Viszlát Március! Helló Április!

Sziasztok!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig élvezettel nézem vissza, hogy mennyi könyvet sikerült elolvasnom az adott hónapban, és mik voltak azok.
Június végén Rétánál, aki a HaBár könyves kocsma vezetője (pultosa?), láttam egy tök jó ötletet, úgyhogy megkérdeztem, felhasználhatom-e.
Áldását adta rá, úgyhogy jön az én összesítésem.


A márciusomról is elmondható, hogy igyekeztem és sikerült is sokfélét olvasnom. Teljesítettem a 2019-es és a 2017-es márciusi NIOK témát is, és mint a képen látszik, nagyon rám jött a manga olvashatnék hó vége felé.

Mutatom milyen ez statisztikailag: 



Legtöbb oldalszámú könyv:
Ide kapásból egy újraolvasás kerül, W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete című regénye a maga 352 oldalával. Másodszorra is pont annyira tetszett, mint először, de kicsit más érzés volt úgy olvasni az életeket, hogy a saját kutyám volt az olvasópartnerem.

Legkevesebb oldalszámú könyv:
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok képregénye lett a legrövidebb olvasmányom, csupán 160 oldal. Über cuki volt, szerintem minden oldalon mosolyogtam.

Leghosszabb ideig olvastam:
Ide elég nehéz volt választanám, mert kb. mindegyik olvasmányomnak hasonló az olvasási ideje, aztán Eleanor H. Porter: Az élet játéka című könyve mégis kiugrott a többi közül, hiszen  2019. március 5., 13:25 → 2019. március 7., 17:07 közt olvastam.

Legrövidebb ideig olvastam:
Ez az eredmény már annyira nem lepett meg. Olvasási idő: 2019. március 12., 21:20 → 2019. március 12., 22:12. Mondjuk, Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok képregényéről lévőn szó, abban se vagyok biztos, hogy ez nevezhető „olvasásnak”

Legjobbra értékelt könyv:
A hónap első olvasmánya zsebelte be tőlem ezt a helyet, ez a könyv pedig nem más, mint Ron Hall - Denver Moore - Lynn Vincent: Ugyanúgy más, mint én című regénye. Nagyon kevés könyvnek adok 5*-ot, valamint kapja meg a „kedvencem” és az „ajánlom” címkéket is. Nos, ez a regény mindhármat bezsebelte.

Legrosszabbra értékelt könyv:
Nem volt igazán rossz olvasmányom márciusban, hiszen 4* nem olyan rossz vélemény, ennél rosszabbat pedig nem kapott könyv a hónapban. Ennyi csillagot kapott Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok képregénye és Ayu Watanabe: LDK manga sorozata is Legalább is az a 11 kötet, amit elolvastam.


BLOGRA KIKERÜLT ÉRTÉKELÉSEK:
  1. Ron Hall - Denver Moore - Lynn Vincent:Ugyanúgy más, mint én
  2. Eleanor H.Porter: Az élet játéka
  3. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete
  4. Nicola Yoon: Minden, minden

***


Már annak is örültem, amikor márciust írt a naptár, de az április az én hónapom. Születésnap, Könyvfesztivál, hosszú hétvége... szeretem ezt a hónapot.

Idén először próbálkozok meg a Nanowrimo áprilisi táborával is, kíváncsi leszek, ezúttal képes leszek-e teljesíteni a kitűzött célt, vagy félidőnél belefulladok úgy, mint a tavaly novemberi kihívásba.
Pénteken utazunk Bécsbe, hogy ott töltsük a hétvégét (jegyzet magamnak: még be is kell szaladnom útikönyvért a könyvtárba ma délután) nagyon várom már, régóta bakancslistás, hogy eljussak. Lehet, még élménybeszámoló is lesz belőle a blogra, majd kiderül.
Nagy az esélye, hogy a szombati napon kint leszek majd Ashley-vel a Könyvfesztiválon is (április 27.), de ez még elég képlékeny, mert most mindkettőnk életében van elég megoldásra váró teendő, szóval ez elég erősen csak a talán kategóriában mozog, aztán majd kiderül.

A sok teendő mellett azért olvasni is szeretnék, az alábbi könyvek várakoznak a polcomon, hogy áprilisban sorra kerüljenek:
~ Debora Lytton: Csend
~ Karen Fortunati: Semmi súlya
~ Benyák Zoltán: A nagy illúzió

Értékelés pedig ezekről fog biztosan kikerülni:
- Róbert Katalin: 6 hét a világ
- Bessenyei Gábor: Az első csók és egyéb démonok
- Debora Lytton Csend




Ti mit terveztek a hónapban? Jöttök Könyvfesztiválra esetleg? Bevállaltátok/ismeritek az április NaNo camp-et?

*Hikari


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.