Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládéíze van {{Extrával}}

„Valósítsd meg az álmodat, és vess el mindent, ami akadályoz benne.”

Kiadó: Lettero
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 296
Fülszöveg:
Édes történet szerelemről, újrakezdésről és a múlt titkairól.
Amy Bishop váratlanul megörökli nagyapja csokoládéüzemét. Nemsokára kiderül, a bonbonokkal együtt egy jó adag probléma is a nyakába zúdul. A kis üzem a csőd szélén áll. A Sugar Tale Corporation nagyvállalat szeretné átvenni és modernizálni. Ezért elküldik a jóképű Ryan Scandrik gazdasági szakembert, hogy átszervezéseket hajtson végre.
Amy elszántan küzd Ryan tervei ellen. Ám a nagy viták hevében rá kell döbbennie, hogy egyre jobban bejön neki ez a lehetetlen alak. Hogyan lehet valaki ennyire szexis, vonzó, mégis hidegfejű? Vagy valójában Ryan mégsem olyan szívtelen, mint amilyennek látszik?
Amy tanácsért fordul Kendrához, a nagyapja egyik barátjához. De nem sejti: az idős hölgy hajdan feláldozta a szerelmet ugyanezért a csokoládéüzemért.
Vigyázat, éhesen ne kezdj bele!


 
A címe fogott meg igazán, olyan édes volt, hogy a romantikus énem rávett arra, hogy olvassam el. Ezúton is köszönöm a Lettero kiadónak a recenziós példányt.

Hősnőnk Amy, aki megörökölte nagyapja - egyébként a csőd szélén álló - csokoládégyárát és mindent megtesz azért, hogy meg is tartsa.
Miközben azért harcol, hogy ne vásárolják föl a gyárat, egyre több minden derül ki a múltról is, ami talán változtat a végkimenetelen is.

Igazából kicsit félve kezdtem neki a könyvnek, mert elég vegyes véleményeket olvastam róla. Volt, aki nagyon szerette, másnak sok volt benne a romantika.
Azt hiszem így olvasás után magamat a második csoportba sorolnám.
Saját kép


Romantikus vagyok, -  néha azt hiszem túlságosan is - de ez a könyv még az én tűréshatárom is pedzegette. Egyszerűen túl tömény volt, mint valami dupla csokis sütemény, ami finom egy ideig, de aztán émelyeg tőle az ember.
 
Amy-vel nehezen jutottam dűlőre. Értékeltem az elhivatottságát, azt, hogy mekkora szenvedéllyel élt a gyárért, és a pralinékért, ezeket a tulajdonságokat tényleg a nagyapjától örökölhette. Ez volt a karakterének egyik része.
A másik meg a kissé hisztériás, felelőtlen, forrófejű, aki valahogy nem tudta látni a fától az erdőt.
Ryan lehetne a könyv álom pasija is, de sajnos ez nem jött össze. Furcsa volt, mert igazából nem került ki róla sok minden, azon kívül, hogy mennyire vonzó, de egyébként meg szívtelen, mert „gyárakat tesz tönkre.”
Ahogy a két karakterben, úgy az alaptörténetben is nagyon sok, ki nem használt lehetőség volt. Ezt az egész „megvásárolják a céget, de én nem adom fel harc nélkül” helyzetet jobban ki lehetett volna bontani, kicsit kevesebb romantikázással.
Saját kép


A mellékszereplőket kedvelhetőek voltak, bár főleg csak Kikiről tudunk meg többet, a többiek csak egy-két jelenet erejéig szerepeltek. Például Betty vagy éppen Jim karakterét szívesen megismertem volna jobban, de ez csak egy példa.

Tetszett a múlt és a jelen közötti váltakozás, bár nem tudom eldönteni, melyik volt jobb. A múlt része talán egy kicsit jobban érdekelt, hiszen ebből derül ki, hogyan is lett az Eredeti Archer Praliné az, ami. Megmosolyogtattak, ugyanakkor kicsit el is szomorítottak ezek a fejezetek.
Amióta viszont a könyv végére értem, várom, hogy valaki lepjen meg egy pralinével, de eddig még sehol semmi.

Talán túl nagy reményekkel indultam neki a könyvnek, talán ezért is érzek némi csalódást. Ugyanakkor határozottan pozitív, hogy olvastatja magát a regény, pörögnek az oldalak az ember ujja alatt még annak ellenére is, hogy néha azt kívánod, bárcsak kicsit visszavett volna az írónő ebből az émelyítő cukorszirupos romantikából.
A könyv mellé csokoládét és vörösbort ajánlok bekészíteni, mert garantáltan mindkettőt megkívánod olvasás közben.


Bejegyzés EXTRA
- Készíts pralinét házilag -

Van egy jelenet a regényben, amelyben Amy és Ryan chilis pralinékat készít, ezért úgy döntöttem keresek receptet, ha esetleg valaki másnak is lenne hozzá kedve.
Igaz, az általam hozott receptet megbolondítják még meggyel is.
Ha valaki esetleg elkészíti, örülnék visszajelzésnek, milyen lett.

Hozzávalók:
- 100 g aszalt meggy
- 75 g étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
- 50 g kakaópor
- kb. 1/2 kávéskanál őrölt chili

Elkészítés:
A kakaóport előkészítjük egy nagyobb tálba, amelybe a meggyek is kényelmesen bele fognak férni. A meggyeket egy másik keverőtálba készítjük elő.
Az étcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. A csokoládéhoz ízlés szerint őrölt chilit keverünk.
A meggyre kanalazzuk a csokoládé kb. egyharmadát, és alaposan átkeverjük, hogy egyenletesen fedje a csokoládé a meggyszemeket. Ekkor rákanalazzuk a második harmadát a csokoládénak, majd ismét elkeverjük. Végül a maradék csokoládét is a meggyszemekhez keverjük.
A csokoládéval frissen bevont meggyszemeket a kakaóporos tálba öntjük, és kézzel keverjük-forgatjuk a csokis meggyszemeket a kakaóporban, míg mindenhol be nem fedi a szemeket a kakaópor is.
Ügyeljünk arra, hogy több szem összetapadhat, ezeket válasszuk szét kézzel, miközben kavarjuk a meggyszemeket a kakaóporban.
Egy óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk a bevont meggydrazsékat, majd adagonként szitába tesszük, és eltávolítjuk a drazsékról a felesleges kakaóport.


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.