Viszlát Január! Helló Február!


Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig élvezettel nézem vissza, hogy mennyi könyvet sikerült elolvasnom az adott hónapban, és mik voltak azok.
Június végén Rétánál, aki a HaBár könyves kocsma vezetője (pultosa?), láttam egy tök jó ötletet, úgyhogy megkérdeztem, felhasználhatom-e.
Áldását adta rá, úgyhogy jön az én összesítésem.

Ez egy olvasós január lett és igazából elég nyugis is, mert még karácsony előtt megkaptam minden jegyemet, nem kellett a vizsgaidőszak miatt stresszeljek meg semmi ilyesmi. Talán ezért is lehetett az, hogy elég sok könyvet tudtam elolvasni a hónapban (ez eddig több, mint 2500 oldalt jelent *-*), mutatom is a havi statisztikát.




Legtöbb oldalszámú könyv:
Nagyon gyorsan haladtam vele, szóval abban a hitben voltam, hogy nincs ennyi oldal. Nos, tévedtem, szóval On Sai: A két herceg című regénye kap itt helyet, 400 oldallal.


Legkevesebb oldalszámú könyv:
Végignézve a listán Sophie Jordan Menedék című regénye kerül ide a maga 236 oldalával. Hogy én mennyivel hosszabbnak éreztem...


Leghosszabb ideig olvastam:
Ezen most meglepődtem, mikor megláttam, hogy van 2021. január 14., 16:04 → 2021. január 18., 14:29 tartó olvasásom, méghozzá Jennifer A. Nielsen: A szökött király című regényéhez kapcsolódóan. 


Legrövidebb ideig olvastam:
Ebből volt jó néhány, igazából A szökött királyon kívül mindegyik olvasási ideje kb. 24 óra, szóval most nem emelnék ki külön egy regényt sem.


Legjobbra értékelt könyv:
On Sai legújabb, A két herceg című regénye bezsebelte tőlem a maximális 5*-ot. Mondjuk már az első olvasás alkalmával is ennyit akartam rá adni ősszel, ez nem változott.


Legrosszabbra értékelt könyv:
 Sophie Jordan Menedék című könyvére csupán 2*-ot adtam. Rég vártam már ennyire, hogy véget érjen egy trilógia.


BLOGRA KIKERÜLT ÉRTÉKELÉSEK



***



Helló Február, Helló Olvasóim!

Igazából én úgy terveztem, hogy majd egy csomó mindent fogok a blogon csinálni, behozom a lemaradásokat, kerülnek majd ki novellák, visszahozom a Poet péntek posztokat stb. ehhez képest úgy néz ki, online fog folytatódni az egyetemem, és az előző(ek)ből kiindulva sokkal több idő- és energiabefektetést igényel majd, mintha jelenléti oktatás lenne.


Ennek ellenére néhány olvasmányt beterveztem a hónapban:
~ Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
~ Benina: Káosz és fegyelem
~ Amira Stone: Kitaszítottak
~ Maylis de Kerangal: Hozzuk rendbe az élőket


Előzetesen ezekről lesz értékelés, illetve még néhány olyan könyvről, amit januárban akartam kiposztolni, de végül elmaradt.


Ti mit olvastatok januárban és mi a terv februárra?
*Hikari

2 megjegyzés:

Kata írta...

Szia!
Én Januárban sikeresen befejeztem a Most és mindörökkének az első könyvét. Február hónapban azt folytatom.
Majd ezeket a könyveket szeretném elolvasni Februárban:

Hiro Harikawa :Az utazó macska krónikája
Agatha Christie : Gyilkosság a paplakban

K. A. Hikari írta...

Szia :) Az utazó macska krónikája nagyon szép és megható történet (van is róla ajánló a blogon). Remélem neked is tetszeni fog.

Üzemeltető: Blogger.