Hello 2022, mit tartogatsz? Készen állok!


Ezennel átléptünk a következő évbe. Szó szerint, egyik percről a másikra, de nekem ilyenkor mindig kell legalább egy-két hét, mire megszokom, hogy új évszámot kell írni. 
Fogadalmakat nem szoktam tenni, de terveim mindig vannak. Idén is. 

Lássunk neki az Évnyitásnak. 


Na, akkor álljunk neki ennek a posztnak is, bár az elmúlt két év tanulságaiból kiindulva én már semmit, de tényleg SEMMIT nem tervezek el az év elején. Mert egyszerűen nem tudjuk, nem tudhatjuk, hogy hogyan is fog alakulni az életünk.


Egyvalami tuti biztos jelenleg, ha mégis tervekkel akarlak untatni titeket, ez pedig az, hogy 2022 nálam az írás éve lesz. Főleg a szakdolgozatom írásáé, de ha úgy majd az ihlet és időm is engedi, nem fogok elzárkózni attól sem, hogy esetleg belekezdjek egy új kéziratba sem. Valahogy a magam szórakoztatására való írás feltölt és pihentet is. Az is lehet, hogy gatyába rázom a tavaly megírt történetem... meglátom, hogy alakul.


Olvasás tekintetében se tervezek túlzásba esni, egyszerűen azért, mert azt hiszem, hogy idén máshová kell tennem majd a fókuszt. Belőttem magamnak, hogy 50 könyvet azért minimum jó lenne elolvasni idén, össze is szedtem egy listát az olvasmányokról, hogy mik jöhessenek majd szóba, hogy ne a több száz könyvből álló várólistámat böngésszem, teljesen elveszve. Ennek a listának egyébként jó 80% újraolvasás, olyan könyvek, amikről írtam már a blogra, amiből egyértelműen következik, hogy várhatóan kevesebb friss, tartalommal fogok szolgálni számotokra idén. Van egy olyan érzésem, hogy ez az év (legalább is az első fele biztosan) nem arról fog majd szólni számomra, hogy új könyvekre figyeljek és azokat értékeljem, mert nem fogok tudni ennyire összeszedett lenni. Se összecsapott értékelést nem akarok írni, se azt érezni, mint tavaly évvége felé: hogy nyűg fenntartani a blogot. Kell ez a védőháló. Az, hogy olvashatok, színtiszta élvezetből, nem kell később pro-kontra véleményt is írnom, mert már megtettem. Az mondjuk benne van a pakliban, hogy átírok majd régebbi értékeléseket.

Ami még könyves dolog: #pappdórakönyvkihívás. Fogok írni erről hamarosan, ígérem.


Ami már nem könyves: szeretném idén is folytatni a menhelyi kutyusok sétáltatását, illetve a dog dancing trükk repertoárunkat is bővíteni, sok minden van, amit még nem tud az eb.  Közben szeretném nem feladni a duolingoval való spanyolozást sem, túl sok napja csinálom már, hogy egyszerűen elfelejtsem, aztán lenullázzon a rendszer.Ja, és nagyon-nagyon rimánkodom, hogy az utolsó tavaszi félévemnek rendesen legyen vége, ne online. Még rágondolni se akarok.


Ti mit terveztek 2022-re? Meséljetek kommentben.

*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.