Hikari ajánlásával: Sportos karakterek (T5W #1)

Sziasztok!
Egy ideje már gondolkodok egy ilyen rovaton, most lett elég időm és kitartásom, hogy nekiálljak és elkészítsem.
A „Hikari ajánlásával” terveim szerint állandó rovat lesz, amit igyekszem rendszeresen hozni.
Különböző szempontok szerint válogatok majd össze három-öt könyvet.


 Mivel a „Hikari ajánlásával” rovat hasonló perspektívára épül mint a Top 5 Wednesday (és nem is biztos, hogy minden szerdán be tudok szállni majd) ezért ezen belül hozom le a posztokat.
Annyi különbséggel, hogy lesz egy külön T5W kép, valamint a bejegyzés címében is megjelenik majd.



Lássuk azokat a SPORTOS KARAKTEREKET


Bármilyen furcsa, nekem először
R. S. Grey: Testcsel című regénye ugrott be. Itt mindkét szereplő focizik, és azon kevés könyvek egyike, amelyikben tényleg jelen van a sport, nem csak úgy megemlítve beszélnek róla. Az egész eseménysorozat emiatt indult el.



 


Paula Zannoner: Célvonal-ját már annyi de annyi ilyen felsorolásnál előttem, de ezúttal se hagyhatom ki. Nem csak azért, mert az egyik kedvenc könyvem és mégis elszomorítóan kevesen ismerek, hanem azért se, mert fontos szerepe van benne a kerekesszékes kosárlabdának Leo számára.
Viola pedig százméteres gátfutásban bersenyez.
Mindkét sport ráadásul élethűen és elképzelhetően van leírva.





Katja Millay: A nyugalom tengere regényében fut a hősnőnk, Nastya. Abnormálisan sokat, de nem is ez a lényeg. Hanem, hogy számára ez egy terápia, így rendszeresen használja, plusz ha nem lenne az éjszakai futások híve, nem talált volna egy garázst sem, ami később fontos szerepet játszik az életében.

 



Katie McGarry: Kísérj el című könyvében a kick-box kerül terítékre. West-nek meg kell tanulnia legalább az alapokat, amiben Haley segít neki. Imádtam, hogy szinte ott voltam én is a teremben a karakterekkel, arról nem is szólva, hogy jó volt végigkísérni a fiú fejlődését, azt, hogy honnan indult, és hová jutott.




 Nem hagyhatom ki a felsorolásból J. R. Ward: Dobbanó szívek című kötetét, megharagudna érte a lelkem. Az egyetlen olyan könyv az olvasmánylistámban, amiben valóban mint sport jelenik meg a lovaglás A. J. miatt, tehát nem versenyszinten, vagy csak említve.







A T5W banda többi tagját a linkre kattintva érthetitek.
Érdekes válogatás születnek egy-két helyen, megéri rákattintani.
Réta Arwen, Berta, Dorka, Helie, Judy, Julicsenge, Meeraval_Marnath, Wandamaci

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.