni az elolvasásukra.

Az idei éved eddigi legnagyobb csalódása
Nagyon sokan szeretik, hónapok óta van a könyves toplisták élén, számomra mégis hatalmas csalódás lett Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors című könyve. Talán, ha nem támasztok ekkora elvárásokat, nem így történik, de sajnos ezzel már elkéstem. 

Az idei éved eddigi legszomorúbb könyve
Sokadjára olvasom, de Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek című könyvén a mai napig bőgök, úgyhogy szerintem ez. Más könyv nem jut eszembe, amin eltört volna a mécses, és idei olvasmány.

Az idei éved eddig legvidámabb/legboldogabb könyve
Most nem jut eszembe ilyen könyv. Pedig biztosan volt, csak ezek szerint nem kiemelkedő.

Az idei éved eddigi legnagyobb meglepetése
Amikor elkezdtem olvasni, nem hittem volna, hogy Steigervald Krisztián: Generációk harca című könyve ennyire jó és ennyire magába szippant. Olvasmányos, mégis nagyon hasznos, telis-tele elgondolkodtató, érdekes információkkal.



Új kedvenc író (debütálás vagy csak számodra új)
Margaret Atwood. Hallottam már a szerző nevét, de a Boszorkánymagzat című írását csak nemrég olvastam el, és meglepően tetszett, lehet, hogy idővel fogok mást is olvasni az írónőtől.

A legújabb fikciós szerelmed
Az Álruhában szereplő Lidérc, egyértelműen. Imádom ezt a karaktert, egyszerűen totálisan beleestem. "– Fél aranyért annyi könyvet lopok neked, amennyit szeretnél." Ezután az idézet után pedig nem is akarok kiszeretni belőle.

A legújabb kedvenc szereplőd
Szigorúan eltekintek a "boyfriend" kategóriába sorolható karakterektől, akkor a Liz Flanagan: Sárkánylányában szereplő Milla és Kevin Hearne: Üldöztetve könyvében szereplő Oregon ilyen. Nagyon szerettem mindkettőjüket.

Kedvenc könyvadaptáció, amit eddig idén láttál
Láttam ugyan könyvadaptációt, de egyáltalán nem lett kedvenc, sőt! Úgyhogy passzolom.

A legszebb könyv, amit eddig idén vettél (vagy kaptál)
Ha magyar nyelvű, akkor azt hiszem a korábban is említett Akinek két anyja van című regény, illetve nagyon szeretem Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz című könyvének borítóját is.
Ha angol nyelvű akkor 
Adrienne Woods: Firebolt című könyvére kifejezetten a borító miatt csaptam le.



Az idei éved eddigi kedvenc bejegyzése:
Nagyon gonosz ilyet kérdezni, mert eléggé bőség zavara van ilyen téren. Nagyon szerettem írni idén eddig önkéntességről,  megemlékezni évfordulóról, de az ehhez hasonló szuper interjúkat is élmény volt elkészíteni.

Az év második felének legjobban várt kiadása:
Ebből van jó néhány, de azt hiszem, a top3 a következő: 
  1. On Sai: A két herceg, 
  2. Sarina Bowen – Elle Kennedy: Mi
  3. Mariana Zapata: Kedves Aaron!

A BOOK TAG forrásmegjelöléssel bárki számára szabadon vihető.
 *Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.