Kasie West: Szívességből szerelem


Sohasem hagytam nekik, hogy megismerjenek. Még saját magamat sem ismerem.


Kiadó: Menő könyvek
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 304
Fülszöveg:
Giával az iskolai bál kezdete előtt fél órával szakít a pasija, ezért kétségbeesésében vakmerő lépésre szánja el magát. Arra kér egy vadidegen srácot, játssza el egy estére, hogy járnak. A terv egyszerű: két óra, pár kegyes hazugság a barátnőknek. A baj csak az, hogy Gia nem tudja kiverni a fejéből a helyes ismeretlent. Aztán az élet úgy hozza, hogy viszonozhatja a szívességet … Tényleg egyre fontosabbak lesznek egymásnak, vagy kamu az egész? Alapulhat-e bármi is hazugságon? Mit gondolnak majd a barátnői, ha kiderül az igazság? Tényleg ennyire számít, hogy ki mit gondol?
Kasie West szellemes és csodálatosan romantikus regényének főhőse egy hirtelen ötlet miatt óriási galibába keveredik, és az élete fenekestül felfordul. Vajon sikerül újra megtalálnia a szerelmet, és azzal együtt önmagát is?



Kasie West teljesen és totálisan megnyert magának, annyira könnyed stílusban ír, amit most egyszerűen jól esik olvasni. Így nem is volt kérdés, hogy a Távolság relatív után folytatni fogom a könyvei megismerését.

Úgy gondolom, én most a lehető legjobbkor találtam rá ezekre a regényekre.


Ezúttal a főszereplőnk Gia, akivel élete fontos eseménye előtt szakít a pasija. A lánynak önző érdekekből ugyan, de akkor is fontos, hogy fiúval jelenjen, de hát ugye faképnél hagyták... Végső elkeseredésében egy, a parkolóban várakozó srácot kér meg, hogy legyen a kamupasija néhány órára.

Azonban emiatt hazugságok olyan szövevényes hálójába keveredik, amiből nem biztos, hogy ki tud mászni, ráadásul úgy tűnik, mindig elkezd megváltozni körülötte. Ezt pedig ő indította el, és nincs hatással a végkimentelre.


Bevallom, amikor elkezdtem olvasni a regényt, egy kicsit magasra szökött a szemöldököm. Furcsa volt az alapsztori, valahogy nekem nem állt össze. Sőt, igazából azon gondolkodtam, hogy ez hogy lesz működőképes  hosszú távon, háromszáz oldalon keresztül. Bevallom, ha először ezt a könyvét olvasom el a szerzőtől, nem akarnám megismerni a többi történetét.  De mivel szerencsére nem ez volt az első KW olvasmányom, ezért nem is tettem félre két fejezet után.

És tudjátok mit? Jól döntöttem.

Az egy dolog, hogy itt maga a történet nem vett le a lábamról (ez van, nem bírom az ilyen hazugsághálókat), mégis volt benne valami bájos, valami aranyos, ami miatt tovább olvastam, tovább és tovább, aztán egyszer csak észrevettem, hogy nincs új fejezet, elolvastam. Nem esett annyira jól befejezni, már csak azért sem, mert úgy látszik, mostanában nagyon rá vagyok kattanva az ilyen könnyed, romantikus tinisztorikra, amik nem akarják megváltani a világot, csak kedvesek, aranyosak, szórakoztatóak. K. West, ez a te hibád, remélem tudod.


Említettem már szerintem más könyv kapcsán, hogy a pocsék szereplő mennyire tönkre tudja tenni a cselekményt, és viszont. Nos, itt se voltam odáig Giáért, bár igazából miért szépítem? Full unszimpi volt az elején, az egoizmusával, az önzésével, a gyerekes viselkedésével. És az van, hogy a könyv végére se lett a szívem csücske. Javult, de nem eleget és mire megkedveltem volna, bár vége is lett a sztorinak.

A srác főszereplőnk (akinek direkt nem árulom el a nevét, hogy már csak ezért is el akarjátok olvasni a könyvet) ellenben irtó cuki. Amolyan tipikus jófiú, kedves, törődő, figyelmes, úgy látszik West csak jófiúkat tud írni, de nincs is ezzel semmi baj. Néha kell ilyen is, felüdülés.

Gia bátyja Drew szerintem a történet legmegosztóbb szereplője lesz, hiszen nincs sok szerepe, de ami van, az ütős. És nem csak Giát, hanem minket olvasókat is ráirányít arra a témára, hogy mégis mennyire van szükségünk mások véleményére, mennyire számít a visszacsatolás? Azért én itt megálltam egy kicsit az olvasásban és elgondolkodtam.

Reb nagyon vagány, és nagyon laza szereplő. Lázadónak túlzás lenne hívni, de tény, hogy ő volt a humor, az őrült ötletek kiapadhatatlan forrása, pedig az első jeleneteinél nem hittem volna, hogy ilyen jó fej lesz.


Ha eltekintek bizonyos dolgoktól, akkor elismerem, hogy kedvenc ugyan nem lett, de ettől még tetszett. Kikapcsolt, és én imádom, ha egy történet eléri, hogy néhány órára az a tipikus világ OFF, olvasás ON érzésem legyen. Kasie West elérte.

Ha olyan történetet keresel, ami nem tökéletes, de pont az egyszerűsége miatt szerethető, és nem ijeszt el a tény, hogy azért van benne nem kevés tinidráma, akkor a Szívességből szerelem neked íródott.


*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.