J.R. Ward (Jessica Bird): Dobbanó szívek

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 412
Fülszöveg:

A. J. Sutherland tudja, mit akar. És felismeri a győztest, ha szembekerül vele…

Mindenki azt hiszi, A. J. Sutherlandnek elment az esze, mikor a lány megvásárolja a fékezhetetlen csődört. A lovat eddig egyetlen lovas és idomár sem tudta megszelídíteni. Ha létezik egyáltalán olyan ember, akiben elég spiritusz van, hogy boldoguljon ezzel a pokolfajzattal, akkor az A. J. Egyedül azonban nem képes megküzdeni a feladattal, ezért felkeresi a lovassport legendás alakját, Devlin McCloudot, a sérült lábú és még sérültebb lelkű lovast…
Devlin meglátja a lányban a fanatikus harcost – és a ló sem gyönge virágszál… Mire észbe kapna, egy vad csődör költözik be üresen álló istállójába, és egy forrófejű, ám bombázó külsejű lovas foglalja el a kanapéját. Vajon sikerül mindhármuknak épségben eljutni a bajnokságig? A szenvedély, mely felébredt bennük, veszélyezteti az edzést – és ezen a szinten a legkisebb figyelmetlenség sem pusztán amatőr hiba, de akár halálos is lehet…

                                                                      ***

Ward-ról főleg a FTT (Fekete Tőr Testvériség) kapcsán sokat hallottam, és ezek a vélemények általában egész pozitívak voltak. Ám hiába olvasok/olvastam már jó pár erotikusabb jellegű regényt, azért nem ez a fő zsánerem..Viszont ahogy utánaolvastam, Ward kifejezetten előnyben részesíti a témát.
Na mond, ez érdekes menet lesz.
Igazán vad vágtaugrásos történet lett, de nem bántam meg, hogy elolvastam.
Tudni kell, hogy hamarabb tudtam lovagolni, mint járni, és egész kiskorom óta körülöttem van a lovas világ, illetve a lovassport. Lehet ezért is élveztem annyira.
A történet egy lóvásárral indul, ami miatt úgy úgy éreztem, teljesen és tökéletesen belecsöppentem az események közepébe. Főhősnőnk A.J. már az első oldalon kis híján agyvérzést okoz mostoha bátyjának, amikor jó pár nullás összeget fizet ki egy olyan csődörért, akiből árad ugyan az erő, és a vérvonala is tökéletes viszont attól, hogy valaki nemesi felmenőkel rendelkezik, még nem lesz gentleman. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az állat lovasberkekben csak a pokolfajzat jelzőt tudta magára aggatni.
A.J. viszont igazi forrófejű leányzó, olyan típus, akinek minél jobban tiltanak valamit, annál jobban előjön a csakazértismegcsinálom-énje.


Tetszett ez a tüzes személyisége, hogy nem dobta be a törülközőt, és annak ellenére is kiállt a célja mellett, hogy tele volt a társadalom bélyegeivel: ő volt a gazdag apuci kicsi lánya, aki mindent megkapott, és így teljes szívvel a lovaglásnak és a versenyzésnek élhetett. Viszont azzal, hogy a családja ellenállás figyelmen kivül hagyta, nem csak egy kezelhetetlen lóval lett gazdagabb, és egy nagy összeggel szegényebb; mostohabátyja egyszerűen kirúgja otthonról.
Devil McCloud egy szerencsétlen baleset következtében hagyta abba a versenyzést, ám a lelke sokkal jobban megsérült, mint a teste. Határozott szándéka, hogy soha többé nem tér vissza a rivaldafénybe.
Viszont a sors sokszor nem úgy szövi a szálakat, ahogy azt szeretnénk. Így történt a férfival is, akinek ajtajában a lóvásár után feltűnik A.J, aki egyszerre lát a férfiban utolsó reménysugarat, hogy nem kell valami olcsó motelben éjszakáznia, és lehetőséget, hogy szövetségesre talál az álma megvalósításban.


Abban, hogy Sabbath-tal indulhasson a Kupán.
Ez a vágy az egész történet mozgatórugója, ez indítja el a szereplőket - legyen az két, vagy négylábú - azon a hosszú úton amit be kell járjanak.
Élveztem a jeleneteket, amelyekben Sabbath kapott szerepet, az ő edzése, a személyiségének és rigolyáinak felfedezése került a középpontba. Valószínű ilyenkor mindig  a lovas énem került előbbre. Minden vele való küzdelem, és nehézség ellenére, ott van a felszín alatt az  erő és a tehetség, ami miatt A.J. is beleszeretett majd harcolt a lóval és a lóért.
Persze, nem lenne egy romantikus történet romantikus történet, ha nem forrna a levegő. És itt bizony nagyon forr, csodáltam, hogy a szikráktól nem gyulladt meg az istállóban lévő szalma. :D Mondjuk ez az a rész is a könyvben, ami nekem gyors, hirtelen és pont ezért felszínes volt. Oké, volt egy akkor-most-az-edződ-vagy-a-szeretőd-legyek gondolkodási fázis, de ez nem tartott valami sokáig, ráadásul utána olyan mennyiségű forró pillantás jött, hogy elgondolkodtam, hogy Devil drága valóban azt akarja, hogy A.J. a lovat és ne őt lovagolja? Najó, ez csúnya volt.
Ja és amikor azt hittem, hogy a női főhős végre normális, SPOILER! szépen eltöri a karját, és amilyen idióta, nem várja meg, hogy rendesen meggyógyuljon, hanem folytatja a lovaglást SPOILER VÉGE,  megcáfolja, de olyan ügyesen, hogy nem tudtam eldönteni, megcibálni, vagy leüvölteni akarom, esetleg mindkettő együtt. De a lényeg, hogy Devilnek erős a karja. Meg az is, hogy kevés az idő a nagy verseny előtt, nincs idő pihenni. Én ilyen környezetben nőttem fel, szóval eléggé belém nevelték, hogyha leesel, akkor ülj vissza a lóra azonnal. Ez rendben is van...de azt is megtanultam, hogy nincs az a verseny, amiért megéri az egészséged kockáztatni.
Inkább leállok, mielőtt nagyon szidnám A.J. Nem olyan rossz szereplő ő, csak túlságosan önfejű, és maximalista. Viszont ott van mellette Devil, aki igyekszik erősen fogni a lány gyeplőjét, mielőtt az túlságosan nekilódulna. Ez néha sikerül..néha kevésbé.
A két fontosabb mellékszereplő, az öreg lovász Chester és A.J mostoha bátyja Peter vittek még egy kis színt a történetbe, így megakadályozva, hogy az ellaposodjon. Az előbbi kissé morbid humorával csalt mosolyt az arcomra, érezhető, mennyire szereti, hogy újra lóval dolgozhat, ugyanakkor a jóságos segítőszerepét is megkapja, amikor Devil nem tudja, mihez kezdjen. Tényleg amolyan apafigura.
Peter ezzel szemben egoista, kissé arrogáns is, hamar megmutatja, hogy nem épp a szíve csücske A.J. Hosszú ideig mi magunk is egy hólyagnak gondoljuk, aztán a regény vége felé fordul a kocka, megtudunk róla néhány dolgot, és máris más megvilágításból látjuk.
Mint mondtam, a történet tartózkodik a túlzottan izgalmas cselekménytől, de még a fullasztóan forró jelenetektől is - bár lehet, csak én éreztem így. -, mégis jó kis regény lett. Igen, meg fogja osztani az embereket, mert valakinek unalmas lesz majd, nem zárom ki a lehetőséget. De ha nem vár tőle az ember túl sokat, és csak egy könnyed, kikapcsolódásra alkalmas regényt keres, akkor  megtalálta.
Ha esetleg lovas könyvmolyként futsz a könyvbe, vigyázz:  két igazán szexi hím is található a regényben :3

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.