Udvarlás könyvekkel könyveknek BOOK TAG

Sziasztok!
Rég volt már TAG, aztán most a netet bogarászva találtam itt találtam egyet, ami érdekes lehet. Mondjuk engem már alapból megfogott a cím is :)
Szerintem nincs olyan könyvmoly, aki ne mászkálna szívesen a könyvesboltokban. Ugye, nem tévedek? Nos, az alábbi posztban megismerhetitek egy moly és egy könyv örök kapcsolatának tíz lépését.

1. lépés - Kölcsönös vonzalom
Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg

Igazából ezen most hirtelen el kell gondoljak. Már csak azért is, mert nálam nagyon ritkán a borító dönti el, hogy hazajön-e velem, vagy sem. Ám vannak kivételek. Pont ilyen kivétel volt On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik című regénye is. Igazából se a tartalom, se a cím nem fogott meg, sőt...és a borítóban mégis volt valami vadság, valami erő, valami titokzatos, amiért végül most ott csücsül a polcomon. :)
 

2. lépés - Első benyomás 
Egy könyv, amit a fülszövege miatt szereztél be

Általában a fülszöveg alapján szerzek be könyvet :D Vagy van az a csodás duó, amikor elolvasom a fülszöveget, tetszik, és még a borítóba is beleszeretek, de ez eléggé ritka. Szóval ha csak a fülszövegből indul(hat)ok ki, akkor J.R. Ward: Dobbanó szívek című regényére esne a választásom.



3. lépés - Csábítás 
Egy könyv csodálatos írással

Jaaj, ezzel most nagyon meg vagyok fogva, mert kapásból öt könyv is eszembe jut erre a helyre. De mivel muszáj választani, megemberelem magam. Végiggondolva a pro-kontra érveket, leszűkítem kettőre...ha pedig figyelembe veszem az érzéseimet olvasás közben...nos akkor maradok Zakály Viktória: Szívritmuszavar című regényénél.


 

4. lépés - Első randi 
Egy első rész, ami után a sorozat többi részét is olvasni akartad

Itt is gondolkodtam egy kicsit, de mivel maximum trilógiát olvasok sokat, így könnyebb volt a választás. Ez az első rész Jennifer L. Armentrout tollából származik, és az Obszidián címet kapta. Nincs mese, ahogy elolvastam, szükségem volt a többi részére. Szerencsére nemrég jelent meg a befejező kötet, szóval aki ezután kezd bele a sorozatba, nem kell a körmét rágja

 5. lépés - Éjszakai telefonálások 
Egy könyv, amit egész éjjel olvastál
Most lehet csalás, de egy nem régen befejezett könyvét hoznék ehhez a ponthoz. Biztos volt több is, ami fent tartott éjszaka, de J. Lynn: Várok rád című könyve tuti ilyen. Hajnal háromkor kényszeríteni kellett magamat arra, hogy aludjak :D

6. lépés - Mindig rád gondolok 
Egy könyv, amit nem tudsz kiverni a fejedből

Onnan tudod, hogy szerelmes vagy, ha nem is kell gondolkodnod azon, ki az a személy, aki egész nap a gondolataidban jár, ugye? Na én ugyan így vagyok, csak most egy könyvvel...mikor megláttam ezt a lépést, gondolkodás nélkül rávágtam, hogy Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek. Fantasztikus, szívszorító, de gyönyörű...és a mai napig a mondanivalóján gondolkodok.

7. lépés - Testi kapcsolat 
Egy könyv, aminek imádod az érintését

Ööö...minden könyvnek imádom, ami új, és szűz, és még nem olvastam. :D Ezzel aztán meg lettem fogva. *erősen gondolkodik* Najó...legyen Kleinheincz Csilla: Ólomerdője. Valami gyönyörű lett a borítója, alig várom, hogy saját példányom legyen belőle. 

8. lépés - A szülőkkel való találkozás 
Egy könyv, amit a családodnak és a barátaidnak ajánlanál

A fene, ezzel megint bajban vagyok, és nem csak azért, mert Jojo Moyes könyvét már ellőttem. Hanem mert teljesen más a családom, és a barátaim ízlésvilága. :) Úgyhogy ebből kiindulva ide egy olyan könyvet hozok, amiben mindenki megtalálja a maga stílusát: a Kalandok és kalandozók című antológiát.

9. lépés - A közös jövő 
Egy könyv vagy sorozat, amit sokszor újra fogsz olvasni a jövőben
Szilvási Lajos: Egymás szemében című regénye. Még anya ajánlotta, és emlékszem, nem is nagyon akartam elolvasni...aztán mégis csak rávettem magam, és kész, beszippantott. Imádom, vannak részek, amit kívülről fújok, egyszerűen örök szerelem lett.


10. lépés - Oszd meg a szeretetet.
Kiket jelölsz?

Most lehet, hogy rossz kislány vagyok, de lázadok és senkit :P Akinek tetszik, vigye nyugodtan, annyi kérésem lenne, hogy jelöljétek meg a bejegyzésem valamilyen módon forrásként. (Hogy nálam láttátok, innen hoztátok)
Akinek van kedve, kommentben is leírhatja a saját tíz lépését :)


 






2 megjegyzés:

Nes írta...

Úúúú! Én ezt viszem, ha nem baj! ^^

K. A. Hikari írta...

Dehogy baj :) Sőt, örülök neki ^^

Üzemeltető: Blogger.