Féléves számvetés


Idén kevesebb elolvasott könyv van a listámon, mint tavaly ilyenkor, de vannak azért kiemelkedő történetek, szóval emiatt úgy döntöttem, ideje egy féléves számvetésnek.

Fogadjátok szeretettel!




Az idei éved eddigi legjobb könyve
Ezen nem is kell gondolkodnom. Hiába van még csak június, Axie Oh: A lány, aki a tenger alá esett című regénye nálam bezsebelte 2023-ra a kedvenc könyv díjat. Újraolvasós csoda, imádtam a különleges hangulatát az egész történetnek.

A legjobb folytatás, amit eddig idén olvastál
Kétségkívül On Sai: A gyógyítók című regénye kap itt helyett. Kötetről kötetre jobban szeretem ezt a szuper történetet.

Egy új megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél
Itt vár olvasásra már néhány hónapja, de eddig nem került sorra, viszont szerintem a következő olvasmányomnak fogom választani Cselenyák Imre Tiszta szívvel című könyvét. Arany János életregényét már olvastam a szerzőtől, tetszett.

Az idei éved eddigi legnagyobb csalódása
Nem is tudom, hogy csalódásnak minősül-e egy olyan könyv, amitől semmit nem vártam. Az biztos, hogy Arundhati Roy: Az Apró Dolgok Istene című kötete nagyon nem talált meg magának. Meg merem kockáztatni, hogy utoljára ez Egri csillagok olvasása közben unatkoztam ennyire.

Az idei éved eddigi legszomorúbb könyve
Újraolvasás volt idén, de Kim Holden: Bright Side című könyvén a mai napig bőgök, úgyhogy szerintem ez. Más könyv nem jut eszembe, amin eltört volna a mécses, és idei olvasmány.

Az idei éved eddig legvidámabb/legboldogabb könyve
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet című könyvet mondanám ide, és azt hiszem, passzol is: romantikus chick-lit, aminek olvasása közben igazán sokat mosolyogtam 

Az idei éved eddigi legnagyobb meglepetése
El kellett gondolkodnom azon, hogy számomra mitől lesz egy történet meglepetés. Aztán egyszerűen ráböktem Glendy Vanderah: Ahol az erdő a csillagok ér című könyvére, hiszen, ha végiggondolom, sok szempontból lepett meg. De nem spoilerezek, olvassátok el Ti is.



Új kedvenc író (debütálás vagy csak számodra új)
Axieo Oh, és Laura Thalassa. Mindkettőjüktől szívesen olvasnék még.

A legújabb fikciós szerelmed
Remmu Eszes Rita legújabb regényéből. Ti még nem ismeritek (haha, előolvasás előnyei), de garantálom, hogyha megismeritek, imádni fogjátok. Elképesztő pasas.
De Rent is nagyon szerettem Colleen Houck: A tigris átka című könyvben. Úgy látszik, ez a félév fictional boyfriend szempontból az alakváltóknak kedvezett.

A legújabb kedvenc szereplőd
Szigorúan eltekintek a "boyfriend" kategóriába sorolható karakterektől, akkor Hajdú-Antal Zsuzsanna: Belvárosi srác Vozári Balázsa, vagy ott van Aliya Szabó Krisztina Az ellopott kívánság című könyv hősnője is. Mindkettőjüket nagyon szerettem.

Kedvenc könyvadaptáció, amit eddig idén láttál
Nem is vagyok biztos abban, hogy láttam idén adaptációt...


A legszebb könyv, amit eddig idén vettél (vagy kaptál)
Újra csak ide hoznám Axie Oh már korábban említett regényét. de Jill Santopolo: Minden ami utána jön című könyvének is nagyon szeretem a borítóját.



Az idei éved eddigi kedvenc bejegyzése:
Egyértelműen a menhelyes poszt. Amigo és Olivér még mindig gazdikereső, úgyhogy ha esetleg csak egy posztomat osztod meg a héten másokkal, az legyen EZ, kérlek.

Az év második felének legjobban várt kiadása:
Nem igazán követem a várható megjelenéseket, de Judy I. Lin: Méreggel átitatott varázslat című könyve felkeltette az érdeklődésemet. A borítója álomszép, a tartalom érdekes, és a NEXT21 kiadó is garancia a minőségre.


A BOOK TAG forrásmegjelöléssel 
bárki számára szabadon vihető.
*Hikari

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.