Elizabeth Lim: Hat bíborszín darumadár (Hat bíborszín darumadár 1.)


A fájdalom nem csökken, emlékeztettem magam, amikor visszarettentem a feladattólNeked kell erősebbé válnod.

Kiadó: Menő könyvek

Kiadás éve: 2023

Oldalszám: 534

Fülszöveg:

Shiori'anma, Kiata hercegnője titkot őriz. Tiltott varázserőt birtokol. Rejtett képességére az eljegyzési ünnepség reggelén derül fény, mikor elveszíti az uralmát felette. Eleinte úgy tűnik, a véletlen a kezére játszik, hiszen lemondják az esküvőt, amit sosem akart, ám egyúttal magára vonja mostohaanyja, Raikama figyelmét is.
Raikama, aki ugyancsak varázserővel bír, Shiroi bátyjait darumadárrá változtatja, s megtiltja a lánynak, hogy bárkinek is szóljon erről; ha csak egy szó is elhagyja a száját, egy testvére meghal.
Shiroi magára maradva, némán és nincstelenül bátyjai felkutatására indul, s eközben fényt derít az összeesküvésre, amely a trónt fenyegeti. Csakis ő mentheti meg a királyságot, ám ehhez meg kell ajándékoznia bizalmával egy papírmadarat, egy szeszélyes sárkányt és a fiút, akivel frigyre kellett volna lépnie. És ez még nem elég: varázserejét, amelyet egész életében titkolt, fel kell szítania, bármibe is kerül…



Amikor megláttam, hogy érkezik magyarul, ráadásul élfestett verzióban, eldöntöttem, hogy nekem ez kell. Pedig mostanában ilyen árak mellett többszörösen átgondolom, mi az a könyv, ami polclakó lesz.. de ez megszólított. Nem bántam meg az impulzívvásárlást.


Shiori Kiata hercegnője, a hetedik és egyetlen lánygyermek, akiit eljegyeztek a barbár Észak hercegével, Takkannal. A lány azonban nem akar férjhez menni, és nem akar többet tudni leendő férjéről. Ráadásul egy olyan királyságban, ahol a mágia bármilyen formája tiltott, neki magának van varázsereje, ami mostohaanyja figyelmét is felkelti.
A Névtelen Királynő a hercegeket daruvá változtatja, Shiorit pedig némaságra ítéli. 
A lánynak helyt kell állnia, az élet azonban olyan olyan szövetségeseket sodor az útjába, akikre nem is számított. Vajon képes lesz megtörni az átkot, mielőtt túl késő lesz?


Ebben az évben jobbnál-jobb szerzők könyvei kerültek a kezembe, elég csak a XXI. Század kiadására, vagy a Könyvmolyképző különlegességére gondolnom, szóval nagyon-nagyon kíváncsi voltam újabb kedvencet avatok-e.

Ti ismeritek a Hat hattyú című Grimm történetet? És szeretitek? Ha igen, akkor jó hírem van, ez a regény azt veszi alapul, csak éppen valahogy még jobbá teszi: ad neki egy különleges atmoszférát, egy pluszt. Hamar beszippantott a történet hangulata.
Mostanában olvastam elég jó könyveket, de azért kiemelkedőnek egyiket sem éreztem. És ezek után a kezembe került Elizabeth Lim regénye amit befejezte az volt az első gondolatom, hogy ez mennyire jó volt, és mennyire kellett a lelkemnek is most ez az élmény!

Nem, hibátlan: néha azért éreztem logikai bukfencet. Vagy nem is ez a jó szó... inkább azt mondanám, hogy olyan érzésem volt, hogy anélkül jöttünk rá az okra, hogy az okozat valójában le lett volna vezetve. De az is lehet, hogyha más élethelyzetben, más hangulatban újraolvasom majd, egyáltalán nem fogom ezt érezni. Az pedig egészen biztos, hogy újraolvasásra érdemes! Ez a regény minden hipotézisemet megcáfolta. Érdekes volt nagyon a varázslat része a dolognak, de a hegybe zárt démonok, és a sárkányok is felkeltették a kíváncsiságomat, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a második rész is tartogat még kalandokat bőven.


Shiorira, mint főszereplőre az elején kicsit húztam a számat: tökéletesen hozta az elkényeztetett hercegnőcskét, akit mindenki szeret és mindenki keresi a kegyeit. Talán nemet sem mondott neki soha senki, azonban túl sok befolyása nincs az udvarban: elengedik a fülük mellett a szavait, még akkor is, amikor fontos lett volna, hogy meghallgassák. Ugyanakkor a történet során végbemenő jellemfejlődése nagyon szépen és hihetően van ábrázolva, és jó volt olvasni, hogyan változik a viselkedése azáltal, amilyen tapasztalatokat szerez. Szép lassan kinő a gyermeki naivitás korából,és sokkal talpraesettebbé és felelősségteljesebbé válik. Kifejezetten élveztem olvasni, ahogy alkalmazkodott a körülményekhez, ahogy összerakta magában az információkat.

A bátyjai is érdekes személyiségek voltak, bár túl sok információ nem derült ki róluk, remélem ez a folytatásban változni fog.

Takkan és Seryu voltak azok a karakterek, akiket nagyon megszerettem, és szívesen olvasnék még róluk sokkal többet. Mindketten nagyon lojálisak, racionálisak, talán Seryu a ravaszabb, vele lehet, hogy nem árt óvatosnak lenni a cselekedetei ellenére is.

Raikimararól egészen a történet legvégéig nem tudtam mit gondoljak; és róla nem is mondanék igazából semmit, inkább olvassátok el a könyvet és írjátok meg kommentben, mit gondoltatok a Névtelen Királynőről. Kíváncsi vagyok.

Nem akarod magára hagyni a szereplőket, mert megszereted mindegyiküket, izgulsz értük, és reménykedsz a sikerben.


Ázsia ihletésű fantasyt olvasnál? Ne keresd tovább, megtaláltad! Elrepít egy másik világba, amiből - hiába gonosz és félelmetes olykor -, egyszerűen nem akarsz távozni. 
Ha szeretnéd, hogy magával ragadjon egy olyan történet, amelyben a testvérek bármit megtennének egymásért, egy előre elrendezett házasság okoz félreértéseket, sárkányok, átkok és ezernyi küldetés pedig bővelkedik izgalmakban, akkor olvasd el ezt a könyvet, nem fogod megbánni!


*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.