Atombomba robbanás az animék között: Top 3 a tavaszi szezonban



Sziasztok!
Az igazat megvallva nem sokan tudjátok rólam, de imádom a Shingeki no Bahamutot, ezért ez a poszt a legújabb családtagja köré épült volna a Virgin Soulra. Rég láttam ennyire jól felépített, grafikailag csillagos ötös sorozatot. Aztán úgy döntöttem, hogy egy ide kevés, és bár az igazat megvallva, jobban jártam volna egy bemutatással, azért mégis csak hármat éreztem jónak. 
Szóval tessék-lássék; íme az én TOP három a végletekig favorizált tavaszi szezonos animéim bemutatója: 



 
Mivel is kezdeném mással a listát, mint ezzel a csodával.  Két másik társa is lenyűgözött, aztán jött a Virgin Soul és teljesen leállt az agyam.
Első látásra szerelem, másodikra már megfulladtam a rózsaszín ködtől, amit okozott.
A grafikai része valami elképesztően látványos és gyönyörű, a karakterek egytől egyig mind különbözőek, és VÉGRE egy opening, ami baromi jól sikerült. IMÁDTAM.
De amúgy most komolyan, melyik Shingeki no Bahamut OP nem sikerült klasszijóra?!
Az összes atom!

Az ending is nagyon megállja a helyét, kizökkent a történések komolyságából, már majdhogynem viccnek veszi.
Az emberek elpusztítják a démonok ősi lakhelyét. A győzelem után, elfogják a nagy részüket, és borzasztó körülmények között tartják őket, mint kísérleti alany.
Lenyúzzák a szárnyaikat, megfosszák őket mindentől, amitől csak lehet.
Mindezt Charioce király parancsára.
Alanyunk egy Nina Drango nevű lány, aki energiabomba, emberfeletti erővel bír és minden nagyvárosbeli személyjel iszonyúan jó kapcsolatot ápol.
Nina fejvadász. Az alkoholista istennel Bacchussal és Hamsa nevű, igencsak kommunikatív lúddal él egy fedél alatt. 
Esküszöm, Nina arckifejezései miatt is megéri megnézni.

Egy nap aztán elhatározza, hogy muszáj pénzt szereznie, mert és elküldeni az anyjának, aki egy kis faluban él, teljes nyomor közepette. Vagy mégsem.
Visszaállva a történésre, ekkora kerül a célkeresztbe Azazel és társa Mugaro, akik szintúgy démoni leszármazottak( bár, szerintem az Azazelből nem volt nehéz asszociálni. Őt már ugye ismerhetjük a többi SNB szezonból), arra szentelték mindenüket, hogy megmenekítsék az emberek által elfogott démonokat és végezzenek mindenkivel, akik az útjukba merészkedik állni. 
Egy véletlen folytán találkoznak Ninával. Pontosabban: Nina belefut Azazelbe, aki épp menekülni próbál. Belefut. A lánynak van egy különleges képessége: ha eléggé zavarba jön sárkánnyá változik. NEM VICCELEK. - ez viszi az egész humorfonalat.
Itt kezdődik kettejük kalandja.
És, hogy mi történik tovább? 
Na!Ne mondjátok, hogy nem...

Azazel szeretne minden démont kimenekíteni, viszont a nem épp megnyerő stílusával lehetetlenségnek tűnik rávennie Ninát, hogy az oldalukra álljon és segítse őket. Vagy mégsem?
Bátran ajánlom mindenkinek!
Kitűnő látvány, grafika, szerethető szereplők,a végtelen humor is csak segíti.Az elképesztő történet és persze, a seiyuuk,ah. Imádni fogjátok! 

Sorban a következő a Tsuki ga Kirei, azaz Gyönyörű, akár a hold.
Végzős évek, ezt így pont napokban elkezdődött érettségi előtt kellett felhozzam Nektek, igen.
Mind tudjátok, hogy mennyire nehéz tininek lenni, bizonytalanság, bátortalanság és minden a fejetekre szakad. (Elárulom ez felnőtt korban még keményebb lesz)
 Az egész történet azt mutatja be, hogy mennyire nehéz úgymond "felnőtté" válni.
Szerelem, társas kapcsolatok, a vizsgák, az önértékelés.
Két kiemelkedő szereplőnk pontosan ezen megy át, a bátortalan Kotarou Azumi hamar megtalálja a számára tökéletes lányt csak a mimózasága útját állja ebben.
Akane Mizuno, ugyan a nővére képében látja milyen is egy kapcsolat és felnőtt lét, képtelen alkalmazkodni hozzá. 

Mindketten vonzódnak a másikhoz, de olyan szinten félnek lépni, hogy az egész történet e köré épül.
Akane ugyan kicsit bátrabb és hamar talál társaságot, mivel a futócsapat oszlopos tagja, már egy háromszögben találja magát, ahol két fiú is küzd a kegyeiért.
Takumi Hira a futócsapat kapitánya, egyből szemet vetett a lányra, így Azuminak nagyon bele kell húznia.
Minden nehézség mellett végül csak elindulnak egy úton, ami végül ki tudja hova vezet?
Ki lesz a legbátrabb a csapatból? Sikerül Azuminak megkaparintania Hira elől Akane-t? És mi van a lány egyik barátnőjével Nishioval? Mit érez Azumi iránt?
Igaz, hogy néhol már az abszolút hajtépésen gondolkodtam, de egy nagyon jó látásmódú sorozat ez.
Az opening sem az ending nem a szívem csücske, a rajz stílusa sem a legjobb. Viszont, hatalmas a mondanivalója! Bátran ajánlom!
 

Sakurada egy kis populációjú kisváros, valahol a Csendes-óceán partjainál.
Nem véletlen van ennyire eldugva, ugyanis lakói, mind különleges képességekkel rendelkeznek, kinek hasznos, másnak kevésbé az adottsága.
Hamar megismerjük a szereplőgárda három oszlopos tagját, a múltra mindig emlékező Kei Asait, az idő visszahozásának koronázatlan királynőjét, aki egyetlen "Reset" és "Save" szóval képes csodát teremteni. Ő a különc és csendes Misora Haruki. Ott van még a magát androidnak gondoló diákelnök, Sumire Souma.  Hamarosan rengeteg dolgot megtudunk a szereplőkről, és arról, hogy mennyi dologgal kell szembenézniük, ráadásul az sem segíti őket előrébb, hogy a városkára hatalmas gond zúdul, Kei és Haruki feladata az, hogy felülvizsgálják a képességekkel rendelkező egyéneket, majd pedig szembetalálják magukat a valódi bajjal. 
Miközben egymást is segítik, rá kell döbbenniük, hogy önmagukban is van mit megoldani. 
Nagyon tetszett az a pár rész, ami eddig napvilágot látott.
A rajzstílusa teljesen átlagos, a seiyuuk közül sokakat ismerhettek már.
Az opening megszokható, az ending az ami igazán értékelhetőre sikerült. 





Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.