Viszlát Április! Helló Május!

Sziasztok!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig élvezettel nézem vissza, hogy mennyi könyvet sikerült elolvasnom az adott hónapban, és mik voltak azok.

Június végén Rétánál, aki a HaBár könyves kocsma vezetője (pultosa?), láttam egy tök jó ötletet, úgyhogy megkérdeztem, felhasználhatom-e.

Áldását adta rá, úgyhogy jön az én összesítésem



Az áprilisom könyvek tekintetében eléggé sűrű volt, olvastam a NIOK témához, meg elővettem egy régi kedvenc sorozatomat újra, és talán utóbbinak köszönhetően, de irtó sokat olvastam. 
Mutatom ezt statisztikailag, számokkal.

Legtöbb oldalszámú könyv:
Leiner Laura: Szent Johanna Gimi 8.- Örökké című regénye a maga 744 oldalával szépen bezsebelte a címet. Nem igazán lepődtem meg, hiszen kapásból két kötetben lett kiadva, bár arra nem emlékeztem, hogy ennyire hosszú.


Legkevesebb oldalszámú könyv:
Iancu Laura: Éjszaka a gyermek verseskötete lett a legrövidebb olvasmányom, csupán 114 oldal. A NIOK havi témája miatt olvastam el, egyébként valószínűleg félbehagyom.


Leghosszabb ideig olvastam:
Ide elég nehéz volt választanám, mert kb. mindegyik olvasmányomnak hasonló az olvasási ideje, aztán Deborah Lytton: Csend című könyve mégis kiugrott a többi közül, 2019. április 4., 22:37 → 2019. április 7., 19:27 közt olvastam.


Legrövidebb ideig olvastam:
Ez az eredmény már annyira nem lepett meg. Olvasási idő: 2019. április 2., 17:35 → 2019. április 2., 18:57, Iancu Laura: Éjszaka a gyermek verseskötetét valóban gyorsan tudtam olvasni.


Legjobbra értékelt könyv:
A hónap utolsó olvasmánya zsebelte be tőlem ezt a helyet, ez a könyv pedig nem más, mint Leiner Laura: Szent Johanna Gimi 8.- Örökké. Nagyon kevés könyvnek adok 5*-ot, és sokáig gondolkodtam, vajon ez a történet megkapja-e. Aztán aludtam rá egyet, és úgy döntöttem, üsse kavics, megérdemli.


Legrosszabbra értékelt könyv:
Megint csak Iancu Laura: Éjszaka a gyermek kötetét említem, mert sajnos csak 3* tudtam rá adni jó szívvel. Szeretek új kortárs szerzőket megismerni, ezt a kötetet mégis csalódottan tettem le.


A BLOGRA KIKERÜLT ÉRTÉKELÉSEK:
  1.  Róbert Katalin: 6 hét a világ
  2. Bessenyei Gábor: Az első csók és egyéb démonok
  3. Deborah Lytton: Csend


***

Az időjárás nagyon el van késve (vagy le van maradva, nézőpont kérdése mintha ősz lenne, nem pedig tavasz vége...), mindenesetre végre itt a május.
A napokban költöztem, szóval jelenleg kidobozolás közepén tartok még mindig, és gyanítom, a hónap első egy-két hete ezzel fog eltelni.
Lehet még hónap közepén teszek egy rapid látogatást Budapesten, de ez még a jövő zenéje.
Májusban mindenképp szeretném végre elolvasni azokat a regényeket, amiket már hetek (van, amit hónapok) óta halogatok. Már nagyon nagyon ideje lenne nekiállni mindnek.
~ Karen Fortunati: Semmi súlya
~ Ryan Gattis: Közel a tűzhöz
~ Benyák Zoltán: A nagy illúzió

Az értékelés nagy eséllyel erről a három regényről fog publikálódni, de a változás jogát attól még fent tartom.

Nektek milyen volt az áprilisotok?
Mit terveztek májusra?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.