Recenzió: kérni, vagy nem kérni? Twister media kiadó válaszol


Jó reggelt!
Egy ideje érlelődik bennem az ötlet, hogy elkészítsem ezt a bejegyzés sorozatot, most pedig végre úgy lett időm és energiám, hogy meg is valósítsam.
Négy kiadót kerestem fel – mindegyikükkel kapcsolatban vagyok én magam is -, így négy kiadó válaszait olvashatjátok.

Vágjunk is bele.

Lássuk, hogy látja a recenziókkal kapcsolatos kérdéseimet a

Mi kell ahhoz, hogy egy blogger recenziós példányt kapjon a kiadótól?

  Számunkra fontos, hogy egy könyves blogger hiteles legyen. Sokaknak csak a követők száma a fontos, nekünk a tartalom is. Minden blogger, aki könyvet kér, átesik egy szűrőn, megnézzük a munkásságát. Ha valaki 2 napja indította a blogját, az lehet, hogy most nem kap, de fél év múlva, ha látjuk a fejlődését, akkor igen. Nézzük a fogalmazást, a kreativitást, a helyesírást, és hogy ne 500 karakteres recenziót írjon! Azt még érdemes tudni, hogy a kiadón belül mi pontozzuk a recenziókat, és annak megfelelően alakul ki az a blogger kör, akikkel együtt dolgozunk!

Szoktatok időlimitet mondani, ameddig a posztnak meg kell születnie?

 Tudjuk, hogy a jó munkához idő kell, de 30 napot szoktunk adni.

  Szerinted milyen egy jó recenzió?

Ami őszinte, nem összecsapott, van benne tartalom. Fontos a bevezetés, tárgyalás befejezés, nem pedig belevágunk a közepébe.

  Ha mondjuk a blogger recenziós példányt kér a kiadótól, de valamilyen okból nem tetszik neki a könyv, mit javasolnál, ennek ellenére is írjon róla nyilvánosan, vagy inkább csak privát üzenetben mondja el a véleményét?

 A magyar nyelv változatos, és hiszünk abban, hogy mindenről lehet jót és rosszat is írni. Minden könyvben van olyan, ami biztosan tetszett a könyves bloggernek, mint például a borító, a könyv alaptörténete, a kezdete, vagy a történet vége. De ha egy könyves blogger le tudja írni, hogy neki (mert mindannyian mások vagyunk!) miért nem tetszett a könyv, akkor azt is elfogadjuk. De ha csak annyit ír, hogy “nem tetszett”, de nincs mögötte magyarázat, azt szerintem senki nem látná szívesen! Nem szoktuk előre bekérni a könyvkritikákat, de arra mindenkit megkérünk, hogy ha kész a recenzió, juttassa el hozzánk a kritika linkjét.


Nagyon szépen köszönöm a kiadó együttműködését.
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.