Hikari ajánlásával: könyvet a karácsonyfa alá? IGEN!

 


Sziasztok!

Egy ideje már gondolkodok egy ilyen rovaton, most lett elég időm és kitartásom, hogy nekiálljak és elkészítsem.

A „Hikari ajánlásával” terveim szerint állandó rovat lesz, amit igyekszem rendszeresen hozni.

Különböző szempontok szerint válogatok majd össze három-öt könyv.



Mivel pontosan egy hónap, és karácsony, úgy döntöttem, ajánlok néhány olyan könyvet, ami szuperül megállja a helyét, mint karácsonyi ajándék. Igyekeztem sokfélét összeválogatni, hogy mindenki találjon számára tetsző olvasnivalót.


Matt Haigh: A fiú, akit karácsonynak hívnak

Ha csupán egyetlen könyvsorozatot mondhatnék, amit minden évben előveszek, ez lenne az. Az első kötet a kedvencem, de tény: az első áll a legközelebb a szívemhez. Egy különleges történet egy különleges fiúról. Olyan könyv, amit kortól és nemtől függetlenül bárkinek ajánlom, Karácsonyimádóknak és Grincseknek egyaránt.

Maga a nagybetűs (karácsonyi) CSODA. Újraolvasós lett.
Bővebben  >> ITT << írtam a kötetről.



Eszes Rita: Északról fúj a szél és/vagy Tükör a felhőkön túlra

Igen, tényleg behozom ide mind a két téli könyvét az írónőnek, mert egyszerűen nem tudok dönteni melyiket ajánljam, túlságosan szeretem a Manuela x Kai és a Szorana x Renmu párost egyaránt.
Az Északról fúj a szél a helyszínével is nagyon elvarázsolt:  a gyönyörű havas Hokkaidó! Legnagyobb örömömre Kai sokfelé elviszi a hősnőt, így szinte megelevenedik a táj olvasás közben.
Ha érdekel, mit írtam bővebben a könyvről >> ITT << olvashatod.

A Tükör a felhőkön túlra szintén télen sok-sok hófödte helyen játszódik, de ennek a történetnek a fantasy vonal ad egy extra pluszt. Az pedig, ahogy Renmu sokszor gondoskodik és Szoronáról... hát szerintem minden női könyvmoly szíve megdobban majd!
A bővebb blogos vélemény >> ITT << elérhető.

Rachel Cohn - David Levithan: Dash és Lily 

A Dash és Lily duológiának egyelőre az első részét, a Kihívások könyvét olvastam, de azt kifejezetten élveztem (Ritka, hogy ilyet mondok, de a film is cuki lett, szerintem azt is nézzétek meg.) Szóval ha karácsonykor játszódó cuki romantikus ifjúságit kerestek, ezt ajánlom.
Blogposzt >> ITT << olvasható

A tél ölelésében antológia

Ez a kötet mondhatni kakukktojás (hiszen még nem olvastam) de nem tudtam kihagyni a listából: sok-sok téli/karácsonyi témájú vers, illetve novella olvasható benne: köztük az én írásom is, Mi a szeretet? címmel. A borítója is nagyon szép, úgyhogy szerintem simán megállja a helyét, mint karácsonyi ajándék.


Ha van valamilyen jó 
téli/karácsonyi könyvtipped, 
írd meg kommentben.
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.