Hikari ajánlásával: hercegek, hercegek mindenhol


Sziasztok!

Egy ideje már gondolkodok egy ilyen rovaton, most lett elég időm és kitartásom, hogy nekiálljak és elkészítsem. A „Hikari ajánlásával” terveim szerint állandó rovat lesz, amit igyekszem rendszeresen hozni. Különböző szempontok szerint válogatok majd össze három-öt könyv.

 


Az elmúlt heteim nem úgy alakultak, hogy az kedvezzen a blognak és a bejegyzések mennyiségének. Van újabb 30 napos Bloggerképző kihívás is, aztán én még csak most jutottam el odáig, hogy elkezdjem megírni a szimpatikus témákat.

Az első ilyen „Az én koronám”.

 

Furcsa, hogyha kimondjuk „korona”, most már mindenkinek más és más ugrik be, nem? Lesz olyan, akinek a vírus, de másnak pedig a fejdísz. Vagy épp a Netflixes sorozat. Egyetlen szó, mégis annyiféleképpen asszociálunk rá, ahányan vagyunk.

Nekem valamiért a koronáról az uralkodók jutottak eszembe, úgyhogy jöjjön 4+1 könyv, amiben hercegek szerepelnek.


Alexandra Christo: Egy birodalom végzete

Egész jó A kis hableány retelling történet lett. Igazából nem csupán a férfi főhősünk uralkodó, hanem a hősnőnk is, és nagyon érdekes volt olvasni, hogy mennyire máshogy gondolkodnak uralkodásról, mennyire máshogy viselik a címüket.  A kétharmadáig totál olyan érzésem volt, hogy még maga az írónő sincs azzal tisztában, hogy lesz ebből jó fantasy, vagy milyen irányba akarja elvinni a történetet, és ezzel agyon is csapta a lehetőséget, hogy ez jó legyen. A királyságok elhelyezkedése, hatalmi rendszere például egyáltalán nem lett világos a történet végére. Ha az ember nem vár túl sokat, akkor még jónak is mondhatom.


Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Hasonlóan az Egy birodalom végzetéhez, itt is komplett uralkodói családokat és hierarchiát kapunk, de úgy érzem, ebben a történetben ez jobban fel volt építve, ki volt dolgozva. Bár tény, sokáig nem jöttem rá, hogy a két srác közül mégis melyikük a herceg, és az ő fontossága inkább a későbbi kötetek során lesz jelentőségteljes, de…  nagyon megéri elkezdeni a trilógiát.


On Sai: Álruhában + A két herceg

Bevallom őszintén, itt bajban voltam, hogy melyik könyvet mondjam, végül lett mindkettő. Egyrészt, mert az első rész végében feltűnik a herceg, és a második részben kap igazán nagy szerepet. És Erdont vagy nagyon szeretni fogják, vagy nagyon nem az olvasók, mert olyan stílusa van, hogy középutat nem igazán enged meg.  „Pusztulj vagy szeress”, a természet csak ezt a két utat ismeri, és ha nem vigyáznak, nagyon is lelkesen segít mindkettőben.


Jeaniene Frost: Első lobbanás

Az a bizonyos, +1 könyv. Ugyanis Vlad hercegnek herceg, de nem ember. Hanem vámpír, abból is a legnagyobb hatalmú és a legfélelmetesebb. És kétségkívül van benne valami, mert most már értem, miért.  Nálam nagyon betalált mind a könyv, mind a karaktere maga, úgyhogy kíváncsian várom, milyen lesz a folytatása.


Ti olvastátok már olyan könyvet, amiben herceg volt a főszereplő? 
Ha igen, melyiket?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.