Mit olvastam a hónapban? #augusztus

Sziasztok!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig élvezettel nézem vissza, hogy mennyi könyvet sikerült elolvasnom az adott hónapban, és mik voltak azok.
Június végén Rétánál, aki a HaBár könyves kocsma vezetője (pultosa?), láttam egy tök jó ötletet, úgyhogy megkérdeztem, felhasználhatom-e.
Áldását adta rá, úgyhogy jön az én összesítésem.

Magamat is megleptem azzal a könyvmennyiséggel, amit elolvastam a hónapban, az pedig még inkább meglepett, hogy nagyon sok olyan olvasmányom volt, ami egy sorozat része. Nem tudom, hogy tudat alatt hatott-e rám a NIOK augusztusi témája, vagy teljesen véletlenül alakult így.
Mindenesetre mutatom a havi statisztikát.


Legtöbb oldalszámú könyv:
A hónap utolsó olvasmánya lett egyben a leghosszabb is. Jesper Stein: Szép álmokat, Feketerigó című könyvében 415 oldalon keresztül borzongatja, és gondolkodtatja el az olvasót, miközben bejárhatjuk Koppenhága sötét oldalát.

Legkevesebb oldalszámú könyv:
Nem sokkal kevesebb ugyan a másik esélyesnél, de Alex Gutteridge: Az angyali esély 280 oldalával bekerült ehhez a ponthoz. Sok mindent máshogy láttam, miután elolvastam, biztosan többször elő fogom még venni a jövőben.
Értékelésem ITT.

Leghosszabb ideig olvastam:
Mikor elkezdtem olvasni, már akkor tudtam, hogy ehhez a ponthoz jó lesz Jesper Stein: Szép álmokat, feketerigó! című könyve, hisz 2018. augusztus 24., 14:24 → 2018. augusztus 29., 14:14 tartott az olvasása. Nem azért, mert rossz lett volna, csak egyszerűen más műfaj, mint amiben általában mozgok, jobban kellett figyelnem, így lassabban is haladtam.
Értékelésem ITT.


Legrövidebb ideig olvastam:
Itt gondolkodtam, melyik könyvet kellene írnom, végül Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal című regénye nyert 2018. augusztus 3., 06:10 → 2018. augusztus 3., 22:57 olvasási idővel. Szerintem nem csupán a hónap, de az évem egyik legrövidebb olvasása. Ez van, nem tudtam letenni.  Aztán két napig könyvmásnaposságban szenvedtem.
Értékelésem ITT.


Legjobbra értékelt könyv:
Nem tudom, ez ér-e, de újraolvastam Rainbow Rowell: Elanor és Park című regényét, és azt kell mondjam, második olvasás alkalmával se tudtam neki kevesebbet adni 5*-nál. Varázslatos, és nagyon különleges könyv, az egyik kedvencem.
Értékelésem ITT.


Legrosszabbra értékelt könyv:
Sajnos csak 3*-ot kapott tőlem Stephen King: Setét torony – A harcos című regénye, és még jószívű voltam. Nem igazán fogott meg, nagyon sokszor unatkoztam olvasás közben.
Értékelésem ITT.





Elégedetten zárom az augusztusomat (is). Ti miket olvastatok? Volt igazán meghatározó olvasmányotok a hónapban?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.