Könyvtáros Kedd #17


Mindig örömködöm és dicsérem a könyvtáramat, hiszen hiába „csak” megyeszékhelyen lakom, olyan sokszínű és újszerű a választék, hogy itt még szívesebben is töltöm az időmet, mint a könyvesboltban.

Gondoltátok volna?
Molyon már régóta használom a Könyvtárba járunk zónát, de gondolkodtam rajta, hogy rendszeres blogbejegyzést is kéne csinálni belőle…
Nos Anna, a Lap lap után bloggere gyorsabb volt, és létrehozta, én pedig becsatlakoztam hozzá.
Annyi különbség lesz kettőnk bejegyzése között, hogy én beszámolok itt azokról is a regényekről is, amiket kölcsön kaptam valaki magánkönyvtárából.
Szóval a mai naptól közös rovat indul: a Könyvtáros Kedd.



Nem is tudom, mikor voltam utoljára könyvtárban. Októberben. Talán. Azt hiszem. Utána jött a vizsgaidőszak, aztán kaptam egy nagy pakk kölcsönkönyvet, és a karácsonyfa alatt is akadt néhány új regény.
Mostanra fogytam ki az olvasmányaimból, úgyhogy ideje volt meglátogatnom a könyvtárat. Félretétel után simán lehet kölcsönözni, úgyhogy összeírtam egy szép kis listát a hónap hátralévő részére. Csapjunk is bele.



Benina: Káosz és fegyelem

A Túlélés szabályainak első részét nagyon szerettem, és tervben volt, hogy valamikor majd a folytatást is elolvasom. Először erre is utazókönyvként számítottam (anno az első rész is így került hozzám), de aztán elfelejtődött és igazából azt se láttam, hogy az írónő elindította-e. Úgyhogy kikölcsönöztem, és szerintem el is fogom olvasni a hónapban.


Amira Stone: Kitaszítottak

Nem tagadom, hogy itt a borító volt döntő azt illetően, hogy el szeretném olvasni. Csak most, hogy itt van a polcomon, néztem utána jobban: és megnyugodtam, mert nagyrészt pozitív értékeléseket olvastam róla. Valószínűleg nagyon hamarosan neki is állok az olvasásnak.


Maylis De Kerangal: Hozzuk rendbe az élőket

Ritkán olvasok ennyire érdekesnek tűnő, nem mindennapi tartalmat, mint ami ennek a könyvnek van. Szerintem még csak hasonlóról se hallottam még, úgyhogy nagyon kíváncsian és izgatottan várom, mit rejt ez a könyv.


Sophie Jordan: Tűzláng + Szökésben + Menedék

Most fejeztem be a Hatalom sorozat olvasását, és sokkal jobban tetszett, mint amire számítottam. Ilyenkor mindig nehezen találok új olvasnivalót, ez a trilógia viszont már évek óta a várólistámon van, úgyhogy azt hiszem, ideje nekiállnom. Szeretem az alakváltós könyveket, úgyhogy nem hiszem, hogy mellé lőnek a történettel, de majd meglátjuk.

Olvastatok valamit a most kölcsönzött könyveim közül?
Ti mikor jártatok utoljára könyvtárban? Mit szereztetek?
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.