✿Csütörtöki játék-memoár: Reine des Fleurs


Valahogy mindig úgy éreztem, hogy imádni fogom ezt a játékot, már csak abból is kiindulva, hogy mennyire eszeveszettül csodaszép a grafika, mennyire látványosan meg van munkálva és atyaisten. Szóval, szerelmes lettem, úgy az első találkozástól kezdve.
Emlékszem, hogy annyira vártam már, hogy játszani tudjak vele az sem érdekelt ha végig japánul kell kövessem.
Úgyhogy, most megkapjátok az egyetlen és utánozhatatlan kalandot, ami jó rövidre sikerült igazából itt a Reine des Fleurs játék elemzése. Igen, két részre bontom, mert rengeteg. (De csak ha akarjátok a folytatást, amit kommentben kéne jelezni :)  )





Ahogy elkezdtem játszani szemet szúrtak a kissé középkori lassan már-már Laputa-feelinges dolgok:
Itt van például; a palota az égen. Engem teljesen arra emlékeztetett.
Kapunk még repülő hintókat, amiket unikornisok húznak, egy misztikus hatású élet-fáját.
Úgyhogy, engem ez a meseszerűség is megfogott.
Lássuk tovább, csodálatos Taisho-kimonó ruhák, a Lovagjaink külön országokban élnek.

Belekezdek, mert annyit áradoznék, hogy valószínűleg inaktiválna a blogger.

A játék maga 2015 augusztusában látott napvilágot PS VITA-ra.

Történet

Egyszer volt,hol nem létezett egy világ Solvieux, ahol istennőnk ereje halványulni kezdett, ezért az emberek kételkedni kezdenek a hatalmában. A lakosok csökkennek, mivel ez a világ lassan a semmibe vész. Adott egy Reine[francia:istennő] (Violette személyében), és kap maga mellé négy Lovagot, akiknek az a feladata, hogy megfiatalítsák és megmentsék világukat.


Mivel Solvieux haldoklik, és a többi isten valami úton módon hátat fordít a segítésnyújtásban egyedül Miléne maradt, aki utolsó erejével is azon van, hogy megfiatalítsa és ne hagyja veszi a világot.
Létrehozott egy életfát, ami kegyelmet kínál az ott élők számára(istenfélő nép), és ő is az egyetlen aki képes kapcsolatot teremteni ezzel a fával.
Akad mellette egy-egy lovag Solveiux négy országából, akiken keresztül megtudja mi a helyzet, és ha szükséges több erőt küld a fán keresztül.
Miléne sikerrel jár, legalábbis a dolog annak látszik, ugyanis a világ újra ébredezni kezd(virágzanak a fák, élettel töltődik fel minden), csakhogy ebbe Ő annyira belefárad, hogy mély álomba zuhan, még nem tudja de új Reine van születőben, csakhogy nagyon sokat kell várni rá, és a világ újra elkezd pusztulni, mivel az életfába szinte semmi erő nem kerül. Ekkor születik meg Violette, aki a négy lovaggal együtt megpróbálja azt befejezni amit Miléne már egyszer megtett.


A Lovagok négy országa

Pivoine -északon-: Ez Leon országa, hatalmas földtömeg borítja, iszonyat kemény téllel. Ami csak rosszabbá teszi, hogy ide nem jut el a kegyelem a fából. Vadászkutyák mindenütt és az emberek irtózatosan hangosan beszélnek. (lásd:Leon a játékban is elég durva.)
Az ország virág szimbóluma: a pünkösdi rózsa.

Campanule-délen-: Luis országa, ez a hely hihetetlenül csodálatos,termékeny és szinte ontja magából a művészeteket. (színház, ételek) Akad egy kis népi norma, ami valójában elég durva ez pedig a nemesség az első és mindenki más aki alatta van az senki-elv. Egyébként ettől eltekintve, aranyos kis hely. Az ország virág szimbóluma: a harangvirág.


Chrysanthème-keleten-: Ghislain országa, el kell képzelj egy zord és kietlen hegyvidékkel borított tájat, ahol nagyon kevés vizet és termőföldet látsz. A középpontban a katonai szerep van, ugyanis ez az ország iszonyat büszke arra,hogy vért ontottak, állandó háborúban vannak,  túléltek,majd megint harcoltak és könnyekkel küzdve is de élni próbálnak. A férfiak védik a hazát míg a nők otthon teszik a dolgukat és tartják fenn a házat.
Az ország virág szimbóluma: a krizantém.

Œillet -nyugaton- :Orpheus országa,sokkal kevesebb a lakosság itt,mint a többi országban, viszont ez a hely kapja a legtöbb kegyelmet a fából.Rengeteg a vízi útvonal így az emberek csónakokkal közlekednek.Az egyetlen ország is egyben ahol nem veszik túl komolyan a demokráciát és nem is túl éberek ha háború közelegne. Elég sok a természeti katasztrófa errefelé, pont amiatt, mert itt van a legtöbb kegyelem.
Az ország virág szimbóluma: a szegfű.



Parterdeame
A négy országon kívül létezik még:Parterdeame. Minden ország felett lebeg, itt él az életfa is. Emelett élnek még itt 'Hanabito"-k is ( ami most így tükörfordításban virág embereket jelent),  akik ugyan lények, de a fa kegyelméből születtek Parterdeameban. Teljesen úgy néznek ki, mint az emberek, azonban nem esznek, nem alszanak, sőt nagyon-nagyon hosszú ideig képesek élni.
Itt jön a képbe az a kérdés, hogy vajon az emberek képes-e itt élni, vagy a Hanabito-k az emberek között?
Képtelenek, ugyanis egyrészről a Hanabito képtelen megmaradni olyan helyen ahol alig van kegyelem, másrészről pedig az emberek nem mehetnek Parterdeame-be.


Violette egy Hanabito, a Lovagok pedig embernek születtek, ezért is kell átesniük egy elég fájdalmas és nehéz átalakuláson, hogy ők is Hanabito-vá válhassanak és Parterdeame-be élhessenek.




Prológus

Itt a lényeg annyi, hogy végigkövethetjük mindazt, ahogyan Violette elfogadja szépen, hogy ő a következő Reine, és megtanul élni mindazzal a képességgel amit kapott. El kell fogadtatnia magát a lovagokkal,miközben teljesíteni kell a kötelességét. Violette képessége nem semmi ugyanis a négy lovagunk Hanabitová emelkedését is merőben lerövidíti, sőt képes befolyásolni azt mennyi kegyelmet kaphatnak a testükbe.
Kapunk egy minijátékot ahol megismerhetjük a lovagok útjait, ez Ravir féle minigame, tanulnak egy kicsit miközben Violette nőtt egy minimálisat.

Violetteben túl erős a felelősségérzet,így mindig úgy dönt, hogy tegyen valamit másokért nem pedig önmagáért.
Mivel az országokban elég hangsúlyos a haszonelvűség és az áldozatok száma, hát nem mennek a dolgok annyira könnyen. Emellett, hatalmas hangsúlyt kap végre, mert lássuk be rohadt gyönyörű és az ember nem bírja nem azt nézni, hogy mennyire csillog-villog a játék során.

Van még egy második és egy harmadik része is a játéknak, ahol különböző kimenetelek közül kell választani, mindezt igazán okosan kell, mert meg van adva, hogy melyik végből mennyi kell.
Adott a szerelem a hűség és az, hogy valaki rosszul jár.
Lehet egy szerelem.
Egy hűség.
A többi pedig rosszul jár.
Ha szerelem a vége az egyik sráccal, aki bizony a többi Lovagot törölni kell, hogy tisztán lássuk a kimenetelt és a végét egyben a sztorinak.
Csak szerintem hülyeség, hogy négyen vannak, ebből egy hűséget fogad, egy szerelmet, a többi pedig rosszul jár? Mármint oké, lehet úgy is, hogy szerelmet és hűséget ígér, de akkor csak egy embert választhatsz. Ami kicseszés a többivel.


Ravir- minijátékok

No, ez elég egyszerű lesz. Két részletből áll.
Első körben ki kell találnod, kivel is kell beszélj ahhoz, hogy megtudd azt az infót amire neked épp szükséged van. Ehhez pörögnie kell az agyadnak, ugyanis nem mindig egyetlen egy embertől tudod meg a dolgokat. Szóval rohangálnod kell szinte.
A második körben Violette-l kell döntenünk abban, hogy számunkra melyik az a megfelelő mondat illetve beszélgetéskezdemény vagy akár téma ami előnyös lehet számára az adott emberrel. Van egy időzítő is, szóval nem megy könnyen gyerekek. Át kell gondolni, mert ha akár egy ellenséggel is beszélsz és elcseszed, akkor baj van. Nagy baj.



Persze, ha végig figyelsz akkor egész egyszerűen megy.
Végül is ha nagyon nem menne, akkor ott van alatta egy bizonyos combo gomb, amivel simán megtalálhatod azt, melyik az a befejezés amelyiket szeretnéd.
Ez eléggé megsegíti az embert, ha nem ért valamit.
Ha túl sokszor használod viszont, elveszik és akkor magadnak kell megoldani a dolgokat.
Itt vannak még bizonyos pontok amiket meg lehet vásárolni, ha már tényleg nem menne a dolog a választással.


Szereplők

A játék erőssége nem csak az, hogy elkápráztat és végig figyelned kell, hanem olyan szereplőket kapunk, hogy szemünk-szánk nyitva marad, ugyanis elképesztő.
Nem csak emberek és Hanabito-k léteznek, hanem az úgynevezett címer-Őrzők is, a Lovagjaink mindegyikének van egy.

Violette őrzői: Ruri és Akane (cv. Fujimura Ayumi)
Ők nagyon-nagyon féltik a Reine-t azaz Violettet, ez meg is látszik ugyanis a prolóban elég durván ki lesz vágva  a hiszti amikor is megérkeznek a lovagok, merthogy ezentúl Violette kevesebb időt tud majd velük tölteni.




LEON




(cv.Okitsu Kazuyuki)
Huszonnégy éves.
Mindenki azt hiszi biztos, már csak ránézés alapján, hogy ő a köcsög-macsó aki olyan szuper-szenvedélyesen szexi, hogy már ráncba szalad a homlokunk. HÁT NEM.
Igaz, hogy rá lett erőltetve a lovagság, ennek ellenére Hanabito is csak azért lett, mert első perctől beleszeretett Violette-be, szóval hiába nem bírta már a fájdalmat ami vele járt, kitartott a végletekig.
Nagyon nyitott és őszinte. Most jön egy kis **SPOILER **, gyerekek. Leon bizony Violette kedvese, oké Orpheus is az, de a játék során elég sokszor látni őt és Vio-t olyan helyzetben, ami erre ad következtetést.

Nos, nemesi családból származik, ahol is őt szerették és figyeltek rá oda a legjobban, emiatt hihetjük, azt, hogy egy elkényeztetett kis pöcs.
Végig utazással töltötte az idejét, ami elég unalmas egy idő után.
Elég sok kemény dolgot kellett megélni, ezek közül egy az amikor az ország vezetője, szinte könyörgött neki, hogy legyen Lovag, és üsse ki a másik jelöltet a tárgyaláson.  Mivel ez nem sikerül neki, csak ideiglenesen nevezik ki lovagnak.
Legyőzik elég sokszor, de valahogy mindig talpra áll, és tovább csinálja amit erőszakkal erőltettek rá.
Alapjáraton egy nagyon nagylelkű és kedves srác.
Itt meg kell említsem még Ageha nevét, ő az őrzője, aki ugyan néha kicsit lenézően beszél vele de mindig ott van ha kell.
Az a durva, hogy szinte ő az egyetlen aki képes eljutni Parterdeamebe.




LOUIS


(cv.Namikawa Daisuke)

Huszonkettő éves.
Ő Campanule hercege, de valójában törvénytelen fiú. Emiatt eléggé meg kellett erősödni, hogy minden sérelmet és bántalmat túléljen amit gyerekkorában kapott.
Szóval elég magabiztos és éles nyelvű, mindenkit riválisának tekint.

Ahhoz ugye, hogy egy ember Hanabitová váljon maga mögött kell hagynia mindent(kivéve a testét,mert azt megtarthatja),és nem is térhet vissza oda, de Louis az egyetlen aki mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül maga mögött hagy mindent, és az sem zavarja, hogy az ország amiben felnőtt a semmivel lesz egyenlő.
Szóval, elég durván színészkedik végig, de hát mit is várjunk tőle mikor ebben nőtt fel. Képzett író a lelkem, szóval ahogy észreveszi, hogy többet kezd érezni Violette iránt, mint azt képzelt elvonul a világ és próbálja elrejteni az érzelmeit.
Akárhogyan is néha elég félelmetes tud lenni a vele való játék, ne nagyon szórakozz vele ha véletlen őt szemelnéd ki magadnak, mint én is. Nem lesz jó vége.


Violettenek kell lelepleznie őt szinte, hogy teljesen egyformák és úgy viszonyuljon hozzá, hogy az megfelelő legyen.
Uranami (cv.Murakami Kazuya), az őrzője, aki ugye vele tart, elég durva az egyezés köztük ugyanis elég cinikusan tudnak megszólalni, sőt mindkettőben van valami sötét. Szóval,igen. Fura.



GHISLAIN


(cv.Kondou Takeshi)

Húsz éves.

Elérkeztünk a legdurvább karakterhez a játék során, akivel nem bírtam végigjátszani a részt.
Ugye, neki a büszkeség a minden, komolyan. Iszonyat gőgős és büszke. Rideg, tompa és totál kihalt belülről.
Elsőként nem ismeri el Violette-t mint Reine, azonban kénytelen lesz megszokni a gondolatot.
Nem kell sok idő, hogy összeomoljon és hiányolni kezdje az országát, de istenem nem véletlen lesz Hanabito.
Továbbá elég kemény elvek szerint gondolkodik, igazi kis Tsundere karakter.
Szigorú dolgok szerint nőtt fel, és hát nem várhatjuk el, hogy ezt egyik percről a másikra elfelejtse.
Az ő Őrzője Tsumabeni(cv.Katsunuma Kiyoshi) aki teljesen eltér Ghislaintől, ugyanis olyan, mintha egy apa-fia szerepbe csöppentünk volna. Ghis az aki folyton teremti a bajt a bajra, Tsu pedig tereli.
Visszatérve nem jönnek ki vele a többiek(mármint a lovagok) egyedül talán Orpheussal van el jól, Louist rühelli, de komolyan úgy véli, hogy mind kétszínű rohadékok lakták Campanulet.





ORPHEUS

(cv.KENN)

Tizenkilenc éves.

Ő talán az egyetlen aki nem nyomasztó a játékban, mármint Violette szemszögéből. Láthatjuk ezt onnan, hogy a lovagokkal való találkozás és bemutatkozás elég nehéz ez főként Ghislainre és Leonra érthető, aztán ahogy sorra jut Orpheus egy varázsütésre pikkpakk jókedv lesz.
Különleges képessége, hogy nagyon jól szót ért az emberekkel és képes őket összehozni, szocializálni is akár.
Igaz, hogy tökéletesen megy neki a beilleszkedés, de ez egyfajta berögződött szokás nála, mintsem valós dolog. Képes színészkedni is, azért azt meg kell említsem. Elég manipulatív néha.
Úgy tűnhet, hogy nagyon barátságos és közvetlen, viszont ez a belső magányából fakad, amit nem hoz felszínre, sőt eldugja a külvilág elől.
Utazó zenészként dolgozott  Œillet-be, és egyből elismerte Violette-t.
Tulajdonképp egy árva, akit kilenc éves kora óta csak önmagára számíthat.
Egyszerűen csak a saját útján járt végig, hogy eljusson idáig. Nagyon tehetséges lantművész, tanárként is dolgozott.Énekelni viszont nem képes, pedig cv-je alapján azért illene, azt is elutasítja amikor Vio kéri meg rá. Elméletileg túlságosan is képes zavarba jönni. De KENN ISTENEM.
Visszatérve, ő sem akart lovag lenni, ugyanis neki nem ez volt az útja, de hát el kellett fogadja.
Orpheus gyámja Asagi, aki végigkíséri a nehezebb úton.Nagyon komoly és nem engedi, hogy bárki is megsértse a Reine-t,

Nagyon erősen összetartja a csapatot, és a frontot is ha konfliktus lenne.
Orpheussal olyan öcsi-nővér kapcsolatban vannak.

HUBERT

(cv.Sugita Tomokazu)

Kort nem tudok mondani, mert valószínűleg vénségesen-vén, csak jól tartja magát.
Parterdeame miniszterelnöke,
Iszonyat rémisztő néha, cselszövő is egyben.
Szigorú, és számító de mégis mindent úgy csinál, hogy senki se vegye észre a tervét.
Violettet ugye elismeri és felemeli, mint Reine, de nem olyan nagyon erős apa-lány kapcsolat ez, mint kéne lennie. Oké, fontos neki Vio, és mindent megtenne érte.
Van egy fura szokása az pedig a horrorisztikus tárgyak gyűjtése. Ez elég viccesen hangzik ugyan, de mindenféle horrorbabát képes összegyűjteni és azokkal mászkálni.




ESKÜ 

Mivel minden lovag elismeri, hogy szükség van rá, és talán itt a szerelem is közbeszól vagy befolyásolja őket valamennyire. Úgyhogy kapnak egy-egy gyűrűt a bal hüvelykujjukra, ami egybeolvad szinte velük(ha alkalmasnak találja a gyűrű őket a feladatra),nem látszik külsőre,de ameddig meg nem halnak velük is marad, aztán átszáll az új lovagra.


És azthiszem itt vége is az első résznek. Remélem bejött. Összeszedtem minden tudásom szinte.Ha szeretnétek, akkor írok a fiúkról is, hogy jobban megismerhessétek őket. Na, és még egy kép Louisról,mert egyszerűen imádom.

3 megjegyzés:

Lyo Fiddler írta...

Meglehet kérdezni, hol lehet letölteni, vagy te hogyan tudtál játszani a játékkal? :)

oOHiyokoiOo írta...

én is azt kérdezném amit az előző ember írt. Hogy játszhattál vele?

oOHiyokoiOo írta...

meg kellett venni?

Üzemeltető: Blogger.