Viszlát Február! Helló Március!


Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig élvezettel nézem vissza, hogy mennyi könyvet sikerült elolvasnom az adott hónapban, és mik voltak azok.

Június végén Rétánál, aki a HaBár könyves kocsma vezetője (pultosa?), láttam egy tök jó ötletet, úgyhogy megkérdeztem, felhasználhatom-e.

Áldását adta rá, úgyhogy jön az én összesítésem.


 

 

 Most, hogy elkezdődött az egyetem, elsődleges célom volt visszarázódni, visszaszokni és beosztani az időmet. Pontosabban időt találni az olvasásra úgy, hogy ne rendeljek mindent ennek alá, és ne legyen lelkiismeret-furdalásom se, amikor olvasok, miközben egyébként lehet, más dolgom lenne.

Őket olvastam februárban:

 


 

Legtöbb oldalszámú könyv:

Két ötletem volt, de a moly végül kisegített, R. F. Kuang: Mákháború című könyve 572 oldal. Igazából szerintem száz oldallal simán lehetett volna kevesebb.

 

 

Legkevesebb oldalszámú könyv:

Egy újraolvasás, cím szerint John O'Leary: Tűzben égve című könyve kap itt helyett a maga 288 oldalával. Ebben meg annyi minden bölcsesség van, hogy simán olvastam volna hosszabban.

 

 

Leghosszabb ideig olvastam:

Ezen most meglepődtem, mikor megláttam, hogy van 2021. január 14., 16:04 → 2021. január 18., 14:29 tartó olvasásom, méghozzá Jennifer A. Nielsen: A szökött király című regényéhez kapcsolódóan. 

 

 

Legrövidebb ideig olvastam:

Kasie West teljesen elvarázsolt, szinte faltam a könyveit, így talán nem is meglepő, hogy le se tudtam tenni a történeteit. A Szívességből szerelem című regényét 2021. február 12., 22:36 → 2021. február 13., 02:10 közt olvastam.



Legjobbra értékelt könyv:

Jojo Moyes: Páros páratlan regénye bezsebelte tőlem a maximális 5*-ot. Mondjuk már az első olvasás alkalmával is ennyit akartam rá adni ősszel, ez nem változott.



Legrosszabbra értékelt könyv:
R. F. Kuang: Mákháború című könyvére csupán 2,5*-ot adtam. Rég vártam már ennyire, hogy véget érjen egy könyv, és nem hiszem, hogy a folytatását el fogom olvasni.


***



Helló Március, helló Olvasóim!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon vártam már, hogy március legyen. Hiába van most online oktatás meg a #maradjotthon és #addbeazoltást sokadik hulláma, amikor süt a nap és csiripelnek a madarak, valahogy jobban viselem.


A kutyusomnak lesz a hónapban születésnapja, adós vagyok egy menhelyes poszttal is márciusban mindenképpen.
Aztán jó lenne elmenni a hónapban túrázni, vagy legalább is egy nagyobbat kirándulni, ha lesz hasonlóan kellemesen tavaszi idő, mint amit a hét elejére mondják. Aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle.


Olvasás szempontjából tervben van:
~ Benina: Káosz és Fegyelem
A Mindig és soha című könyvét már olvastam az írónőnek, az tetszett, szóval nagyon kíváncsian várom Josiah regénye milyen. Azt olvastam, sokkal drasztikusabb, mint a korábbi kötet, azért is kapott más besorolást.

~ Amire Stone: Kitaszítottak
Itt teljesen a borító volt a döntő, levett a lábamról, gyönyörű és kifejező. Nagyon kíváncsian várom, milyen fantasy történet fog kibontakozni a lapokon.

~ Sarah Dessen: Figyelj rám
A szerzőtől már olvastam korábban, aztán beszélgetni kezdtem a Lap lap után bloggerével, aki azt mondta, hogy még egyáltalán nem olvasott Dessen könyvet. Úgyhogy megbeszéltük, hogy a hónapban valamikor beiktatunk majd egy TEO-t a könyv kapcsán.

~ Jessica Park: 180 másodperc
Nagyon szeretem az írónő Szeretni bolondulásig című történetét, úgyhogy valamilyen értelemben vakon mondtam igent erre a könyvre. Csak remélem, hogy nem fogok csalódni benne.


Aminek az értékelése tervben van (a fentebb írt regényeken kívül):
- Kasie West: Szerelembe zárva
- Sophie Jordan: Tűzláng + Szökésben + Menedék


Hogy telt a februárotok?
Mit terveztek márciusra?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.