Wendy Higgins: Angyali ​gonosz (Sweet Evil 1.)


A nehézségek mutatják meg az erősségeinket. Rengeteget elmondd, hogyan állunk fel egy kudarc után.


Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 440
Fülszöveg:
A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat?



Körülbelül öt éve olvastam először, akkor nagyon szerettem. Most épp nagyon nem tudtam kitalálni, hogy mit olvassak, úgyhogy újra elővettem, úgyse született róla anno blogbejegyzés.
Másodig olvasásra is totálisan függőséget okoz.


A főszereplőnk Anna, aki nem hétköznapi tizenhat éves, ugyanis különleges képességei vannak. Ez nem is csoda, amikor egy démon és egy angyal szerelméből született.
A furcsa az egyik együttes dobosa, Kaidan Rowe. Van a fiúban valami veszélyes vonzás, ami miatt Anna egyszerre kerülné, és kerülne hozzá nagyon közel.
Ám az élet dönt helyettük, amikor Annának sürgősen Kaliforniába kell utaznia, Kaidan felajánlja, hogy elviszi.
Ez az utazás pedig mindent megváltoztat.


Úgy voltam vele, hogy ajaj, itt nagyon hamar kiderülnek a dolgok, hol marad az izgalom?!
De alaptalan volt a félelmem, ugyan is az emlitett utazás indította el a cselekményt.
Alapból szeretem az utazós történeteket, és itt ez volt a történet fő mozgatórugója. Imádtam, ahogy az alatt az egy hét alatt mind a helyszíneket, mind a két szereplőt egyre jobban megismerhettük.
Minél közelebb lettünk Kaliforniához, a regény cselekménye is úgy lett egyre izgalmasabb nehezen tudtam már letenni. Kiváncsi lettem hogy mi lesz a következő lépés, mikor fog robbanni valami bomba. Igazából délután egykor kezdtem és este kilencre be is fejeztem. Nagy eséllyel közrejátszik az, hogy jó időben talált meg, de nem tagadom azt sem, hogy tényleg ennyire jó, 


Hogy a szereplőkről is mondjak egy-két szót, ha már az összképet elmondtam.
Anna a regény szerint csupán tizenhat éves, és legtöbbször általam így is viselkedett, de volt néha érettebb pillanata is, ami egyáltalán nem vált hátrányára. Tény, hogy néhány helyzetre abnormálisan jól reagált, de hát nem klappolhat minden.
Kaidan maga a megtestesült titokzatosság, nem igazán tudunk meg róla sok lényeges infot. Oké, a "munkája" egy dolog...Bevallom, volt, hogy azt gondoltam gyáva, ugyanakkor mint kiderült, nem szívtelen.
A mellékszereplőknek is van még pár titka, úgy érzem; főleg Beliel és Kopano, aki felkeltette az érdeklődésem.
Ami kicsit bökte a csőröm, a fel-felbukkanó szerelmi háromszög, de még egész elviselhető mennyiségben volt jelen.


Már nagyon szükségem volt, valami olyan könyvre, ami annyira megfog, hogy nem akarom letenni. A Sweet Evil sorozat nyitókötete ilyen.
Nem tökéletes, mégis erős kezdés, amiben van kellő mennyiségű romantika, titok, izgalom, egy kis angyali meg egy kis démoni.
Így kell valami jót írni egy megszokott műfajban.


*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.