Jeaniene Frost: Lángok ​kötelékében (Az éjszaka hercege 3.)


A lelkembe zártalak, és nem számít, mit tettél a múltban, vagy mit teszel a jövőben, ez így is marad.

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 296
Fülszöveg:
Leila sokat tanult a vándorcirkusznál töltött évei alatt, de van, amire nem készülhetett fel: hogy hogyan legyen vámpír, és hogyan legyen a történelem leghíresebb vámpírjának felesége. Az új helyzet Leila számára egyszerre veszélyes és szenvedélyes, de az igazi fenyegetés csak most érkezik…
Vladnak le kell győznie ellenségét, akivel évszázadok óta tart a harcuk, és akinek a hatalma vetekszik az övével, a befolyása pedig országokon átível. Vlad számára ismeretlen a félelem, az érzés most mégis hatalmába keríti… félti Leilát, mert az ellenség pontosan tudja, hogy ő Vlad legnagyobb gyengéje. Barátok és ellenségek fognak össze ellene, és a túlzott féltésével bajba sodorja Leilát, így végül az újdonsült felesége iránt érzett szerelem lehet az, ami végleg megpecsételi mindkettőjük sorsát…




Frostot nagyon sokan dicsérik, szóval egy idő után beadtam a derekam, hogy oké, akkor lássuk, mit tud. Az éjszaka hercege sorozata levett a lábamról, az első és a második kötetet zsinórban olvastam egymás után... hogy aztán várhassak az új részre. De nem baj, abszolút megérte.


Leila immár vámpírként, sőt, Vlad feleségeként éli az életét, ám ez nem jelenti azt, hogy biztonságban is van. Addig legalább is semmiképpen, ameddig Szilágyi él, és ezt a régi ellenség be is bizonyítja, amikor minden védelem ellenére sikerül elrabolnia a lányt...
Hőseinknek tehát újabb próbákat kell kiállniuk kitartásból, hűségből, és szeretetből egyaránt.

Vajon hol van az a határ, ami már teljesen megtöri a lelket és az elmét?


Igazából izgatottan kezdtem bele ebbe a részbe, még annak ellenére is, hogy volt bennem némi bizonytalanság, egyszerűen azért, mert régen olvastam a korábbi részeket. Szerencsére néhány oldal után belerázódtam a történetbe, és eszembe jutottak a korábbi események is.

Rá kellett jönnöm, hogy Jeaniene Frost ha jókor talál meg, akkor az nagyon jókor szokott lenni. Vagy pont akkor, amikor kell. De az biztos, hogy olyan jólesően lekötött és beszippantott, amit mostanában igen ritkán érzek könyveknél. 

Az tuti, hogy sokkal brutálisabb és véresebb, mint a korábbi kötetek, és mintha az erotikus is sokkal kevesebb lenne, de mondjuk ilyen akciódús és pörgős cselekmény mellett nincs is nagyon idejük ágybabújni a szereplőknek. Egyszerűen nem ott van most a hangsúly, és jól volt ez így. Egy percre sem hagyja unatkozni Frost a szereplőit (ezáltal az olvasóit sem), mindig történik valami, mindig van valami aggódni-/félnivaló. Amikor azt hinnéd, hogy oké, rendben most talán van egy szusszanásnyi nyugalom, az írónő egyszerűen csavar egyet a dolgokon, és hőseink újra szorult helyzetben találják magukat. Izgultam a sikerükért nem egyszer olvasás közben.


Leila végre összekapta magát. Komolyan, kellett neki három kötet, de végre tökös hősnő. Nem rinyál, nem csak annyit tud mondani, hogy mennyire bejön neki Vlad, hanem cselekszik. Ha kell, összeszorítja a fogát, félreteszi az érzelmeit, hogy hideg fejjel, a tényekre alapozva hozzon döntéseket. Felnőtt a Draculné szerephez, és ennek igazán örültem.

Vlad továbbra is hozza a formáját. Egy hatalommal rendelkező, határozott személyiség, aki nem fogadja el a nemet és nagyon kiakad azon, ha olyan embert bántanak, aki hozzá tartozik.  És nem gondoltam volna, de képes még erősebbé és még pusztítóbbá válni. Azt hiszem, ő az egyik oka annak, hogy sose tudom, mit olvassak Az éjszaka hercege kötetek után. Vlad az kérem szépen, egyedi és utánozhatatlan.

Kicsit bántam, hogy a Marty, vagy éppen Leila családtagjai háttérbe szorultak, cserébe Catnek olyan jelenet jutott, ami után az ő sorozatát is kedvem lett elolvasni. 


Jeaniene Frost ezúttal sem okozott csalódást. Pörgős, izgalmas, akciódús néhol brutális kötet,pont annyi Leila x Vlad pillanattal, hogy a romantikus énem is elégedett legyen.

Az egyik kedvenc vámpírok trilógiám lett így a végére Az éjszaka hercege. Ha szereted a kissé darkosabb fantasyt, vagy esetleg olvastál már az írónőtől, akkor ezt a történetét is bátran ajánlom. 



*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.