Miért olvasd el a Léggömbök duológiát?

Sziasztok!
Néhány bloggertársammal úgy döntöttünk, hogy projecthétbe kezdünk, méghozzá Hajdú-Antal Zsuzsanna Léggömbök duológiája kapcsán.
Erősítve a csapatot, és kivéve a részemet a "buliból" álljon itt most 5 érv amellett, hogy miért érdemes kézbe venni, elolvasni, majd megszeretni az írónő regényeit.




1. Mert magyar a szerző

Tudom-tudom, ez a földkerekség egyik - ha nem a leg - klisésebb indoklása, ezzel kezdeni meg lehet nem túl jó pont, de mégis ez jutott rögtön eszembe. Ugyanis, mint korábban egy ugyanilyen tematikájú, Papp Dórát érintő bejegyzésben is írtam, sajnos a környezetemben nem igen olvastam hazai szerzőtől ifjúságit. És ezt szomorú látni. Pedig azért, mert magyar, még lehet nagyon jó, erre jó példa a Zuzsa doulógiája is.
2. Mert realista

Méghozzá emészthető, nem pedig nyomasztó módon. De olvasás közben azért könnyedén el tudod képzelni azt, hogy amit az írónő leír, megtörténhet veled. Vagy ha már túl vagyok a legszebb gimis éveiden, akkor jót nosztalgiázhatsz olvasás közben, és visszapörgetheted magadban a saját emlékeidet. Átlagos helyzetben, átlagos szereplők. Olyan szereplők, akikről simán elhiszed, hogy léteznek. Mert miért ne?
3. Mert végre nem egy kőbunkó rossz fiú a főhős

Nem fogom tagadni, imádom a tetovált, cigis, balhés rossz fiúkat a könyvekben. Nem tudom miért, ez lehet valami fétisem. De nem gondoljátok, hogy a jóból is megárt a sok? Nekem kifejezetten jól esett végre egy jó fiúról olvasni, aki ezúttal se nem gazdag, se nem verekedős nem volt (például), de mégis szerethető, aki a szívemhez nőtt. Hm...azok a kávébarna szemek.

4. Mert tényleg van benne egy kis John Green/Gayle Forman érzés

Lehet, hogy most gonosz leszek, de mikor ezt a két nevet láttam meg a borító hátoldalán, önkéntelenül is elvárásaim lettek. Mindkét szerzőt nagyon szeretem, szóval szegény Zsuzsának fel volt adva a lecke részemről, még ha ő erről nem is tudott. De azt kell mondjam, még ha más módon is, de ugyanolyan szépen írt érzelmekről ez a tehetséges magyar írónő, mint az említett külföldi szerzők, sikerült elérnie, hogy az olvasó átérezze a helyzetet. Jót is, rosszat is.

5. Mert nem kell várni éveket a folytatásra 

Mostanában egyre többször tapasztalom magamon, és a környezetemben egyaránt, hogy akár külföldi, akár magyar sorozatról van szó, sok türelmetlenség forrása, hogy nem jön/nagyon sokat kell várni a folytatásra. Na itt, ilyen probléma nincs. "Csak" két kötet van, ráadásul mindkettő megjelent. Ha rám hallgattok, mielőtt nekiálltok, mindkét kötetet bekészítitek, az a biztos.


A többiek blogbejegyzését itt éritek el, érdemes elolvasni a posztjaikat.
Egyszervolt, Mariann könyvtára, Kitablar, Bree S. világa, Anya olvas, Niittabell világa 

*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.