Novellázzunk: Döntés


K.A. Hikari - Döntés

Döntés...ugye milyen egyszerű hétköznapi szónak tűnik? Akár csak az "eső" vagy a "levegő". Mégis, pont úgy, mint a két másik példám, ez is meghatározza az életünk. Hogy hogyan? Gondold csak végig. Ha nem lenne eső, nem lenne ami táplálja a földet, amiből aztán gabona nő, amiből liszt lesz, hogy a pék kenyeret süssön belőle, hogy legyen mit enned. A levegő példája pedig még ennél is egyszerűbb, hisz éltető oxigén nélkül, fel se tudtál volna sírni, hogy egy új kis csodát adj a világnak.
Mert bizony csoda vagy.
Mindannyian azok vagyunk.
Olyanok, akik a döntéseiknek hála vagyunk most ott, ahol. Igen, lehet, hogy voltak olyan pillanatok az életünkbe, amikor azt éreztük, hogy ezt vagy azt nem így kellett volna tegyük, bár...tudjátok mit gondolok? Hogy még ha akkor, abban a helyzetben azt is éreztük, hogy a "fene vinné el, rosszul választottunk" szerintem minden választás jó. Mindig. Mert előbb-utóbb eltereli az embert egy olyan irányba, amiről előtte álmodni, gondolni sem mert, hisz "az úgyse nekem való". Mégis miért vagy ebben ennyire biztos? Kipróbáltad, megtapasztaltad? Ugye hogy nem, különben nem mondanál ilyesmiket. Igen is van olyan alkalom, amikor nem kell agyalni, mérlegelni, csak egyszerűen venni egy mély levegőt és beleugrani fejjel előre a lehetőségek végeláthatatlan óceánjába.
Hogy mi sül ki belőle? Lehet, hogy valami katasztrófa, és úgy érzed minden összedől körületted, nem vagy képes jót kihozni az egészből.
Igen, lehetséges...
Pont úgy, ahogy annak is fenn áll az esélye, hogy valami szuper dolog közepébe csöppen, ami pozitív irányba változtatja az egész életed.
Úgyhogy azt javaslom, hogy soha ne félj döntéseket hozni, még akkor se, ha a bizonytalanba ugrassz vele.
Hisz ahogy egy nagyon jó barátom megfogalmazta: "Dönteni tudni kell, csak az győz, aki tényleg mer"

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.