Van ünnep Kevin nélkül: alternatív karácsonyi filmlista


Kevin idén se maradhat el, de bevallom őszintén, én már azért kicsit unom. A műsorlistát böngészve egyébként találtam néhány jónak tűnő filmet, de azért van nem kevés karácsonyi film a várólistámon. Úgyhogy most jöjjön néhány ötlet azoknak, akik már hozzám hasonlóan besokalltak Kevintől.


Első körben, hozok néhány filmet, amit már láttam, és nyugodt szívvel ajánlok megnézésre az ünnepek alatt vagy akár két ünnep között.


Karácsonyi lidércnyomás

Ez számomra olyan film, mint másoknak a Kevin. Szinte minden évben megnézem, hiányozna, ha kimaradna. A zenéket imádtam benne, de az egész sztori olyan egyszerűen-eredeti, és ugyan a halloween és a karácsony van benne ötvözve, nekem egyértelműen decemberi film.




A grincs

A Karácsonyi lidércnyomáshoz hasonlóan gyakran újranézős, de szigorúan a 2000-es verziót (a legújabbat nem láttam, és nem is akarom) .  Egy megunhatatlanul vicces, szórakoztató családi film és egyben szép történet a karácsonyról a barátságról és az elfogadásról.




Így neveld a sárkányodat: Karácsonyi különkiadás

Sajnálom, hogy csak rövidfilm, másfél órás verzióban is simán megnéztem volna. Annyira jó látni a szeretett szereplőket a jövőben, már felnőttként.  Szívmelengető az egész.




Karácsonyi krónikák

Ugyan megnéztem mindkét részt, de az első rész jobban tetszett, szívesebben is ajánlom. Annyira zseniálisan varázslatos az egész, ráadásul totálisan tökéletes agykikapcsolódás is.




És akkor most jöjjön néhány film, amit még nem láttam, de felírtam magamnak, hogy idén szánjak rájuk időt.


Klaus - A karácsony titkos története

Még tavaly ajánlotta Ashley, de mindig halasztgattam. Most első helyre írtam, hogy meg KELL néznem az elkövetkezendő napokban. Még akkor is, ha a látványa (grafikája?) eléggé... furcsa.



Alkalmi randevú

Róbert Katalin egyik bejegyzésében (ebben) említette, hogy megnézte, és nem rossz. Úgyhogy feltettem a listára, hogy valamikor majd megnézem, lehet, most jött el az ideje. Ha majd kell valami lightos romcom, esélyes, hogy bekapcsolom.



Diótörő és a négy birodalom

Ezt anno, amikor moziban adták, meg akartam nézni, de aztán elmaradt. Az előzetes alapján a látvány nem hagy maga után kívánnivalót, és a Diótörőt egyébként is szeretem, úgyhogy lehet, hogy kap egy esélyt majd a napokban valamikor.



Karácsonyi lovag

Teljesen véletlenül szúrtam ki Netflixen, és az előzetes után várólistára is tettem. A lovagokat egyébként is imádom On Sai regénye óta, úgyhogy egy részem reménykedik benne, hogy valami, cuki, egyszernézős, de annak tökéletes történetre bukkantam. Meglátjuk.



Ti milyen filmeket szoktatok nézni karácsonykor?

Békés, boldog ünnepet minden Olvasómnak.

*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.