Viszlát Június! Helló Július!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig élvezettel nézem vissza, hogy mennyi könyvet sikerült elolvasnom az adott hónapban, és mik voltak azok.
Június végén Rétánál, aki a HaBár könyves kocsma vezetője (pultosa?), láttam egy tök jó ötletet, úgyhogy megkérdeztem, felhasználhatom-e.

Áldását adta rá, úgyhogy jön az én összesítésem.
Még június elején meglett minden vizsgám, de azt hiszem, kicsit túlvállaltam magam a hónapra.  Azt hittem jó érzés lesz, hogy itt a szabadság, nincsenek egy ideig kötelezettségeim, de úgy tűnik, ez kétélű fegyver: rengeteget olvastam/blogoltam, így az utolsó napokban például már nem is volt kedvem könyvet kézbe venni. Ettől függetlenül elég szép pakk lett már ami a júniusi olvasmányaim illeti. Mutatom, aztán jöhet a szokásos statisztika.


Legtöbb oldalszámú könyv:
Itt holtverseny alakult ki, ugyanis mind Anne Bishop: Vörös betűkkel mind pedig Papp Dóra: Szabadesés című könyve 512 oldal.

Legkevesebb oldalszámú könyv:
Kleinheincz Csilla: Sárkányfi című kisregénye csupán 66 oldal, de annyira tetszett. Örültem, hogy kicsit jobban megismerhettük benne Rabonbánt.


Leghosszabb ideig olvastam:
Papp Dóra: Szabadesés című könyve volt a leghosszabb olvasási időm a hónapban 
2020. június 17., 16:36 → 2020. június 21., 23:57 között elhúzódott. Épp akkor volt itt Ashley, szóval nem lepődök meg: ebben a pár napban tényleg kevesebbet vettem kezembe a könyvet.
Legrövidebb ideig olvastam:
A hónap utolsó olvasmánya lett Vivien Holloway: Vérvörös horizont című története, a két novellát, amiket a kötet tartalmaz 
2020. június 27., 07:40 → 2020. június 27., 08:39 el is olvastam.

Legjobbra értékelt könyv:
Anne Bishop: Holló a hollónak című könyvére első olvasás alkalmával adtam 5*-ot és ez nem változott, továbbra is úgy gondolom, megérdemli.

Legrosszabbra értékelt könyv:
Az egyik egyetemi tanárnőm ajánlotta nekünk Orvos-Tóth Noémi:Örökölt sors című könyvét, de nem vagyok teljesen elégedett a 3,5*-ot is csak a jó szívem adta oda,

BLOGRA KIKERÜLT ÉRTÉKELÉSEK:
Henrietta Westman: A Vincenthez vezető út
Sophie Mackintosh: Kék sorsjegy
Papp Dóra: Szabadesés
Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz

***

Helló Július, helló Olvasóim!
Úgy néz a nyár is észbe kapott, legalább is a kánikulából ítélve, ami napok óta tombol. és nem úgy néz ki, hogy csökkenni akarna. Bár végül is július van, szóval nem is értem miért panaszkodom.
Ha minden jól megy, valamikor a hónapban tervben van egy néhány napos kiruccanás Esztergom környékére, aztán meglátjuk, lehet átcsúszik az egész augusztusra.

Olvasás szempontjából is tele vagyok tervekkel, főleg régóta várólistás, illetve könyvtári könyvek azok, amiket mindenképp el szeretnék olvasni a hónapban:
- Eszes Rita: Illangók + Perkák
Ez júniusi terv volt, de valamiért kimaradt, szóval mindenképp bepótolom, szerintem az első júniusi olvasmányaim egyikei lesznek

- Beth O'Leary: Ágybérlő
Ezt egyik barátnőm miatt kölcsönöztem a könyvtárból, azt mondta az alapötlet nem rossz, de inkább megvárja, mit gondolok róla.

- On Sai: Artúr
A Szivárgó sötétség sorozat tetszett, de könyvtárból olvastam, így nem szereztem be a legújabb részt. Nagy mázlim van, hogy kölcsönkaptam, ez is a "mindenképp elolvasom a hónapban" lista egyik oszlopos tagja.

- Mártonffy Zsuzsa: Akinek két anyja van
Nemrég vettem magamnak, ajándékul, hogy túl vagyok az első egyetemi évemen. Érdekel, szóval megpróbálok helyet szorítani neki a hónapban.

- Jay McLean: Lebegés
Ashley adta nemrég kölcsön, úgyhogy ez is rajta van a "mindenképp elolvasom a hónapban" listán az On Sai könyvhöz hasonlóan.

Nektek hogy telt a június? Mit terveztek júliusra?
*Hikari

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

jo szar let

K. A. Hikari írta...

Kedves Viktoria! Köszönöm a tartalmas és építő jellegű hozzászólásodat. Legyen csodás napod :)
*Hikari

Mad írta...

#vwkommentbiztosítás

Hát szervusz! Először is gratulálok, hogy sikerrel vetted az első egyetemi évedet, további sikeres féléveket kívánok!

Másrészt gratulálok az elolvasott könyvmennyiséghez is, mert ez igenis rengeteg! *---*
(És kissé elszomorított a saját olvasási teljesítmenyemre vonatkozólag, de mentségemre szóljon, hogy vizsgák után nem sokkal rájöttem, hogy ha nem kezdek el olvasni mar most a következő egyetemi félévre, sose megyek át az akkori vizgsáimon. Ami meg kötelező, azzal meg nagyon nem akaródzik foglalkozni az embernek, szóval még azokkal is lassan haladok. Meh.)

Amúgy a felsorolt címekből egyrészt a Szabadesés keltette fel az érdeklődésem, pusztán azért is, mert a Fénytörés már jóideje ott álldogál a polcomon, és borzasztóan érdekelne már, a másik meg az Artúr, mert tejóég, el is felejtettem, hogy azt a sorozatot én elkezdtem valamikor! (Azóta kissé nem szeretem az írónőt ilyen-olyan okokból.)

Jó volt olvasni az olvasmányaidról és a tapasztalataidról! :"3

K. A. Hikari írta...

Kedves Mad! Köszönöm a gratulációdat, és ne legyél szomorú, hogy nálam kevesebbet olvastál. Extra sok időm-kedvem volt a könyvekhez, de gondolj arra, hogyha csupán havi egy könyvet olvasol, máris többet olvastál, mint az-az ember, aki egyáltalán nem vesz könyvet a kezébe.

A Fénytörésről is találsz értékelést (interjúval) a blogon, keress rá ha gondolod, nem túl régi bejegyzés. Az Artúr olvasása pedig tervben van a közeli jövőben, mindenképp írok majd róla, hátha meghozom a kedvedet hozzá.
Szép, pihenős vasárnapot neked!
*HHikari

Üzemeltető: Blogger.